Переглядів: 40405 Час на прочитання: 15 хв
Львов

Незважаючи на атаки дронами та ракетами, місто Лева продовжує жити. Талановиті ресторатори не здаються та створюють неймовірні заклади. Перший кебаб на відкритому вогні, рибний ресторан із унікальною рибкою, концептуальний фермерський попап-бар, заклад авангардної азійської кухні – Tomato.ua розповість про нові заклади Львова 2023. У добірці Вогень кебаб, KRAMAR-REST, Інші, Utati.

Нові заклади — яскрава ознака того, що Перемога вже близько! Продовжуємо працювати, аби підтримувати економіку країни, наших відважних бійців і всіх, хто цього потребує.

Вогень кебаб

Вогень кебаб – перший кебаб на відкритому вогні у Львові. Заклад розташувався на вулиці Пантелеймона Куліша.

Головна особливість локації – в тому, що м’ясо готується на відкритому вогні. Під концепцію закладу було розроблено спеціальний гриль. Тут також самостійно й кожного дня готують лаваш, який використовують для основи. На вибір пропонують 4 рівні гостроти кебабу.

Головні герої меню Вогень – Кебаб із куркою (109 грн) чи свининою (119 грн), Кебаб із фалафелем для вегетаріанців і Морський з креветками. Також є Кебаб бокси та Хумус бокси з картопляними діпами й усім, що ми так любимо.

Окрім кебабу, готують різноманітні варіації хумусу, фалафель, закуски та салати. Яскраві позиції – Хумус із куркою (109 грн), Хумус із креветкою (199 грн), Сирні кульки, Цезар з куркою та беконом (109 грн), Батат (99 грн), Фалафель (109 грн).

З напоїв Вогень кебаб пропонує айран (40 грн) з зеленню чи без, який ідеально смакує до страв із меню. А також – каву, колу, пиво та інші напої. До 13:00 діє безліміт на фільтр каву.

KRAMAR-REST

KRAMAR-REST – новий рибний ресторан від Kramar LTD, який відкрився на вулиці Данила Апостола. Заклад здивує навіть найвибагливіших гурманів ексклюзивними стравами з риби, яку компанія імпортує із 40 країн світу. Ви можете замовити оригінальну страву в ресторані або ж придбати заморожену рибу в магазині поруч й спробувати приготувати щось цікаве вдома. Мета KRAMAR-REST – популяризувати рибні страви з акцентом на якості й різноманітті.

У меню представлений соковитий лосось, ексклюзивна риба, страви з морепродуктів, а також бургери та роли за авторськими рецептами.

KRAMAR-REST дивує спеціальними пропозиціями від бренд-шефа, дитячим меню, а також оригінальними стравами з бочки на грилі. Тут можна скуштувати суп Том Ям (245 грн), запечений лосось (295 грн), м’ясо мідій у вершковому соусі (290  грн) та нетипові тартари: з лосося, тунця й оселедця (від 120 грн). Також рекомендуємо звернути увагу на льодову вітрину з охолодженою рибкою, яку приготують при вас на т-пані.

Бренд-шеф ресторану Ігор Герилів постійно експериментує та вражає новими стравами з риби, які можна скуштувати на вихідні. Страви з меню можна замовити доставкою або забрати самовивозом.

Інші

Інші – концептуальний фермерський попап-бар, який відкрили український шеф-кухар Євген Клопотенко та співзасновниця компанії «Нова пошта» Інна Поперешнюк. Заклад розташувався у їхньому бістро Інші.

Бар Інші – це своєрідна ферма, де готують коктейлі з овочів і фруктів. Це місце, де атмосфера натхненна українською фермою та українськими продуктами. Клопотенко та шеф-бармен Марія беруть душу моркви, гарбуза й квашених огірків і передають їх до коктейлів.

Коктейль Смак моря (250 грн) показав, що є дещо спільне між морською водою та маринованим огірком. У коктейлі Серце Купайла (260 грн) – суниця, яка об’єднала в собі весь смак лісу. Мокош (270 грн) – кисло-солодкий коктейль із приємним злаковим післясмаком (в основі пшениця). Завдяки коктейлю Жицень (270 грн) можна відчути, що під час в’ялення гарбуз змінює свою структуру й починає підсилювати смак.

До коктейлів готують сет закусок: Картопляний чипс з фореллю, петрушкою, огірком та яблуком, Білково-горіхові чипси з буряком, беконом і копченим крем сиром, Лемішку з корицею, сирним мусом та соусом з яблук та томатів.

Заклад працює у форматі поп-ап бару з четверга по суботу.

Utati

Utati – новий заклад авангардної азійської кухні. Азійська кухня цікава тим, що в її різноманітті можна блукати довго, шукаючи своє. В Utati ви не знайдете класику, перевірену часом. Тут ви натрапите на гастрономічну авантюру.

В інтер’єрі Utati – тандем мінімалізму та природної краси. Він про натуральність, легкість, витонченість і свободу. Затишок сформували за допомогою бамбуку, натуральної тканини, лози, дерева.

Неодмінно скуштуйте Рамен, кремовий бульйон для якого варять 2 дні. До Рамену на м’ясному бульйоні (190 грн) додають пшеничну локшину власного приготування, яйця мариновані у ферментованому соку буряка та свинну грудку, яку маринують добу й запікають при низьких температурах 5 годин.

Цікаві закуски та страви – Сиров’ялена яловичина (230 грн), Курка теріякі (220 грн), Топінамбур/ Бамбук/ Гриби (220 грн), Кацу сандо (230 грн), Том Ям з креветкою (395 грн).

Нові заклади Львова 2022

Львів нові заклади 2022 – це ресторан з азійською кухнею, кав’ярня від ветеранів АТО з історією, магазин-ресторан із рибою з Норвегії, найбільша реберня та заклад із п’янкими коктейлями, цікавими стравами та димним кальяном.

Tomato.ua розповість про нові заклади Львова 2022. У добірці BAO CASUAL, Kavvka, ÉDES, Babo Gardens, Hash Rest&Bar, Copper Dog Bar, Yoki, Реберня, Egersund Seafood, Кава Мілітарі.

Нові заклади відкриваються навіть у час війни — це дуже добре, адже потрібно підтримувати економіку та надавати робочі місця людям, яким потрібно піклуватися про своїх рідних.

BAO CASUAL

BAO CASUAL – новий ресторан сучасної китайської кухні в центрі Львова. Тут на вас чекають яскраві страви з цікавими поєднаннями: дімсами, качка по-пекінськи, спрінг роли, різноманітні закуски, супи, страви з м’яса, риби, птиці, вегетаріанські страви та авторські коктейлі.

У ресторані 4 зали та затишна літня тераса з пальмами, що створює легку атмосферу Азії в старому місті. Інтер’єр доволі оригінальний: розписи, круглий стіл із вмонтованою «золотою» чашею, настінні світильники, живі квіти.

Рекомендуємо скуштувати ТОП-страви від BAO CASUAL. Дімсами з качкою, свининою, яловичиною та морепродуктами (від 89 грн), Спрінг роли з креветкою та манго (249 грн) та Традиційний китайський салат із битих огірків з кінзою та кеш’ю (149 грн).

А також Гостро-кислий суп з куркою в шанхайському стилі та Качка по-пекінськи, подається з млинцями, соусом хойсін та овочами.

BAO CASUAL – молодший брат BAO • Modern Chinese Cuisine. Це заклад родини українських рестораторів Тараса та Оксани Середюк у співавторстві з відомим шеф-кухарем Ектором Хіменес-Браво.

Kavvka

Kavvka – яскраве поєднання свіжообсмаженої і свіжозмеленої кави та класичних і авторських коктейлів з оригінальною подачею. У закладі можна розслабитися та провести час у колі найрідніших, друзів або наодинці з собою. Попрацювати або почілити за ноутбуком у комфорті та зі швидкісним вайфаєм. А після цього – влаштувати афтепаті з п’янким напоєм.

У кавовій карті представлені класичні кавові напої, які готують на еспресо-машині La Marzocco. В асортименті – Капучино (48 грн), Еспресо (38 грн), Латте (65 грн) та інші.

Чудові прохолодні напої для спекотного літнього дня – Еспресо-тонік (75 грн), Лимонад (95 грн) і Айс-матча-латте (90 грн). Особливий напій – Колд-брю класичний (80 грн) і з тоніком (115 грн).

Kavvka також пропонує цікаві авторські та класичні коктейлі. Сауери, солодкі, кислі, освіжаючі та з гірчинкою – на будь-який смак.

У кав’ярні ви можете придбати кавові зерна та дріпи для приготування кави вдома, в офісі, на природі та навіть в укритті. Вони здивують вас неймовірним ароматом і насиченим смаком.

ÉDES

ÉDES – справжнє посольства Різдва прямо на площі Ринок. Новий заклад розташувався у Пасажі Андреоллі, найстарішому у Львові, який багато років тому був відомий своїми кондитерськими виробами.

Раніше кюртошкалач або ж трдельник можна було скуштувати лише на різдвяному ярмарку. А тепер ним можна насолоджуватися хоч кожного дня у ÉDES. Знайомство рекомендуємо починати з Традиційного кюртошу з корицею (50 грн), який чудово смакує з нутеллою (+20 грн). Якщо ви любите експериментувати, до вашої уваги – великий вибір посипок і начинок.

З напоїв пропонують запашну каву та фруктово-медові чаї (55 грн), які ідеально зігрівають у холодну погоду. Ще одна родзинка закладу – зелена та блакитна матча (50 грн), яку самостійно імпортують і продають уже протягом 1.5 року.

ÉDES завжди можна знайти за неймовірним ароматом, яскравими затишними вогниками та приємною музикою.

Кюртош завжди подають свіжим – його випікають після замовлення, що займає близько 10 хвилин. Щоб не чекати, ви можете замовити смаколик у соцмережах або за телефоном і з доставкою додому через Glovo.

Babo Gardens

Babo Gardens – неймовірний будинок, де живе Львів. Це місце називають саме так, бо воно пережило кілька епох: австро-угорську, польську та радянську. І ожило в незалежній Україні.

Це справжня бабусина вілла з власним садом, наповнена затишком, гостинністю й теплом. Одна з родзинок закладу – оригінальний величний інтер’єр.

Бабуся запрошує вас на чарівну трапезу в оточенні квітів і вишуканих елементів декору.

У Babo Gardens можна скуштувати цікаві страви української, вірменської, єврейської кухні та насолодитися українським вином. Є багато рибних і м’ясних страв з грилю, яскраві вегетаріанські позиції. Наразі з меню можна ознайомитися лише в самому закладі. Слідкуйте за новинами в соціальних мережах!

Hash Rest&Bar

Hash Rest&Bar – новий заклад у Львові від творців популярного Hashtag Lounge Bar. Тут на вас чекає широкий асортимент різноманітних страв і бару, ароматні димні кальяни, а також з DJ і party.

Інтер’єр у закладі дійсно тусовочний, він оформлений у зелених відтінках. Темне підвальне приміщення органічно контрастує зі світлими та зеленими вставками, що створює неймовірну атмосферу.

У меню Hash Rest&Bar представлені класичні страви – супи, салати, бургери, основні страви. перекусити можна брускетами чи сендвічем із лососем, а на десерт – можна замовити щось солоденьке.

Заклад також пропонує позиції азійської кухні – Удон з креветками (159 грн) та куркою (109 грн). А ще тут можна скуштувати вуличну кухню з зовсім не вуличною подачею — наприклад, Хот-дог з яловичиною чи свининою (154 грн). Одна з найоригінальніших позицій – Бургер з шоколадом (164 грн).

У барному меню – величезна колекція напоїв. Бармени приготують будь-який коктейль на ваш смак. Нові ресторани Львів 2022 тішать вигідними пропозиціями. На честь відкриття Hash Rest&Bar дарує безкоштовні коктейлі за підписку – встигніть отримати яскравий напій.

Copper Dog Bar

Copper Dog Bar – новий заклад у Львові, який відчинив свої двері для гостей 18 грудня 2021 року. Copper Dog Bar позиціонує себе як віскі та коктейль бар. Це затишний заклад з просторим залом на 35 персон зі сценою. Бар працює у форматі спік ізі – відсутня вивіска, чорні вхідні двері з картиною собаки.

Особливості закладу – 12-метрова контактна барна стійка та відкрита кухня. Інтер’єр закладу розробляла львівська студія Globarch.

У меню представлена ф’южн кухня. У коктейльній карті, яку зараз розширюють, – класичні та авторські напої. По п’ятницях і суботах тут можна послухати живу музику.

У Copper Dog Bar пропонують Food Paring – страва та гармонійно підібраний до неї коктейль. Наприклад, Філе сібаса су-від з пюре з батату та вершково-лавандовим соусом і коктейль Aviation на основі джину та вишневого лікеру (370 грн). Яскраві страви – Смореброди з лососем гравлакс (185 грн), Теплий салат з телятиною та гливами (190 грн) та Теляча котлета по-міланськи (280 грн)

Yoki

Yoki – це нові ресторани Львова з азійською кухнею, зі своєю культурою та історією. Це окремий світ, який приведе гостей від хаосу та порядку та розбудить у кожному справжнього Самурая.

У Yoki органічно поєдналися азійська кухня з різними техніками приготування, сервіс доставки та унікальна музика (резиденство DJ).

Команда закладу зробила все для того, аби передати атмосферу сходу. У ресторані ви можете побачити справжній бамбуковий сад – це більше 10000 бамбукових паличок, а також більше сотні колоритних в’єтнамських капелюхів. У японському саду зі справжніх кам’яних валунів можна знайти «Дзен».

У Yoki на вас чекають суші та вок, різноманітні азійські страви, веганські та дитячі позиції, фірмові коктейлі та ексклюзивні вечірки. Нові заклади у Львові пропонують страви в хоспері – стейк тунця та лосося, овочі гриль, королівські креветки, качину грудку, стейк Рібай, курча Табака. Яскраві позиції – Гьодзе Аге з телятиною (245 грн), Салат Хакусаі з кораловим грибом (160 грн) і Азія рол з тигровою креветкою (260 грн).

Реберня

У Львові відкрилася найбільша Реберня на перехресті вулиць Стрийської та Наукової. Це м’ясний ресторан від Холдингу емоцій !FEST, якому також належать заклади Львова 2022 Найдорожча ресторація Галичини, Криївка, Дуже висока кухня. Реберня розрахована на 500 місць, влітку планують відкрити терасу.

Гостям неодмінно варто спробувати фірмові ребра, на яких спеціалізується заклад. До ребер подають різноманітні гарніри та пиво від пивоварні Правда. Яскраві позиції меню – Ребра на вогні (189 грн), Скумбрія на грилі (148 грн), Картопля на грилі з яйцем і беконом (74 грн) та Сир на грилі (119 грн).

Це третій заклад такого формату у Львові. Ще два розташовані на Старознесенській вулиці (Реберня на !FESTrepublic) та на території Міського Арсеналу.

Нові заклади Львів, а точніше їх частинка, є у Києві – фірмові реберця також можна скуштувати у Києві – у Реберні на Андріївському Узвозі та на Арсенальній.

Egersund Seafood

Egersund Seafood – норвезький магазин морепродуктів, який тепер працює і у Львові. Egersund Seafood Львів нові заклади є частиною групи компаній Pelagia AS. Холдинг є одним із найбільших виробників риби в Норвегії. Львівський магазин став шостим в Україні та першим, що відкрився за межами Києва.

У меню Egersund Seafood представлений великий вибір риби, яка виросла у природних умовах Норвегії, у фермерських господарствах із дотриманням харчових і екологічних стандартів без використання антибіотиків.

В асортименті – охолоджена риба та морепродукти, ікра, кілька видів соленого бочкового оселедця, заморожені морепродукти, копчені морепродукти, рибна бакалія та гастрономія. Унікальні позиції – норвезький охолоджений лосось і дикий атлантичний голубий тунець.

Меню складається з суші та боулів, сендвічів, пасти, страв на грилі, супів і основних страв, а також з десертів, соусів і напоїв. Яскраві страви – Фреш салат з лососем (359 грн), Bowl з вугрем та гребінцем (387 грн), Роял Філадельфія з лососем (298 грн).

Кава Мілітарі

Кава Мілітарі – перша ветеранська, соціальна кав’ярня у Львові. Її відкрили Ігор Фльорко та Ростислав Грицьків – ветерани, які захищали державні кордони України у складі добровольчого полку Азов. Для хлопців це не лише бізнес, але й спроба допомогти побратимам, які залишилися на фронті. 10% з прибутку U.M.C Lviv йде на потреби підрозділів у зоні проведення ООС.

У Military Coffee та інші кафе Львова 2022 – це заклади з історією. У кав’ярні пропонують каву, різноманітні кавові та холодні напої, мілкшейк, класичний та авторський чай. У колекції традиційної кави – Американо (19 грн), Капучино (34 грн), Лате (38 грн) і т.д.

Яскраві позиції – Джміль (48 грн) – один із варіантів класичного поєднання апельсинового нектару з кавою та Повстанські бджоли (42 грн) – холодний напій на основі яблучно-ананасового соку, заміксований з тоніком і м’ятою.

Military Coffee, як і деякі нові заклади у Львові 2022, пропонують каву в зернах: Burundi, Colombia, Indonesia, Guatemala, Rwanda (від 113 грн/150 г).

Нові заклади у Львові 2022 приємно дивують асортиментом страв і напоїв, концепцією та інтер’єром. Вони неодмінно сподобаються жителям і гостям міста.

Гастрономічна культура міста Лева продовжує розвиватися. Нагадаємо про нові ресторани Львова 2022, які відкрилися раніше, — секретний бар, ресторани української та мексиканської кухні, суперфуд кафе, раменна.  А саме — Secret Bar Lviv, Lemberg Craft Rest, Very Berry, Red Monkey, Борщ та Риба, Paprika.

Secret Bar Lviv

Secret Bar Lviv – новий заклад у Львові, де можна відпочити з друзями. Інтер’єр оформлений у темних відтінках з яскравими акцентами і неоновими вивісками, які створюють атмосферне світло. Заклад розділений на лаунж, бар і ресторанну залу.

За кухню Secret Bar Lviv відповідає шеф-кухар «Майстер Шеф Професіонали ТОП-15» Юра Побережник. У меню представлений великий вибір страв різних кухонь, винна карта, крафтове пиво, широкий асортимент тютюну для кальяну. Рекомендуємо спробувати Бургер Secret (222 грн) з котлетою, креветками і фірмовим соусом, Тартар з лосося (175 грн) та Aperol Spritz (150 грн).

Lemberg Craft Rest

Lemberg Craft Rest – тематичний пивний ресторан у ближньому центрі Львова. Його створили Альона та Андрій Коцюбинські – засновники Lemberg Craft Brewery, локальної пивоварні, на якій варять пиво з цілющої води Раківецького джерела з-під Львова. Цього року заклад номінується на Національну Українську ресторанну премію «Пальмова Гілка» та Найкращий пивний ресторан України.

У закладі з крафтовим інтер’єром знаходяться дубові бочки з-під віскі та вина, в яких витримується пиво. У Lemberg Craft Rest можна спробувати живе пиво з пивоварні, авторські страви від шефа Іоанна Янчишина. Рекомендуємо замовити Бургер з індички (145 грн) та Свинні ребра в медово-імбирному соусі (75 грн/100 г).

Very Berry

Very Berry – перше superfood кафе у Львові. Заклад розташований біля Оперного театру. Тут впевнені що здорова їжа не повинна бути нудною, і доводять це яскравими стравами з незвичайними смаками.

У меню представлені поке боули, супи, бао-бургери, салати, перші страви. Великий вибір десертів без цукру, рафінованих продуктів, глютену, пшеничного борошна, продуктів тваринного походження. З 10:00 до 15:00 у Very Berry можна замовити поживні сніданки. Рекомендуємо спробувати Шрімпс-бургер рол (199 грн) з креветками та Цільнозерновий тост з ростбіфом (120 грн). На десерт візьміть Бананові панкейки на рисовому борошні (129 грн).

Red Monkey

Red Monkey – раменна на околиці Львова, яку відкрили власники ресторану Tante Sophie. У закладі все роблять вручну. Варять багато годин бульйон, готують соуси, печуть м’ясо, маринують яйця, замішують тісто на локшину. У приготуванні страв не використовують штучні концентрати, напівфабрикати та макарони з супермаркету.

У Red Monkey пропонують рамен, гьодза та вок та інші страви азіатської кухні. У меню представлені 5 видів рамену: шою, шіо, місо, саппоро та тонкоцу. Рекомендуємо спробувати Рамен Саппоро (95 грн) зі свинного 18-годинного бульйону, Гьодзе креветкові (13 грн/штука) та Суші-боул з рибою (120 грн).

Борщ та Риба

На вулиці Винниченка у Львові відкрився новий ресторан традиційної української кухні Борщ та Риба. Він розташувався на місці ресторану Греко. Інтер’єр оформлений в кращих традиціях: веретена, глиняні глечики, вишиті рушники та інші народні елементи. Одна з особливостей закладу – велика тераса з панорамою на Митну площу.

Кухня Борщ та Риба – це більше, ніж просто домашні страви української кухні. Це територія для справжніх цінителів культури та традицій. У меню представлені деруни, солоні та солодкі вареники власного виробництва, рибні страви, авторські настоянки. Рекомендуємо спробувати Український борщ (75 грн), Пельмені з куркою та сиром (85 грн), Форель по-гуцульськи (80 грн).

Paprika

Мексика тепер стала ще ближчою. У Львові відкрився заклад Paprika – перший мексиканський фаст-фуд у місті. Ресторан розташувався на вулиці Князя Романа. Тут можна скуштувати фірмові мексиканські страви – соковитий бурітос, апетитну кесаділью, пікантні фахітас, хрусткі такос та Чурос – традиційну випічку з заварного тіста. У меню також представлені снеки, комбо-набори та напої.

Рекомендуємо спробувати Буріто Каса з рубленою яловичиною (69 грн) та Гранде тако Поло з куркою. На десерт візьміть Чуррос (35 грн). Страви від Paprika можна спробувати у закладі чи замовити з доставкою.

Нові місця у Львові пропонують цікаві страви, які здивують вас і ваших рідних.

FAQ

До вашої уваги – огляд нових закладів громадського харчування у місті Лева від Tomato.ua. Ми стараємося оновлювати список регулярно, щоб ви могли завжди бути в курсі останніх новин.

У Львові нещодавно відкрилися цікаві ресторани та кафе: KRAMAR-REST, Інші, Utati, BAO CASUAL, Kavvka, ÉDES, Babo Gardens, Hash Rest&Bar та інші.

У наших оглядах нових закладів ми стараємося зазначати тип кухні, що пропонують у кожному закладі: італійську, японську, французьку, китайську, українську тощо. У меню – різноманітні позиції: від бургерів і суші до оригінальних вишуканих і веганських страв. У Львові є багато різноманітних варіантів для будь-якого смаку.

Tomato.ua рекомендує скуштувати Нетипові тартари з лосося, тунця й оселедця (від 120 грн) в Kramar-Rest, Рамен з рієтом лосося (240 грн) в Utati, Спрінг роли з креветкою та манго (249 грн) в Bao Casual, коктейль Смак моря (250 грн) на основі солоних огірків у барі Інші та Колд-брю з тоніком (115 грн) в Kavvka.

Так, багато нових закладів надають можливість забронювати столик за попереднім дзвінком або відправивши запит через сайт або соціальні мережі.

Нові заклади розташовані в різних районах Львова, таких як центр міста, Шевченківський район, Личаківський район та інші.

У профілі кожного нового закладу ми публікуємо інформацію про графік роботи та адресу. У більшості випадків цю інформацію можна знайти безпосередньо на сайті або сторінці у соціальних мережах, посилання які ми також вказуємо.

Багато нових закладів пропонують різноманітні акції та знижки для клієнтів, щоб привернути увагу до своєї діяльності. Ми намагаємося писати про такі пропозиції в оглядах нових закладів. Однак, рекомендуємо звернутися до закладу напряму, щоб отримати повну та актуальну інформацію.

Більшість відгуків про нові заклади позитивні. Відвідувачі відзначають якісну їжу, приємний сервіс та атмосферу, а також цікавий інтер’єр і оригінальну подачу.

Відвідали новий заклад – задонатьте на ЗСУ!💙💛

Головна фотографія: Kramar-Rest.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 4

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Буковель

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Львові

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все