Переглядів: 5604 Час на прочитання: 3 хв
Рецепт дня

Ворог хоче залишити нас без світла. Але ми, українці, ставимо ялинку в метро, запалюємо свічки, створюємо затишок і готуємо улюблені страви до святкового столу навіть у темряві.

Ми вже навчилися підлаштовуватися під відключення: за графіком чи без. Головне – ефективно використовувати час із електроенергією.

Команда Tomato.ua вже придумала, що приготувати на зимові свята без світла. Цікавих варіантів безліч: салати, паштети й намазки, м’ясо, маринована або засолена рибка, різноманітні дошки, нарізки та багато іншого. У добірці – прості покрокові рецепти страв від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Деякі страви можна готувати взагалі без електроенергії (ідеально – для тих, у кого електроплитка). А для інших знадобляться заготовки – допоможуть газові плити або пальники.

Що приготувати без світла на Новий Рік і Різдво

Паштет із тунця та оливок

Паштет – чудова закуска до святкового столу. Для приготування саме цієї страви не потрібно нічого смажити, варити або запікати – все дуже просто.

Вам знадобляться:

  • 1 банка консервованого тунця;
  • 1 упаковка оливок;
  • 200 г крем-сиру;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 1 ст. л соняшникової олії;
  • сухий орегано або суміш пряних трав, а також сіль і перець за смаком.

Приготування:

Дрібно поріжте оливки та листя петрушки. Зріжте з лимона тонкі смужки цедри за допомогою дрібної терки або спеціального ножа. Відкрийте банку з тунцем і злийте сік. Змішайте в мисці тунець, цедру лимона, петрушку, оливки та крем-сир. Перемішайте виделкою до однорідної маси, додайте сіль і перець до смаку.

Паштет ідеально смакує з хрумким багетом, який за можливості можна обсмажити на оливковій олії та посипати травами.

Салат із куркою та мандаринами

Ця страва потребує деяких заготовок.

Ви можете завчасно приготувати сухарі та запекти курку в духовці. Цікавий спосіб запікання – у конверті з пергаменту. Так курочка вийде соковитою. Якщо ж є така можливість, курочку можна обсмажити тоненькими слайсами безпосередньо перед приготуванням салату. Грудка готується швидко, тому підійде і газовий пальник.

Інгредієнти:

  • 1 мандарин;
  • 100 г руколи;
  • половина курячої грудки;
  • сік половинки лимона;
  • 2 скибки батона;
  • 2 ч. л. французької гірчиці;
  • 4-5 ст. л. рослинної олії (для смаження);
  • дрібка зерна коріандру;
  • перець і сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Викладіть у салатник руколу та часточки мандаринки без кісточок.

Наріжте батон невеликими кубиками та обсмажте на сковороді з 1-2 ст. л. олії 5-7 хвилин до золотистої скоринки.

Куряче філе поріжте тонкими слайсами під кутом 45 градусів, збризніть невеликою кількістю лимонного соку, поперчіть і посоліть за смаком. Розігрійте сковороду з 2 ст. л. олії та обсмажте грудку до готовності.

Перейдемо до заправки. Змішайте лимонний сік, французьку гірчицю, додайте солі. Перемішайте до однорідності.

Додайте в салатник до руколи й мандаринок готову курку та сухарики.

Додайте дрібку коріандру, він органічно доповнить смак салату.

Додайте 2 ст. л. рослинної олії та 1 ст. л. заправки, перемішайте.

Смачного!

Ці страви можна приготувати на Новий Рік або на Різдво (якщо цього року ви святкуєте 7 січня).

Дякуємо ЗСУ за можливість святкувати та зберігаємо світло всередині!?? І не забувайте про донати!

Перемога вже близько!

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Святкування без турбот: де замовити доставку новорічних страв у Києві?

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.