Рецепт дня

Кііт – кулінарне шоу для практичних людей. Його ведуть фуд-блогер Сергій Стоян і його пухнастий улюбленець Містер Кіт. На каналі публікують різноманітні цікаві рецепти. Tomato.ua поділиться одним із них. У статті – рецепт шаурми в домашніх умовах.

Рецепт шаурми в домашніх умовах

Надворі вже майже літо. За вікном війна. Але треба продовжувати жити «нормальним» життям, наскільки це можливо. Якщо ви в безпеці, звісно. І не забувати їсти.

Зараз хочеться чогось легкого, що швидко готується. Без хліба, без дріжджів. Найоптимальніший варіант – шаурма. Шаурма – це чудово.

Лаваш – це борошно і вода. А начинка – будь-яка: м’ясна, овочева, веганська тощо.

У статті на Tomato.ua – різні варіанти приготування шаурми від кулінарного каналу Кііт.

Інгредієнти

Лаваш.

Начинка:

  • М’ясо (або соя) – за смаком;
  • Капуста (пекінка – найкраще);
  • Морква (свіжа або по-корейськи);
  • Огірок;
  • Перець (солодкий);
  • Свіжі томати.

Соус:

  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Майонез (бажано – домашній) – 2 ст. ложки, можна з невеликою гіркою.

Спосіб приготування

Почнемо з м’яса, бо ж його готувати найдовше. Заморочуватись не потрібно. М’ясо беріть будь-яке – те, яка ви любите. Ріжте на шматочки і обсмажуйте з олією та спеціями на ваш смак. не забудьте посолити та поперчити.

Веганам пропоуємо відварити соєві шматочки з лаврушкою і свіжо молотим чорним перцем. А потім – обсмажте так само, як і м’ясо. Сюди рекомендуємо додати соєвий соус і сухий часник.

Доки м’ясо смажиться, швиденько нарізаємо інші продукти – усе, що вам до смаку – та додаємо у глибоку миску.

Найлегше – це пекінська капуста (або ж звичайна). Один зріз зробили – і половина салату готова. Наскільки ж це зручно!

До капусти можна додати свіжу моркву або ту, що по-корейськи.

Також додайте огірок – уже почався сезон. Наразі овоч соковитий і не такий дорогий, як був, до прикладу, місяць тому. Поріжте його кубиками й додайте до решти овочів.

Солодкий перець – за смаком: білозірка, червоний, болгарський – будь-який. Нарізаємо кубиками і додаємо в миску.

Усі інгредієнти добряче перемішайте руками. Головне – не жмакайте, щоб з овочів не виділявся сік. Ну, і сіль не додавайте, звісно.

Наступний крок – окремо наріжемо томат, але у спільну ємність не додаємо.

Тепер лишиається приготувати соус. Одразу попереджаємо: для того, щоб було дійсно смачно, потрібен часник. Як у тій шаурмі, що ви звикли купувати в улюбленій точці.

Часник мілко наріжте і покладіть у склянку. Додайте 2 ст. ложки домашнього майонезу (можна замінити магазинним, але з домашнім набагато корисніше); дрібку солі за смаком (небагато, адже в майонезі вона вже є) і мелений перець.

Можна приготувати і трішки інший соус. Наприклад, сметана+майонез. Або ж навіть просто взяти натуральний білий йогурт. Тут головна складова – часник.

Соус перемішали. І дістаємо лаваш.

На лаваш, бажано квадратної форми, викладаємо овочі. Не доходьте до краю, щоб було легше загортати.

Далі – соус

Тут уже скільки забажаєте, але багато не треба, щоб шаурма не розмокла.

Далі додаємо томати, які нададуть соковитості і свіжості. За бажанням можна використати кетчуп.

Ну, і на завершення – м’ясо або соєве м’ясо.

Спочатку підгортаємо краї з боків. Потім – ближчим до себе краєм накриваємо начинку (тримайте пальці з боків. Щоб нічого не вилізло.

Ну і скрутіть у рулон. Трошки змастіть боки соусом – для склеювання. Гарненько притисніть і перекладіть на розжарену пательню скріпленням вниз.

Ще трохи притисніть шаурму руками і залиште на хвилину. Вогонь трошки середнього, але не перепаліть.

Нам потрібні рум’яність і скоринка з усіх сторін – тому переверніть шаурму на іншу сторону. А потім, якщо вийде, ще на третю й четверту.

Вуаля – шаурма готова! Смачного)

До речі, якщо не додавати м’ясо, а лише овочі, ви отримаєте ситний, але водночас легкий обід. Легкий для організму, де все свіже і соковите.

Овочів вийшло доволі багато. Один раз нашматували, а використовувати для приготування шаурми можна кілька разів. Або ж їх можна просто з’їсти як салат. Це швидко, просто й корисно.

Їх можна зберігати у нарізаному вигляді у лоточку в холодильнику. Головне – не додавайте сіль і спеції, щоб овочі раніше часу не пустили сік.

Для зручності публікуємо відео-рецепт:

У цьому, як і в інших відео на каналі, ви можете побачити того самого Містера Кота. На жаль, він зник, і Сергій його шукає.

Як ви вже зрозуміли, шаурма — це проста і корисна страва, яку швидко можна приготувати в домашніх умовах. Це один із простих рецептів у воєнний час, який нагадає про безтурботне життя.

Tomato.ua розповів детальніше про пошуки чарівного Містера Кота. Давайте допоможемо знайти пухнастика!

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Заклади, які відновили роботу в Києві під час війни

 

Поделиться:
Показать все

Читать статьи о Киев

Показать Все Показать все

Читать статьи о Лайфхаки

Показать Все Показать все

Читать статьи о Рецепт дня

Показать Все