Переглядів: 1200 Час на прочитання: 4 хв
Куди піти у Києві

Заклади столиці поступово починають відновлювати роботу та влаштовують заходи для підтримки економіки країни та допомоги ЗСУ. Tomato.ua зібрав найцікавіші події цього тижня – дегустації, арт-вечір, благодійні виступи, аукціони та концерти. Обирайте куди піти у Києві 23 – 29 червня. Розповідаємо про Чайный клуб, В зюзю, Beef М’ясо & Вiно, Fenix Italia, Satori, Мама Гочі, Fabius, Pepper’s Club, Глек, Osocor Residence, 32JazzClub. 

Куди піти у Києві 23 – 29 червня

Четвер, 23 червня

У четвер Чайный клуб о 17:00 влаштовує порівняльну дегустацію відразу двох неймовірних чаїв – Габа улун 600 та 1000 індексів. Добровільний внесок: 350 грн (чи хто скільки може), для захисників та волонтерів безкоштовно.

Гастропаб В зюзю влаштовує о 18:00 арт-вечір, присвячений легендарним жінкам світу моди та мистецтва, які народились в Україні. Лекторка Марина Кацура-Заінчковська розповість про жінок, які народилися понад 100 років тому в Києві, Харкові, Одесі і прославили своє ім’я у світі моди, мистецтва і краси, а також про тих, хто опинився у вигнанні, та своєю натхненною працею, талантом і вродою змусили світ заговорити про себе. На лекції ви дізнаєтесь багато цікавих фактів з життя видатних українських жінок. Вартість участі: 700 грн.

Ресторан Beef М’ясо & Вiно о 19:00 влаштовує особливий гастровечір. Кожен з шефів приготує страву свого рідного краю, використовуючи локальні продукти кожного регіону нашої неньки. У меню вечора: українські спеціалітети з різних регіонів країни; копчений бульйон, ферментована капуста, ребро з вогню; полтавські галушки, білі гриби, варена овеча бринза, волошки; біла риба в чаї, ракові шийки, димний томат; теляча грудинка, хвоя, смородина, свіжі овочі; молозиво, топінамбур, лісові ягоди. До кожної страви шеф-сомельє Олександр Прохоров підібрав особливе українське вино. Вартість участі: 2300 грн. Відсоток від продажу квитків традиційно тут перераховують волонтерам на потреби ЗСУ.

Пʼятниця, 24 червня

У п’ятницю о 18:00 ресторан Fenix Italia запрошує на гастрономічну подорож смаками від мальовничого Середземномор’я до таємничої Азії. Зіркові шеф-кухарі Стефано Антоніоллі та Сергій Байсаревич приготують 6 авторських страв. Також на гостей чекає перформанс від Koyya Sax – артиста, що віртуозно поєднує електронну музику та звуки саксофону. Вартість: 1500 грн.

Ресторан Satori влаштовує благодійний аукціон «Мистецтво допоможе». Гості зможуть придбати картини сучасних українських художників та послухати відмінні dj-сети. Зібрані кошти підуть на покупку напрочуд необхідного пікапу сумським артилеристам (27 реактивна бригада, яка наразі знаходиться безпосередньо на гарячому напрямку). Також можна долучитися до аукціону онлайн, якщо ви знаходитеся поза межами Києва або просто не маєте змоги відвідати захід офлайн. Початок заходу о 19:00. Вхід вільний.

Субота, 25 червня

У суботу о 16:00 грузинський ресторан Мама Гочі влаштовує дегустацію грузинських вин. На гостей чекає унікальний лайн-ап вин автохтонних сортів винограду серед яких мало відомі у самій Грузії. Серед хітів дегустації – грузинське ігристе і пет-нат, вино з рожевого Ркацителі, витримане у квеврі, а також невідомий Какхурі Мтсвівані. Вартість участі: 600 грн.

Неділя, 26 червня

У неділю о 15:00 ресторан Fabius влаштовує для малюків розважальне шоу з Феєю Вінкс. У програмі цікава анімація та веселі завдання, під час яких діти відчують себе справжніми героями мультиків. А дорослі у цей час можуть скуштувати страви з сезонного меню. Радимо спробувати шафранові тальоліні з сиром бурата (215 грн) та піцу з лісовими ягодами, страчателлою та темним шоколадом (255 грн).

Увечері завітайте до Pepper’s Club. Тут о 18:00 влаштовують благодійний концерт рокерів-романтиків – O.TORVALD. На гостей чекають драйвовий рок, гарний настрій, чесні тексти та музика, яка змушує серця битись швидше. На концерті під улюблені хіти разом зберемо гроші для Благодійного фонду «Повернись живим». Вартість квитка: від 200 грн.

Понеділок, 27 червня

У понеділок о 15:00 ресторан київської кухні Глек влаштовує зустріч-дегустацію «Мозок та смак» – нейрофізіологія смакового сприйняття. Ведуча Лора Шайгородська проведе цікаву  подорож у науку про смакове сприйняття. Гості дізнаються навіщо наш мозок налаштований на солодке та гірке; які смаки «скасували» і які виявили вчені зовсім недавно; чи відновлюються смакові рецептори; чи бувають смакові ілюзії та смаковий дальтонізм; з чого складається смакове сприйняття; як розвивати свідомість під час їжі, спираючись на смакове сприйняття. Вартість участі: 400 грн. У вартість включено страву від шеф-кухаря.

Вівторок, 28 червня

У вівторок в Osocor Residence відбудеться благодійний концерт-аукціон гурту KAZKA на підтримку ЗСУ. З перших днів війни чітка та зрозуміла позиція гурту щодо російського вторгнення додала українцям сил для боротьби та єдності в такий необхідний та важливий час. Усі кошти зібрані з продажу квитків підуть на підтримку ЗСУ. Початок концерту о 19:00. Вартість квитка: від 600 грн.

Середа, 29 червня

Увечері завітайте до 32JazzClub послухати Alena Salova Trio. У програмі прозвучать джазові й латиноамериканські композиції відомих авторів. Олена Салова – українська джазова вокалістка, відома різноманітними проектами, від класичного джазу у форматі від тріо до октету та сальса бенду із власними аранжуваннями. Початок заходу о 19:00. Вартість: 400 грн.

І ще..

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все