Переглядів: 2875 Час на прочитання: 5 хв
Топ-5 Львов

Кава – це те, що рятує, коли мало сну, коли стрес і поганий настрій. Ресторатори, підприємці та просто молоді натхненні люди тішать вас кавою навіть у такі складні часи.

А ще вони підтримують економіку, надають робочі місця та наближають нас до перемоги.

Tomato.ua розповість про нові кав’ярні Львова, які відкрилися під час війни. У добірці 0629, Кава Мілітарі, Kavvka, Я – це KAVA, Каферинок.

0629

0629 – нова інстаграмна кав’ярня, яку відкрили маріупольці у Львові. Це про спокій, відпочинок, місце цікавих перекусів, зустрічі однодумців і безмежної любові до кожного відвідувача. 0629 – код Маріуполя. Заклад відкрили саме під таким іменем, щоб зберегти пам’ять про українське місто.

У меню представлені цікаві корисні страви, комбуча власного виробництва та, звісно ж, кава.

Яскраві герої меню – хрусткі, поживні та водночас легкі круасани. ТОП-круасани – Філадельфія, Гуакамоле з креветками або лососем на вибір. Цікава новинка, приготована за бразильським рецептом, — Круасан Голандець в Бразилії (160 грн). Це незвичайне поєднання солодкого з соленим: філадельфія, банан, авокадо, соняшникове насіння, голландський соус.

Поживний варіант обіду – Комбо-меню (250 грн): шаурма, батат посипаний пармезаном і политий Голанським соусом, Комбуча на вибір.

Легка та збалансована страва – Поп-корн креветка (205 грн) з броколі, авокадо, оливками, міксом салату, медово-гірчичним соусом.

Кава Мілітарі

Кава Мілітарі – перша ветеранська, соціальна кав’ярня у Львові. Її відкрили побратими ветерани полку «Азов» Ігор Фльорко та Ростислав Грицьків.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Ігор Став бійцем 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, а Ростислав повернувся в рідний «Азов» та брав участь у визволенні Київщини. Відкриття кав’ярні ознакували символічної подією – витиранням ніг об прапор росії.

У Кава Мілітарі можна завітати на різноманітні кавові та прохолодні напої, а також на перекус.

Заклад пропонує чорну каву: Еспресо (22 грн), Фільтр (27 грн), Американо (24 грн). А також кава з молоком: Лате (45 грн), Капучино (39 грн), Флет Вайт (41 грн), Шот з молоком (27 грн).

Чудові пропозиції для літньої спеки – Класичний мохіто та Обліпиховий лимонад.

У закладі можна придбати каву додому. В асортименті – Бурунді, Руанда, Перу, Колумбія декаф (від 230 грн).

Kavvka

Kavvka – нова затишна кав’ярня у Львові. Тут можна розслабитися та гарно провести час наодинці з собою, з друзями та найріднішими. У закладі комфортно працювати за макбуком, розмовляти про головне та просто чілити.

У меню Kavvka органічно поєдналися свіжообсмажена та свіжозмелена кава, а також класичні і авторські коктейлі з оригінальною подачею.

Поціновувачі кави знайдуть цікаві варіанти. У меню – Еспресо (38 грн), Флет вайт (55 грн), Капуоранж (80 грн) і багато іншого. Ідеальні варіанти для спекотного дня – Матча джус (95 грн) та Колд брю тонік (115 грн).

А прохолодний коктейль – чудове рішення для літнього вечора. У коктейльній карті представлені напої на будь-який смак: сауери, кислі, солодкі та з гірчинкою. Яскраві позиції – Baileys Sour (170 грн) на основі Бейліса, що поєднує кисло-солодкі смаки солоної карамелі та бітеру та Spice beach (165 грн) – екзотика на основі медового віскі, що поєднує смаки персика та ананасу з доповненням кави з чилі.

У кав’ярні також можна придбати кавові зерна та дріпи для приготування кави в офісі, вдома та на природі.

Я – це KAVA

Я – це KAVA – затишна атмосферна кав’ярня, яка відкрилася у Львові 2 місяці тому. Фішка закладу – в тому, що художники кав’ярні приготують каву з вашим персональним портретом.

Фрілансити Я – це KAVA – одне задоволення. Затишна атмосфера, стильний інтерер та улюблені напої в одному місці. Приходьте сюди з ноутбуком і впевнитеся у тому, що робочий день пройде швидко та легко.

У закладі готують класичну каву, авторські напої, чай і різноманітні страви: брускети, сирнички, запечений сир. Еспресо, Лунго, Американо, Раф, Фільтр (від 25 грн) – кава на будь-який смак.

У літньому меню – Айс-лате, Айс-какао, Фрапе, Мохіто, Джус, Еспресо-тонік, насичені лимонади та ніжні мілкшейки.

До чашки кави ідеально смакує ягідний торт. Всередині – повітряний бісквіт, ягідний мус, ягідне конфі, крем-чіз.

Каферинок

Каферинок – оригінальний заклад, який поєднує формати кафе та магазину продуктів. Тут можна випити кави, підкріпитися та купити необхідне додому. Нова локація відкрилася у липні на вулиці Шевченка у Львові, вона стала четвертою. Каферинок – це щодня готові страви, цікаві продукти, справжня кава та велика вітрина десертів.

Інтер’єр закладу оформлений у світлих тонах. Його родзинка – сучасні постери на українську тематику. Уявіть: ви п’єте каву, а поряд із вами – Тарас Шевченко та Леся Українка.

У літньому меню – різноманітні прохолодні напої: Матча-лате, Лимонади, Еспресо-тонік і Бамблбі.

А вітрина десертів наповнена неймовірними солодкими смаколиками. Шоколадний еклер (69 грн), різноманітні тортики, горішки зі згущеним молоком (49 грн). А також – Тарталетки з різноманітними начинками: вишня, горіхова карамель, апельсин та інші (від 52 грн).

Випив кави у новому закладі – задонать на ЗСУ! ??

Головна фотографія: 0629.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Нові заклади Львова 2022

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Куди піти у Львові

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Львов

Показати все