Переглядів: 651 Час на прочитання: 2 хв
Новости

75-річний Фумінорі Цучіко на третій місяць повномасштабного вторгнення росії в Україну потрапив до метро в Харкові, яке на той чай слугувало бомбосховищем. Чоловік прожив там разом з іншими людьми 9 місяців. Спершу він організував щотижневу гуманітарну допомогу для харків’ян, потім продав свій будинок у Японії і переїхав до Харкова. А нещодавно пішов ще далі і відкрив безкоштовну кав’ярню. Tomato.ua розповість детальніше про безцінну допомогу.

Фумінорі Цучіко всіма способами підтримує харків’ян, які страждають від війни. Нещодавно він відкрив кав’ярню, щоб безкоштовно годувати жителів міста гарячими обідами.

У кафе волонтер вклав власні кошти, йому також допомогли благодійні фонди, друзі з Японії та користувачі соцмереж. Заклад розташувався на Салтівці, в цьому районі чоловік також знімає квартиру.

«Кожна людина щодня має їсти. І хоча б раз на день я хочу нагодувати людей, бо наразі більшість має труднощі з грошима», — розповідає Фумі (так його називають друзі).

Меню кафе доволі різноманітне, кожного дня готують нові страви. Один із обідів – суп, макарони з курячими крильцями та чай із солодким пиріжком на десерт.

Майже всіх відвідувачів закладу Цучіко знає особисто – разом із ними він жив у метрополітені, поки місто нещадно бомбили. Фумі зустрічає гостей із посмішкою та в улюбленій шапці з маркою про російський корабель. Англійську він знає погано, а японську в Харкові мало хто розуміє. Проте волонтер і його друзі розуміють одне одного без слів.

Надихнулися чудовими вчинками Фумі — беріть приклад і донатьте на ЗСУ!??

Фото: ТСН.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.