Переглядів: 2611 Час на прочитання: 5 хв
Топ-5 Київ

У столиці відкрилися вражаючі ресторани та кафе. Вони пропонують мікс грецької та сирійської кухні, класичні страви з особливим морозивом, ніжні десерти, італійські страви та вино прямо з Італії, авторські коктейлі та атмосферу, як удома. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва, які відкрилися у липні. Це Latakia, Namelaka, Bella Chao, Gelarty Cafe Glacé, DOM.

Latakia

Latakia – нове city cafe, яке відкрилося на Великій Васильківській. Це місце, де зустрілись Сирія та Греція, дві харизматичні кухні. Сирія – пряна, злегка гостра, ароматна, м’ясна, з міксом трав і спецій. Греція – завжди розслаблена зі своїм Хорьятикі салатом (у нас він відомий як Грецький), у якому міксують найсвіжіші овочі з оливками. Серце – оливкова олія, яку гостям пропонують обрати за власним бажанням.

У Latakia можна прийти, як до мами, на сніданок, обід чи вечерю. Можна посидіти основному залі чи на терасі, випити фільтр каву, турецького чаю, авторський коктейль, пива чи грецького вина на сходинках. У закладі готують страви з печі – національний Лахмаджун з м’ясом чи овочами (155 і 135 грн) та хліб власного виробництва. Випікають піти, які чудово смакують до Асорті мезе (175 грн) – закуски, які також зручно брати з собою. На десерт пропонують Три молока (69 грн) та інші солодощі. Одна з особливостей кафе – відкритий мангал. На вогні готують кебаб, різну рибку та інші страви.

Namelaka

Namelaka – нове кафе-кондитерська, яке розташувалося на Межигірській поблизу станції метро Тараса Шевченка. Раніше студія Namelaka виготовляла десерти на замовлення. А тепер на Подолі відкрився перший заклад. Заклад оформлений в ніжних рожевих і золотих відтінках. Тут по-справжньому солодко, рожево та кремово.

У Namelaka Namelaka пропонують сніданки, тортики, пуфи, десерти. З напоїв можна взяти фреш, лимонад, каву, матча, чай, гарячий шоколад. Яскраві позиції меню – Еклер з дитинства (55 грн), Намелачні тости з авокадо (190 грн), Домашні сирники зі свіжими ягодами (185 грн), Полуничний пиріг із лохиною (170 грн), Великий намелачний Цезар (290 грн), десерт Дульсе де лече з матча (160 грн). Солодощі з меню також можна замовити з доставкою по Києву у спеціально розробленому додатку. Зараз заклад працює у тестовому режимі, тому меню може змінюватися.

Bella Chao

На Січових Стрільців відкрився новий гастробар з італійською кухнею Bella Chao, оформлений у стилі італійського дому. Це місце з домашньою теплою атмосферою, у якому гостям буде приємно проводити час, а в яке захочеться повертатися. Воно стане для відвідувачів другою домівкою. У закладі влаштовують нічні вечірки з діджеями та квартирники київських і не київський музикантів.

Bella Chao пропонує сніданки, холодні та гарячі закуски, освіжаючі салати, основні страви, пасту, супи, десерти, класичні кавові напої. Одна з родзинок – кава Каперто, приготована за секретним рецептом. В авторських коктейлях поєдналися оригінальні інгредієнти, вони тонкі та пікантні. Вина в заклад доставляють з приватних виноградників з самого готелю. Рекомендуємо спробувати Соте з морепродуктів з томатним соусом (345 грн), П’ядину з телятиною (155 грн) і Чорну пасту з морепродуктами (245 грн).

Gelarty Cafe Glacé

Gelarty Cafe Glacé – ресторан і студія морозива, яку відкрив Массімо Джеларті. Йому набридло жити у світі нудного морозива, і він його переосмислив. Тут немає жодної синтетики – готують виключно з натуральних інгредієнтів. Морозиво готують індивідуально для кожного гостя. Це, як магічне шоу, — компоненти змішують перед вашими очима, а потім заморожують їх рідким азотом за температури -196 градусів. В асортименті – ванільне, кавове, кдерове та особливе морозиво (від 80 грн).

У Gelarty Cafe Glacé також пропонують незвичайну гастрономію – у класичні страви додають особливе морозиво. Тут можна скуштувати роли, піцу, суші, роли з морозива, а також айс-смузі без води і молока. Яскраві позиції меню – Crab-бургер з котлетою з креветок і м’яса краба з морозивом із лимону та чебрецю (223 грн), Каре телятини з початками кукурудзи та морозивом BBQ (299 грн) та морозиво Солона сицилійська фісташка з регіону бронте (349 грн).

DOM

DOM – заміський ресторанний комплекс у стилі хюге, який розташувався у селі Проліски вздовж Бориспільської траси. Це місце, «де при вході роззуваєшся та знімаєш з себе усе зайве – пафос буднів, дорогі вбрання. Місце, де лишаєшся собою і насолоджуєшся там, що робить щасливим саме тебе». У DOM можна відпочити з друзями та сім’єю на різних локаціях. Тут м’які дивани, ліжка, 2 басейни, бар з авторськими коктейлями.

За кухню закладу відповідає Тарас Хущ (колишній шеф Barvy та 11 Mirrors). У меню поєдналися страви з азійським акцентом, хіти світової гастрономії та українські продукти. Яскраві позиції – Квітки цукіні з томатною сальсою (235 грн), Крокети зі свинини та вугра з кукурудзяним бешамелем (360 грн) і Голець у глазурі з березового соку з пюре із печеного яблука і крем-сиру (465 грн). Винну карту розробив сомельє Святослав Клімчук. У ній представлені вина з класичних винних регіонів, цікаві нахідки з Уругваю, Угорщини, Чехії, а також біодинамічні та натуральні вина.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Кращі місця для співочих талантів – караоке в закладах Києва

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все