Переглядів: 1271 Час на прочитання: 2 хв
Рецепт дня

Апероль — це марка італійського лікеру з характерним насиченим жовтогарячим кольором і пряно-апельсиновим смаком. Цей алкогольний напій із вмістом спирту 11% входить до категорії аперитивів, тобто його заведено подавати до початку обіду чи вечері. Зазвичай усі аперитиви містять мінімальну кількість цукру, щоб не приглушувати апетит перед їжею. До складу Апероля, крім спирту, гірких і солодких апельсинів, входять трави та прянощі — ревінь, хінне дерево, тирлич. Ці інгредієнти надають готовому напою легку гіркуватість і роблять його схожим на трав’яну настоянку. У статті розповімо, з чим рекомендується пити Aperol, щоб максимально насолодитися його незвичайним смаком.

Які коктейлі готуються на основі Aperol

Найпопулярніший коктейль — Aperol Spritz. Він має освіжаючий цитрусовий смак і ледь відчутну гіркуватість. Для приготування потрібні біле сухе ігристе вино (найчастіше це просеко), мінеральна або звичайна вода та сам лікер. Усі інгредієнти змішуються в пропорції 3:2:1 відповідно. У келих заведено класти лід і прикрашати ємність скибочкою апельсина або оливкою на шпажці. Зазвичай цей коктейль подають перед вечерею. Є й інші коктейлі на основі апельсинового італійського лікеру з травами. Чудова ідея — змішати аперитив Апероль із вермутом та сухим джином у рівних пропорціях. У келих додають лід і скибочку апельсина. Також великий попит мають комбінації з віскі. Експериментуючи з власними рецептами, слід пам’ятати, що в разі змішування зі слабоалкогольними напоями кількість лікеру має становити близько третини від загального обсягу готового коктейлю. Якщо ж використовуються міцні спиртні напої, то у співвідношенні з ними лікеру має бути вдвічі більше.

Чи можна пити в чистому вигляді

Найчастіше на основі Апероля готують різноманітні коктейлі, але не забороняється вживати цей напій і в чистому вигляді. Рекомендується подавати лікер у низькому келиху типу рокс, додавши кілька кубиків льоду. Альтернативний спосіб обійтися без льоду — за 20 хвилин перед використанням охолодити келихи в холодильнику. Якщо не хочеться пити лікер у чистому вигляді, але й немає бажання робити складні коктейлі, можна змішати алкоголь із лимонним соком і цукровим сиропом у співвідношенні 3:2:1. Вийде приємний освіжаючий напій із невеликим вмістом спирту. Також Aperol добре поєднується з апельсиновим і грейпфрутовим соками, які можна придбати в маркеті корисних штук Маудау, а ще — зі звичайною газованою водою. Такі напої чудово підходять для спекотних літніх днів і не дуже п’янять.

Які закуски підходять до італійського лікеру

Зазвичай коктейлі на основі Апероля п’ють без закусок. Але можна запропонувати гостям скибочки мандарину чи апельсину. Якщо ж потрібен серйозніший гастрономічний супровід, можна поставити на стіл рибні закуски, страви з птиці, бутерброди з сиром, шинкою, тунцем, сьомгою, шпинатом.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Лайфхаки

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все Показати все

Читати статті про Рецепт дня

Показати все