Ресторан «Ayva» розмістився в Голосіївському районі Києва, на вулиці Євгена Коновальця, недалеко від станції метро «Палац Україна».
В оригінальному інтер'єрі закладу гармонійно переплелися європейські й східні мотиви - теплі пісочні відтінки, цегляне муровання стін, сходи з кованого металу, яскраві бірюзові крісла, жива зелень.
Основу меню ресторану становлять традиційні турецькі й популярні європейські страви. У ранковий час гостям подають комплексні сніданки.
Також тут можна замовити різні закуски, салати, супи, гарніри, соуси, рибні та м'ясні страви, приготовані на мангалі, страви з тандир-печі, основні страви, східні солодощі та десерти.
Серед фірмових позицій меню «Ayva» відзначають:
- йогурт за рецептом шефа,
- шакшуку,
- салат «Явурдаг» з посіченою зеленню і свіжими овочами під гранатовим соусом,
- теплий салат з руколою і яловичою вирізкою,
- суп з яловичим язиком і домашнім йогуртом,
- суп «Яйла» на домашньому йогурті з пшеничним борошном, рисом, яйцем, перцем і м'ятою,
- піде з домашньою ковбасою Суджук,
- лахмаджун з сиром, каре баранини на мангалі,
- кебаб з м'яса баранчика «Бейті», загорнутий у лаваш,
- посічене м'ясо, обсмажене на шампурі «Адана»,
- ягняти в томатному соусі «Іскандер-кебаб».
Серед напоїв у ресторані можна замовити каву і кавові мікси, турецький чай, лимонад, розливне і пляшкове пиво, міцний алкоголь, традиційні коктейлі, а також вина Італії, Грузії, Франції, Чилі.
Відвідувачі можуть замовити ароматні кальяни, зокрема й зі смаком квасу, томатів і кока-коли.
У вихідні в закладі грають живу музику.