У Шевченківському районі Києва, на перетині вулиць Пушкінській і Прорізній, розмістилося грузинське кафе «Чачаварня».
У закладі, яке стоїть поруч зі станцією метро «Театральна», встановлено за склом два великі мідні самогонні апарати, за допомогою яких виготовляють домашню чачу, міцністю 70 градусів.
Гості можуть на власні очі спостерігати як чачавар стежить за процесом приготування фірмового напою в кафе. Чачу в закладі варять з тархуну, м'яти, кавуна, абрикосів і цитрусових.
Усього в дворівневому закладі обладнані чотири зали, в одному з яких стоїть барна стойка. Також є зал зі справжнім каміном.
Затишний інтер'єр кафе передає атмосферу гостинного грузинського будинку - теплі кремові відтінки, меблі та оздоблення з натурального дерева, глиняний посуд, крісла з вишивкою й орнаментом.
У меню «Чачаварні» гості знайдуть великий вибір традиційних страв грузинської кухні - холодні й гарячі закуски, салати, борошняні вироби, супи, основні страви зі свинини, баранини, телятини, риби й овочів, гарніри, десерти.
Акцент зроблено на стравах гриль, які запікають на вугіллі. Гості можуть замовити шашлик зі свинини, баранини, телятини, курки та індички, а також люля-кебаб, каре телятини або баранини, м'ясо на кістці, форель і сібас на мангалі, овочі-гриль.
Серед фірмових позицій меню закладу відзначають:
- бозбаш з баранини,
- хінкалі з сиром,
- мужужи з желе з хрону,
- рулети з баклажана з горіхами,
- курячий паштет з грінками й горіховим варенням,
- салат з телятиною та сиром сулугуні,
- качину грудку з ягідним соусом,
- курячу грудку «Барані», фаршировану шпинатом з грибним соусом,
- телячі мізки у вершково-сирному соусі зі шпинатом,
- лобіо,
- долму,
- кучмачі з телячої печінки.
Крім чачі, у барній карті є асортимент червоних і білих грузинських вин, які можна замовляти у бокалах.