Готельно-ресторанний комплекс «Чабани» стоїть на вулиці Покровській у селищі з однойменною назвою, у семи кілометрах від столиці.
Заклад розкинувся в оточенні мальовничого яблуневого саду. У розпорядженні відвідувачів 15 гостьових будиночків, ресторан, дитячий ігровий майданчик та ігрова кімната, тераса біля озера, міні-зоопарк зі свійськими та дикими тваринами й птахами.
Ресторан «Чабани» складається з просторого залу, який поділений на дві зони - «Обідній зал» і «Веранда». Також для святкових заходів обладнаний бенкетний зал, місткістю 65 посадкових місць.
Інтер'єр ресторану дизайнери оформили в сучасному стилі - теплі пісочні відтінки, меблі та оздоблення з натурального дерева світлих порід, настінні графічні малюнки, оригінальні світильники, камін і текстиль з квітковим принтом.
Меню закладу містить широкий асортимент популярних і авторських страв європейської, узбецької, української кухонь. Гості можуть замовити холодні закуски, салати, перші й гарячі страви, основні страви з риби й м'яса, гарніри, соуси, десерти.
Акцент у ресторані зроблено на стравах з м'яса, птиці та риби, які готують на відкритому вогні - шашлик по-чабанськи з баранини, шашлик по-східному, посічений шашлик «Кійма-кебаб», люля-кебаб зі свіжою зеленню, каре баранини на грилі, стейк зі свинячого ошийка з томатною сальсою, шашлик з телятини, заправлений розмарином, молода телятина гриль на кістки, куряче філе гриль.
До фірмових страв ресторану «Чабани» також відносяться:
- ікра щуки з вершками й грінками,
- тартар з телятини,
- хрусткий мікс-салат з королівськими креветками, морськими гребінцями й бейбі-восьминогами на мусі з авокадо,
- лосось гравлакс з мікс-салатом і пюре з авокадо під мангового-імбирним соусом,
- теплий салат з телячою вирізкою з білими грибами,
- запечені мідії з лососем під соусом «Теріякі»,
- аджарський хачапурі від грузинських чабанів,
- сирний суп в хлібі з курячим філе-гриль,
- лагман, приготований за старовинним рецептом кочовиків,
- сібас в імбирному маринаді з димком,
- плов по-чабанськи,
- томлена качина ніжка з морквяним пюре,
- тушкована баранина з овочами й гострою квасолею,
- запечене філе качки з яблучним пюре під смородиново-імбирним соусом,
- стейк з індички на грилі зі шпинатом під сирним соусом,
- маковий кейк з грушею і сирним кремом.