Українська кухня є екзотикою для іноземців, а для українців — це невід’ємна частина будь-якого святкування. Тому українські страви — це знані делікатеси у всьому світі. Де їсти у Львові українських страв? Tomato.ua підготував топ-5 ресторанів Голодний Микола, Велика Тарілка, Soprano. Roof terrace, Сідло, Вулик. Де ви спробуєте український борщ з пампушками, картоплю печену в сальнику з травами, домашню ковбаску та сільський хліб? Читайте!
Ukrainian cuisine is exotic for foreigners, and it is an essential part of any celebration for Ukrainians. That is why Ukrainian dishes are famous, as delicacies, all over the world. Where to eat Ukrainian dishes in Lviv? Tomato.ua has chosen top-5 restaurants. Where will you try Ukrainian borsch with buns, potatoes, baked in a ham with herbs, homemade sausage and country bread? Read it!
Де їсти у Львові українське? Топ-5
Where to eat Ukrainian dishes in Lviv? Top-5
Голодний Микола / Holodnyi Mykola
Це найбільший у світі ресторан галицької кухні. Кухня закладу відображає історію та культуру Галичини, починаючи ще з 11 століття. Це надзвичайно колоритне місце, яке варте вашої уваги. У ресторані Голодний Микола є власна пекарня, броварня та величезне подвір’я. Ви будете в захваті від подвійного ставку. Одна частина знаходиться на вулиці, а інша – у приміщенні. У ставку плаває жива форель, яку ви можете самі зловити за вудочкою. Кухарі її відразу ж приготують для вас.
It is the largest Galician cuisine restaurant in the world. The kitchen of the house reflects the history and culture of Galicia, dating back to the 11th century. This is an extremely colorful place, that is worth of your attention. The restaurant “Holodnyi Mykola” has its own bakery, brewery and huge yard. You will be delighted with the double pond. One part is outside and the other is inside. There is live trout swimming in the pond, you can catch it by fishing rod. The chef will cook it for you immediately.
У ресторані подають традиційні галицькі страви – флячки, капусняк, задимлений бограч, пательні з баношами, пляцки. Також тут великий вибір страв з риби: пструг копчений, пструг з вугілля, короп смажений тощо. Що спробувати найперше? Карпатський банош — 115 грн, журек з копченостями та білою ковбаскою — 89 грн, пиріг цибулевий з бринзою — 190 грн, вареники смажені — 67 грн, Миколине хазяйство — 125 грн. А на десерт візьміть налисники з домашнім сиром (подаються з вишнями) — 82 грн.
The restaurant serves traditional Galician dishes — flyachky (soup), cabbage soup, smoky bograch, frying pan with banosh, plyacky. There is also a large selection of fish dishes: smoked trout, trout charcoal, fried carp and more. What to try first? Carpathian banosh — 115 UAH, smoked zhurek soup with white sausage — 89 UAH, onion pie with cheese — 190 UAH, fried dumplings — 67 UAH, Mykolyne hazyaystvo — 125 UAH. Take pancakes with homemade cheese (served with cherries) for a dessert — 82 UAH.
Велика Тарілка / Velyka tarilka
Де поїсти українських страв ще? Дизайн кафе Велика Тарілка нагадує стару львівську кам’яницю, де ще досі збережені фрески минулих століть. Львівський ресторанний бізнес шанує історію, тому завжди намагається показувати культури Львова у своїх стравах або ж оформленні. Велика Тарілка не виключення.
Where else to eat Ukrainian dishes? The design of “Velyka Tarilka” cafe reminds of an old Lviv house, where the murals of the past centuries are still preserved. Lviv restaurant business honors history, so it always tries to show the culture of Lviv in its dishes or decoration. “Velyka tarilka” is no exception.
Що спершу спробувати у закладі Велика Тарілка? Салат Замковий з печінкою — 97 грн, капусняк з реберцем — 60 грн, вареники з картоплею в глечику — 90 грн, шкварки — 15 грн, кишка-кров’янка “від діда Юри з Галицького” — 86 грн, фірмові стейки зі свинини — 225 грн. А на десерт візьміть млинці з домашнім сиром і родзинками — 58 грн або млинці з яблучним варенням — 40 грн.
What to try first here? Zamkovyi salad with liver — 97 UAH, cabbage soup with rib — 60 UAH, dumplings with potatoes in a jug — 90 UAH, ham — 15 UAH, sausage krovyanka ”from grandfather Yuri from Halytsky» — 86 UAH, branded pork steaks — 225 UAH. And for dessert take pancakes with homemade cheese and raisins — 58 UAH or pancakes with apple jam — 40 UAH.
Soprano. Roof terrace/ Soprano. Roof terrace
Де їсти у Львові ще? Красива подача, оригінальне оформлення і традиційність української кухні ви можете побачити і скуштувати в ресторані Soprano. Roof terrace. Він розташований на 7 поверсі готелю Taurus City. Через панорамні вікна ресторану можна побачити парк «Високий замок», міську Ратушу та Собор Святого Юра. Особливість закладу — це страви приготовлені на деревному вугіллі у печі хоспер.
Where else to eat Ukrainian in Lviv? You will find nice serving, taste and traditional original Ukrainian cuisine in “Soprano. Roof terrace”. It is located on the 7th floor of the Taurus City Hotel. Through the panoramic windows of the restaurant you can see the park «High Castle» (Vysokyi Zamok), the Town Hall and St. George’s Cathedral. Specialty of the house is the dishes, cooked on charcoal in hosper oven.
Що спробувати перш за все? Український червоний борщ, приготовлений у хоспері, з пампушками — 88 грн, ніжна свинина з картопляним пюре — входить у бізнес-ланч № 3 (ціна пропозиції -— 200 грн), заєць тушкований — 315 грн, салат з буряком та цибулею — входить у бізнес-ланч № 2 (ціна пропозиції — 200 грн), котлета з телятини, фарширована сиром і печені овочі — входить у бізнес-ланч № 4 (ціна пропозиції — 200 грн). А на десерт візьміть сирнички з джемом — 75 грн.
What to try first? Ukrainian red borsch, cooked in hosper, with buns — 88 UAH, tender pork with mashed potatoes — included in the business lunch # 3 (offer price — 200 UAH). Stewed bunny — 315 UAH, salad with beets and onions — included in business lunch # 2 (offer price — UAH 200). Veal cutlet, stuffed with cheese and baked vegetables, is included in business lunch # 4 (offer price — UAH 200). And for dessert take cheese pancakes with jam — 75 UAH.
Сідло/ Sidlo
Де ще спробувати українські страви у львівських ресторанах? Звичайно, у Галицькій ресторації Сідло. Знаходиться заклад в історичній частині міста. І саме тут кухарі готують справжню галицьку автентичну кухню! А ще, якщо захочете, вам розкажуть легенду про заклад, яка відбулася кілька десятків століть тому! Ви ж знаєте, що у Львові кожен заклад має свою історію?
Where else to try Ukrainian dishes in Lviv restaurants? Of course, in the Galician restaurant Sidlo. It is located in the historical part of the city. And here chefs cook authentic Galician cuisine. If you want, you will be told the legend of this house, which took place a few centuries ago! Do you know, that every restaurant in Lviv has its own history?
Що спробувати найперше? Гусяче конфі (подається з запеченим яблуком та журавлиним соусом) — 149 грн, коліно вепра — 39 грн, борщ по львівськи — 55 грн,запечені свинні реберця — 52 грн. І до цього всього замовте пиво Сідлярське, кажуть дуже добре пасує до м’яса. Ціна — 50 грн. А на десерт візьміть львівський сирник — 55 грн.
What to try first? Goose confit (served with baked apple and cranberry sauce) — 149 UAH, boar knee — 39 UAH, borsch in Lviv — 55 UAH, baked pork ribs — 52 UAH. And by the way, order Sidlo beer, they say it pairs well with the meat. Price — 50 UAH. For dessert take Lviv cheesecake — 55 UAH.
Вулик / Vulyk
У цьому ресторані для вас приготують страви української кухні, смаколики з медом та шашлик за давнім кавказьким рецептом. Також дадуть скуштувати найкращої медовухи у Львові. Тут її понад 40 видів: і на м’яті, і на калгані, і на горісі, навіть на мертвих бджолах є. Також у вас є унікальна можливість спробувати страви зі свіжих, домашніх і здорових продуктів. У медовому ресторані Вулик лише львівська домашня їжа без зайвого пафосу!
This restaurant serves Ukrainian cuisine, honey desserts and shashlik (barbecue meat) according to a long-standing Caucasian recipe. Here you also can taste one of the best honey vodka in Lviv. There are more than 40 species: on mint, on walnut, even on dead bees. You also have a unique opportunity to try fresh, homemade and healthy foods. Honey
restaurant “Vulyk” serves only Lviv homemade food without unnecessary pathos!
Що спробувати найперше в ресторані? Борщ на тещених ребрах — 44 грн, вареники смажені на пательні — 54 грн, бограч по-закарпатськи — 89 грн, медові ребра з чорносливом — 135 грн, домашня кров’янка з бігусом — 65 грн. А на десерт спробуйте сирник львівський — 44 грн, або яблучний пиріг з пломбіром — 37 грн.
What to try first in this restaurant? Borsch on mother-in-law ribs — 44 UAH, dumplings fried in a pan — 54 UAH, bograch po-zakarpasky — 89 UAH, honey ribs with prunes — 135 UAH, homemade sausage krovyanka with bigus — 65 UAH. And for dessert try Lviv cheesecake — 44 UAH, or apple pie with ice-cream — 37 UAH.
Де їсти у Львові українське? Розкажіть у коментарях, будь-ласка.
Where to eat Ukrainian dishes in Lviv? Please tell us in the comments.
І ще…
Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук, щоб не пропустити найактуальніші новини ресторанів!