«Saperavi» - це ресторан грузинської кухні, який зустрічає своїх гостей на вулиці Михайла Грушевського в Печерському районі Києва.
Заклад стоїть недалеко від станції метро «Майдан Незалежності» в Маріїнському парку, поруч з Музеєм води. До послуг гостей невеликий літній майданчик на вході в заклад, просторий основний зал, а також два віп-зал та яскрава дитяча кімната.
В оригінальному автентичному інтер'єрі присутні масивні цегляні колони, піч на дровах, величезні бочки й старовинні люстри, а в стіни й підлогу вмуровано квеврі - спеціальні посудини для вина в Грузії.
Родзинкою ресторану вважається той факт, що для гостей працює кілька кухарів, кожен з яких готує певні страви за рецептами з різних регіонів Грузії. За мангал-меню відповідальний майстер з Кахеті, який вміє готувати сім видів шашликів і чотири види люля-кебаб. Хачапурі запікає майстер з Аджарії, а за кубдарі відповідає кухар зі Сванетії. Легендарний суп харчо варить кухар з Імеретії.
У меню ресторану гості знайдуть салати, холодні й гарячі закуски, супи, рибні страви, страви з м'яса й птиці, а також гарніри, соуси та десерти.
Серед фірмових позицій відзначають:
- салат з ростбіфом під горіховим соусом,
- салат з малосольним лососем і сиром надугі,
- салат з качкою,
- суп харчо з телятиною на томатному бульйоні,
- хінкалі з бараниною,
- стейк з лосося з кукурудзяним пюре,
- чилійський сібас з овочами вок,
- філе міньйон,
- філе качки з кус-кусом і обліпиховим соусом,
- м'ясну дошку від шеф-кухаря,
- десерт «Груша в соусі Бомбей»,
- шоколадний мус з кокосом.
Хліб у ресторані випікають самостійно в печі на дровах.
У великій карті бару представлені кава, кавомікси, домашні чаї, фреші, глінтвейн і грог, фірмова чача, міцний алкоголь.
Окремо розроблена винна карта, в якій гості знайдуть великий асортимент грузинських вин, а також вина з Італії, Франції, Іспанії, Новій Зеландії, Чилі, Аргентини.