Переглядів: 8342 Час на прочитання: 7 хв
Куди піти у Києві

Шаурма, кебаб, лафа, донер – у столиці ви знайдете цікаві оригінальні й традиційні варіації популярної вуличної їжі. Tomato.ua розповість про найулюбленіший стритфуд усіх часів і народів. У добірці – пропозиції від закладів Києва: I love kebab, Міністерство Шаурми, NUNU, Центр шаурми на вугіллі, Shalom, Döner Mаркет.

Заклади столиці продовжують працювати, щоб підтримувати економіку, надавати робочі місця та допомагати відважним захисникам.

ТОП місць із кращим стритфудом Києва

I love kebab

I love kebab – заклад, що живе з вами в ритмі великого міста. Тут у будь-який момент можна швидко перекусити, поживно пообідати під час активного дня чи повечеряти з друзями. На вас чекає затишна атмосфера та стильний дизайн.

I love kebab допоможе віднайти кебаб із власним улюбленим смаком: м’ясний або вегетаріанський. Одна з особливостей – в авторському соусі, який готують на кефірній основі.

В асортименті – класичний кебаб з куркою/свининою/міксом у розмірах L, XL, XXL (110-175 грн) та інші варіації: «America», Фрі кебаб, «Black & White», Кебаб у булці та Vegetarian для тих, хто не їсть м’яса (від 90 грн).

Якщо ви полюбляєте оригінальні смаки, зверніть увагу та Кебаб із тунцем, Сирний або Часниковий. Цікава новинка – кебаб у боксі.

Окрім кебабів, у меню ви знайдете Картоплю фрі класичну та у вигляді смайликів, Курячі нагетси та Сирні парочки моцарела. На десерт – Пиріжок вишневий або Рахат лукум.

Чудова пропозиція для обіду або вечері – Комбо меню (від 130 грн).

Міністерство Шаурми

Міністерство Шаурми на Сагайдачного стало другим закладом мережі, яку створили Євген Таллер і Спартак Велішаєв. Головна ідея – розвивати стрітфуд культури країни. Тут полюбляють тусуватися київські хіпстери.

Шаурма Подол у Міністерстві має особливість – тут її готують на справжньому вугіллі, а не за допомогою електрогрилів.

Протягом усього дня доступні дві варіації шаурми: Cairo (225 грн) з хрумким фалафелем і хумусом, огірками у винному маринаді та Kyiv (255 грн) – обсмажене на вугіллях стегно курки, салат Айсберг, свіжі томати, маринована цибуля та часниковий айолі.

З 13:00 і до останньої готують Bangkok з тунцем, маринованим яйцем і битими огірками, супер сирну Mexico з обсмаженим на вугіллях стегном курки та супер трюфельну Alba зі слайсами стейка яловичини (від 235 грн). А також Bali — це шаурма з креветками й манго.

Окрім шаурми, пропонують боули та салати, діпи та допи. До 13:00 подають сніданки: Шакшуку (185 грн), сніданкову шаурму Lisbon (285 грн) та фірмовий Міністерський сніданок (310 грн) зі скремблом, хумусом, крем-сиром, гуакамоле, міксом салату й куркою або лососем.

NUNU

NUNU – маленький дайнер зі змістовною шаурмою.

Шеф-кухар закладу Юрій Нікітіюк упевнений, що шаурма невдовзі стане повноцінною класикою в ресторанних меню. Відтепер ви можете скуштувати шаурму від NUNU і в легендарному м’ясному ресторані BEEF.

В асортименті – стандартна і подвійна шаурма з куркою, свининою або яловичиною. Зверніть увагу на те, що соковита шаурма з яловичиною (179 грн стандартна і 220 з подвійною яловичиною) поки доступна лише в BEEF.

У меню ви знайдете і інші цікаві варіації. Шаурма з куркою тікі масала (149 грн/ 179 грн) – лаваш, курка тікка-масала, хумус, томати, овочева сальса, кінза, петрушка, білий соус, горіхова тхіна.

Шаурма свинина (149 грн/ 179 грн) – лаваш, томлена свинина, томати, овочева сальса, кінза, петрушка, білий соус, горіхова тхіна, маринована цибуля. Звертаємо вашу увагу на те, що шаурму готують із томленою свининою, тому вона не жирна і соковита.

Окрім шаурми, пропонують фірмові закуски від шефа: Йогурт з горіховою тхіною, Бабагануш з ротті, Мухаммара, Зелене мезе, Хумус. Вартість кожної – 120 грн.

Центр шаурми на вугіллі

Центр шаурми на вугіллі – заклад на Троєщині від маріупольців, яким довелося евакуюватися з рідного міста через війну. 24 лютого планували відкрити новий заклад мережі у Слов’янську. Проте цього не сталося, ледь встигли вивезти звідти частину обладнання. Все, що було у Маріуполі, тепер зруйноване. Сім’я переїхала до Києва і вже тут відкрила новий омріяний заклад. Тепер це одна з найулюбленіших київських локацій із шаурмою.

Спочатку це була Перша шаурма на вугіллі, проте згодом зробили ребрендинг, і з’явився Центр шаурми на вугіллі. Але те, що завжди буде незмінним – Маріуполь у серці.

Назва закладу говорить сама за себе: тут можна скуштувати справжнє м’ясо на вугіллі. Пропонують різні види шаурми: Фірмова шаурма, Фірмове асорті, Перша гостра, Сирна з ананасами, Подвійний сир, XXL (від 100 грн). Ви можете замовити кожну з цих позицій з м’ясом на вибір: свинина, курка або телятина.

Чудова альтернатива шаурмі – Meat бокси (від 140 грн), які складаються з картоплі, овочів, соусу та запеченого м’яса на вугіллі. Також пропонують салати, медові крильця, кебаб, картоплю та лаваші без м’яса. Страви можна замовити з доставкою.

Shalom

Якщо ви шукаєте чогось незвичайного, завітайте в Shalom. Це ізраїльське міське кафе від ресторатора Алекса Купера.

До вашої уваги – лафа – це своєрідна ізраїльська шаурма, в основі якої – цільнозерновий коржик. Це ідеальний вибір, щоб пошерити на двох, але краще з’їсти самому.

Варіації лафи доволі цікаві: З подвійним курчам Яффо, різними соусами, овочами та салатом айсберг (250 грн), Сирна з курчам, лабне, сирним соусом, моцареллою, томатами та соусом на основі майо, кетчупу, гірчиці, шрирачі й часнику (265 грн), Зі смеш котлетою (265 грн), цибулевим конфітюром, айсбергом, моцарелою, чеддером і томатами.

Яскраві новинки – Лафа з кебабом із теля зі свіжими овочами та зеленню (275 грн) та Овочева (235 грн) для вегетаріанців – із гарбузовим песто, перцевим соусом і фетою.

Ще одна цікава страва – Тарілка хумусу зі швармою з курча (245 грн).

У Shalom на вас чекає і інші культова їжа ізраїльської кухні: кебаб, мезе, хумус, фалафель, шакшуку, фірмове запечене курча багато іншого.

Döner Mаркет

Döner Mаркет – нове ім’я українського стритфуду. Тут готують шаурму та донери з з якісної курочки, яка не містить антибіотиків, та халяльної фермерської яловичини. Завдяки цьому м’ясо завжди свіже та соковите.

В асортименті – класична та авторська шаурма різних розмірів з куркою (від 145 грн) або з яловичиною (від 195 грн). Шаурма фірмова  – соковите м’ясо на грилі, свіжі овочі, маринована цибулька та огірочки, фірмовий авторський соус у тонкому лаваші.

Шаурма традиційна – апетитне грильоване м’ясо, свіжі овочі, мариновані огірочки, часниковий і червоний пікантний соуси в тонкому лаваші. Також пропонують вегетаріанську шаурму з фалафелем.

Донер по-турецьки з куркою або яловичиною (від 165 грн) – ідеальна пропозиція для тих, хто полюбляє хрусткі булочки. У меню ви також знайдете Донер боул з фалафелем/куркою/яловичиною (від 175 грн), Снек-бокс із брусничним соусом, Цибулеві кільця, Бульйон курячий, Сирні палички, Картоплю фрі, Нагетси курячі. Чудова пропозиція для обіду від Doner Mаркет – Комбо меню з шаурмою або донером, картоплею фрі та напоєм.

FAQ

Мета статті – допомогти читачам відшукати кращі місця зі стритфудом у Києві. До вашої уваги – путівник, де можна знайти смачну шаурму та іншу вуличну їжу. Ми дослідили асортимент, рецептуру, меню, подачу, ціни, концепцію, розташування та інші фактори, які допоможуть вам обрати для себе оптимальну локацію. У добірці від Tomato.ua – тільки перевірені заклади й точки.

У Києві є багато закладів, де можна скуштувати відмінну шаурму, лафу, донер і кебаб. Tomato.ua презентував ТОП місць з кращою шаурмою в Києві (та іншим стритфудом) – I love kebab, Міністерство Шаурми, NUNU, Центр шаурми на вугіллі, Shalom, Doner Mаркет.

Це залежить від ваших особистих вподобань і смакових переваг. Рекомендуємо відвідати локації з нашої добірки, щоб обрати для себе кращу страву. Кияни також нерідко відвідують трушні ларьки з шаурмою. Наприклад, на Майдані, Бессарабці, Контрактовій, ВДНГ або Шулявці. Місць дуже багато, а це лише доводить, що стрітфуд Києва неймовірно популярний, а шаурма – тренд номер один серед форматів вуличної їжі.

Інгредієнти, що використовуються для приготування шаурми або інших вуличних страв, зазвичай включають м’ясо (яловичину, курку або свинину), овочі (помідори, огірки, капусту, цибулю), соуси (часниковий, томатний, майонезний) та спеції. Часто додають сир та інші складники. Якщо мова йде про шаурму або кебаб, основа – це лаваш. У донері – булочка, а лафа говорить сама за себе.

У Києві ви зможете спробувати різноманітні види шаурми, включаючи класичні варіанти з м’ясом, а також оригінальні варіації з морепродуктами, овочами, фалафелем і сиром. Сучасні шефи дивують різноманіттям інгредієнтів і рецептур, які можуть бути зовсім не схожими на традиційну варіацію страви.

Так, у Києві можна знайти вегетаріанські та веганські вуличні страви. у Міністерстві шаурми є шаурма з фалафелем, у Döner Mаркет – донер із фалафелем. В I love kebab можна замовити вегетарінську шаурму, а в Shalom – вегетаріанську лафу.

Якщо раніше шаурму можна було придбати лише в фургончику або кіоску з собою, то зараз її повноцінно подають у ресторані, кафе або спеціалізованому закладі. Вулична їжа представлена в постійному меню в Міністерстві Шаурми, Shalom та інших закладах.

Ціни на шаурму в Києві можуть варіюватися залежно від місця, де ви її замовляєте. Вартість також залежить від інгредієнтів і розміру шаурми. В середньому, в Києві шаурма коштує від 100 до 250 грн.

Багато закладів, де готують шаурму, пропонують послуги з доставки. Ви можете замовити шаурму додому чи в офіс через інтернет-сервіси або за допомогою мобільних додатків доставки їжі.

Скуштували шаурму або інший стритфуд — зробіть донат на ЗСУ!??

Головна фотографія: NUNU.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4.3 / 5. Кількість оцінок: 6

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все