Українська кухня є екзотикою для іноземців, а для українців — це невід’ємна частина будь-якого святкування. Тому українські страви — це знані делікатеси у всьому світі. Де їсти у Львові українських страв? Tomato.ua підготував топ-5 ресторанів Голодний Микола, Велика Тарілка , Soprano. Roof terrace,  Сідло, Вулик. Де ви спробуєте український борщ з пампушками, картоплю печену в сальнику з травами, домашню ковбаску та сільський хліб.

Де їсти у Львові українське? Топ-5

Голодний Микола 

Це найбільший у світі ресторан галицької кухні. Кухня закладу відображає історію та культуру Галичини, починаючи ще з 11 століття. Це надзвичайно колоритне місце, яке варте вашої  уваги. У ресторані Голодний Микола є власна пекарня, броварня та величезне подвір’я. Ви будете в захваті від подвійного ставку. Одна частина знаходиться на вулиці, а інша – у приміщенні. У ставку плаває жива форель, яку ви можете самі зловити за вудочкою. Кухарі її  відразу ж приготують для вас. 

де поїсти у Львові

У ресторані подають традиційні галицькі страви – флячки, капусняк, задимлений бограч, пательні з баношами, пляцки. Також тут великий вибір страв з риби: пструг копчений, пструг з вугілля, короп смажений тощо. Що спробувати найперше? Карпатський банош — 115 грн, журек з копченостями та білою ковбаскою — 89 грн, пиріг цибулевий з бринзою — 190 грн, вареники смажені -— 67 грн, Миколине хазяйство -— 125 грн. А на десерт візьміть налисники з домашнім сиром (подаються з вишнями) — 82 грн.

де поїсти у Львові

Велика Тарілка 

Де поїсти українських страв ще? Дизайн кафе Велика Тарілка нагадує стару львівську кам’яницю, де ще досі збережені фрески минулих століть. Львівський ресторанний бізнес шанує історію, тому завжди намагається показувати культури Львова у своїх стравах або ж оформленні. Велика Тарілка не виключення. 

де поїсти у Львові

Що спершу спробувати у закладі Велика Тарілка? Салат Замковий з печінкою — 97 грн, капусняк з береберцем — 60 грн, вареники з картоплею в глечику — 90 грн, шкварки — 15 грн, кишка-кров’янка “від діда Юри з Галицького” — 86 грн, фірмові стейки зі свинини — 225 грн. А на десерт візьміть млинці з домашнім сиром і родзинками — 58 грн або млинці з яблучним варенням — 40 грн. 

де поїсти у Львові

Soprano. Roof terrace

Де їсти у Львові ще? Красива подача, оригінальне оформлення і традиційність української кухні ви можете побачити і скуштувати в ресторані Soprano. Roof terrace. Він розташований на 7 поверсі готелю Taurus City. Через панорамні вікна ресторану можна побачити парк «Високий замок», міську Ратушу та Собор Святого Юра. Особливість закладу — це страви приготовлені на деревному вугіллі у печі хоспер. 

де поїсти у Львові

Що спробувати перш за все? Український червоний борщ, приготовлений у хоспері, з пампушками — 88 грн, ніжна свинина з картопляним пюре — входить у бізнес-ланч № 3 (ціна пропозиції -— 200 грн), заєць тушкований — 315 грн, салат з буряком та цибулею — входить у бізнес-ланч № 2 (ціна пропозиції — 200 грн), котлета з телятини, фарширована сиром і печені овочі — входить у бізнес-ланч № 4 (ціна пропозиції — 200 грн). А на десерт візьміть сирнички з джемом — 75 грн.

де поїсти у Львові

Сідло

Де ще спробувати українські страви у львівських ресторанах? Звичайно, у Галицькій ресторації Сідло. Знаходиться заклад в історичній частині міста. І саме тут кухарі готують справжню галицьку автентичну кухню! А ще, якщо захочете, вам розкажуть легенду про заклад, яка відбулася кілька десятків століть тому! Ви ж знаєте, що у Львові кожен заклад має свою історію?

де поїсти у Львові

Що спробувати найперше? Гусяче конфі (подається з запеченим яблуком та журавлиним соусом) — 149 грн, коліно вепра — 39 грн, борщ по львівськи — 55 грн,запечені свинні реберця — 52 грн. І до цього всього замовте пиво Сідлярське, кажуть дуже добре пасує до м’яса. Ціна — 50 грн. А на десерт візьміть львівський сирник — 55 грн.

де поїсти у Львові

Вулик 

У цьому ресторані для вас приготують страви української кухні, смаколики з медом та шашлик за давнім кавказьким рецептом. Також дадуть скуштувати найкращої медовухи у Львові. Тут її понад 40 видів: і на м’яті, і на калгані, і на горісі, навіть на мертвих бджолах є. Також у вас є унікальна можливість спробувати страви зі свіжих, домашніх і здорових продуктів. У медовому ресторані Вулик лише львівська домашня їжа без зайвого пафосу!

де поїсти у Львові?

Що спробувати найперше в ресторані? Борщ на тещених ребрах — 44 грн, вареники смажені на пательні — 54 грн, бограч по-закарпатськи — 89 грн, медові ребра з чорносливом — 135 грн, домашня кров’янка з бігусом — 65 грн. А на десерт спробуйте сирник львівський — 44 грн, або яблучний пиріг з пломбіром — 37 грн. 

де поїсти у Львові

Де їсти у Львові українське? Розкажіть у коментарях, будь-ласка.

І ще…

Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук, щоб не пропустити найактуальніші новини ресторанів!


Поделиться:

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *