Переглядів: 11164 Час на прочитання: 4 хв
Рецепт дня

Кііт – кулінарне шоу для практичних людей. Його ведуть фуд-блогер Сергій Стоян і його пухнастий улюбленець Містер Кіт. На каналі публікують різноманітні цікаві рецепти. Tomato.ua поділиться одним із них. У статті – рецепт шаурми в домашніх умовах.

Рецепт шаурми в домашніх умовах

Надворі вже майже літо. За вікном війна. Але треба продовжувати жити «нормальним» життям, наскільки це можливо. Якщо ви в безпеці, звісно. І не забувати їсти.

Зараз хочеться чогось легкого, що швидко готується. Без хліба, без дріжджів. Найоптимальніший варіант – шаурма. Шаурма – це чудово.

Лаваш – це борошно і вода. А начинка – будь-яка: м’ясна, овочева, веганська тощо.

У статті на Tomato.ua – різні варіанти приготування шаурми від кулінарного каналу Кііт.

Інгредієнти

Лаваш.

Начинка:

  • М’ясо (або соя) – за смаком;
  • Капуста (пекінка – найкраще);
  • Морква (свіжа або по-корейськи);
  • Огірок;
  • Перець (солодкий);
  • Свіжі томати.

Соус:

  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Майонез (бажано – домашній) – 2 ст. ложки, можна з невеликою гіркою.

Спосіб приготування

Почнемо з м’яса, бо ж його готувати найдовше. Заморочуватись не потрібно. М’ясо беріть будь-яке – те, яка ви любите. Ріжте на шматочки і обсмажуйте з олією та спеціями на ваш смак. не забудьте посолити та поперчити.

Веганам пропоуємо відварити соєві шматочки з лаврушкою і свіжо молотим чорним перцем. А потім – обсмажте так само, як і м’ясо. Сюди рекомендуємо додати соєвий соус і сухий часник.

Доки м’ясо смажиться, швиденько нарізаємо інші продукти – усе, що вам до смаку – та додаємо у глибоку миску.

Найлегше – це пекінська капуста (або ж звичайна). Один зріз зробили – і половина салату готова. Наскільки ж це зручно!

До капусти можна додати свіжу моркву або ту, що по-корейськи.

Також додайте огірок – уже почався сезон. Наразі овоч соковитий і не такий дорогий, як був, до прикладу, місяць тому. Поріжте його кубиками й додайте до решти овочів.

Солодкий перець – за смаком: білозірка, червоний, болгарський – будь-який. Нарізаємо кубиками і додаємо в миску.

Усі інгредієнти добряче перемішайте руками. Головне – не жмакайте, щоб з овочів не виділявся сік. Ну, і сіль не додавайте, звісно.

Наступний крок – окремо наріжемо томат, але у спільну ємність не додаємо.

Тепер лишиається приготувати соус. Одразу попереджаємо: для того, щоб було дійсно смачно, потрібен часник. Як у тій шаурмі, що ви звикли купувати в улюбленій точці.

Часник мілко наріжте і покладіть у склянку. Додайте 2 ст. ложки домашнього майонезу (можна замінити магазинним, але з домашнім набагато корисніше); дрібку солі за смаком (небагато, адже в майонезі вона вже є) і мелений перець.

Можна приготувати і трішки інший соус. Наприклад, сметана+майонез. Або ж навіть просто взяти натуральний білий йогурт. Тут головна складова – часник.

Соус перемішали. І дістаємо лаваш.

На лаваш, бажано квадратної форми, викладаємо овочі. Не доходьте до краю, щоб було легше загортати.

Далі – соус

Тут уже скільки забажаєте, але багато не треба, щоб шаурма не розмокла.

Далі додаємо томати, які нададуть соковитості і свіжості. За бажанням можна використати кетчуп.

Ну, і на завершення – м’ясо або соєве м’ясо.

Спочатку підгортаємо краї з боків. Потім – ближчим до себе краєм накриваємо начинку (тримайте пальці з боків. Щоб нічого не вилізло.

Ну і скрутіть у рулон. Трошки змастіть боки соусом – для склеювання. Гарненько притисніть і перекладіть на розжарену пательню скріпленням вниз.

Ще трохи притисніть шаурму руками і залиште на хвилину. Вогонь трошки середнього, але не перепаліть.

Нам потрібні рум’яність і скоринка з усіх сторін – тому переверніть шаурму на іншу сторону. А потім, якщо вийде, ще на третю й четверту.

Вуаля – шаурма готова! Смачного)

До речі, якщо не додавати м’ясо, а лише овочі, ви отримаєте ситний, але водночас легкий обід. Легкий для організму, де все свіже і соковите.

Овочів вийшло доволі багато. Один раз нашматували, а використовувати для приготування шаурми можна кілька разів. Або ж їх можна просто з’їсти як салат. Це швидко, просто й корисно.

Їх можна зберігати у нарізаному вигляді у лоточку в холодильнику. Головне – не додавайте сіль і спеції, щоб овочі раніше часу не пустили сік.

Для зручності публікуємо відео-рецепт:

У цьому, як і в інших відео на каналі, ви можете побачити того самого Містера Кота. На жаль, він зник, і Сергій його шукає.

Як ви вже зрозуміли, шаурма — це проста і корисна страва, яку швидко можна приготувати в домашніх умовах. Це один із простих рецептів у воєнний час, який нагадає про безтурботне життя.

Tomato.ua розповів детальніше про пошуки чарівного Містера Кота. Давайте допоможемо знайти пухнастика!

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Заклади, які відновили роботу в Києві під час війни

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Лайфхаки

Показати все Показати все

Читати статті про Рецепт дня

Показати все