Переглядів: 5190 Час на прочитання: 5 хв
Топ-5 Київ

Столичні заклади вміють дивувати. Інтер’єром, дизайном, цікавими елементами, подачею, стравами та коктейлями. До вашої уваги – підбірка цікавих місць від Tomato.ua. У ТОП-5 оригінальних закладів Києва потрапили ROJO OJO, SHO, Остання Барикада, The Sinners, Молодість.

Ресторани, бари та кафе продовжують працювати, аби наблизити перемогу та мати можливість допомагати всім, хто потребує допомоги.

ROJO OJO

ROJO OJO – атмосферний мексиканський ресторан у центрі столиці. В закладі органічно поєднуються дві епохи. Давня культура ацтеків, індіанських народів центральної Мексики, відображена в елементах дизайнерського інтер’єру. А в концептуальній барній карті та авторській кухні простежується спекотна атмосфера сучасної Мексики.

У меню ви знайдете традиційні та цікаві авторські страви на будь-який смак: стартери, начос, салати, супи, основні страви, хот-доги і бургери, гарніри та багато іншого.

Яскраві новинки меню – Тако-суші (210 грн) – оригінальний аналог мексиканського тако, Перець кон кесо (280 грн) запечений у беконі з ніжним сиром, Американський салат (220 грн) з овочами, сиром халумі та горіховим соусом, Стейк з індички (285 грн), Тамале (295 грн), Мексиканські реберця BBQ (305 грн) та Медальйони з телятини (465 грн).

Неодмінно спробуйте авторські коктейлі, які здивують вас оригінальними поєднаннями та стильною подачею. Яскрава позиція – Tonatiuh (230 грн) – екзотично-свіжий шприц з кислувато-гіркуватим післясмаком.

SHO

SHO – стильний сучасний ресторан української кухні. У фактурах, дизайні, меню закладу – українська душа. В інтер’єрі – пастельні, білі, пісочні тони, натуральне дерево, глиняні стіни, колоски й польові квіти, об’ємні люстри, традиційні українські елементи.

У ресторані готують традиційні та авторські страви української кухні. Яскраві позиції меню – Вареники з кроликом (210 грн), Качина ніжка по-галицькі (360 грн), Деруни з кав’яром щуки (380 грн), Млинці з полуницею та вершками.

Відволіктися допоможуть домашні настоянки за власним рецептом. Ці смаки та аромати занурять вас у приємні спогади. В асортименті – хріновуха, вишня з какао на бурбоні, перцівка з медом, полуниця та шипшина, чорна смородина з базиліком на джині, абрикос з маракуєю на ромі.

Наближається осінь, погреби активно наповнюються банками й діжками з соліннями. Те ж саме відбувається і в SHO. Ви можете придбати томати та огірки за секретним рецептом.

Остання Барикада

Остання Барикада – мистецько-гастрономічний простір. Це місце зустрічі вільних людей – представників нового покоління, народженого трьома модерними українськими революціями: Студентською Революцією на Граніті 1990 рокі, Помаранчевою Революцією 2004 року та Революцією Гідності 2014 року.

Це місце зустрічі людей, які готові обороняти свої цінності, брати на себе відповідальність і змінювати країну. Це музей трьох українських революцій новітнього часу. 100% українська гастрономія та перший 100% український бар.

Цікаві страви – Вареники з томленим козеням (98 грн), Тартар з українською яловичиною з в’яленими херсонськими томатами (178 грн), Червоний борщ зі сметаною і пампушкою (98 грн), Бургер з подвійною котлетою із мармурової яловичини (189 грн).

У барній карті – коктейлі, для яких коптять горілку, чаклують над дистилятами й власними бітерами, інфузують ірискою віскі й шукають нові комбінації смаків, від яких перехоплює подих.

The Sinners

The Sinners – коктейльний бар, винний бар і просто бар. Його фішка – в тому, що він знаходиться у центрі міста, але він таємний. Дізнатися про заклад можна в Octo Tower на Кловській.

Яскраві авторські коктейлі – Oh, my! (180 грн) зі спайсі ромом і банановим кордіалом та Stoner taste (160 грн) з текілою, мескалем і ананасовим лікером.

Поціновувачам класики варто замовити цікаву версію Aviation (200 грн) на основі джину.

Ідеальна закуска – простий, але дивовижний Тост із сезонними томатами (145 грн). Він як літо – ароматний, соковитий і солодкуватий. Також пропонують М’ясо, сир, оливки, хліб, горіхи (385 грн), Запечений тост з грушою та сиром брі (175 грн), Запечений круасан з копченою куркою, манго та пармезаном (220 грн).

Встигніть завітати у The Sinners на серпневі вечори з друзями на коктейлі та вино на даху під круті dj-сети.

Молодість

Молодість – оригінальний заклад від ресторатора Алекса Купера.

Назва кафе-бару ідеально відображає його концепцію. Ту на вас чекає все те, що нагадає вам про вашу молодість. Або дитинство? Заклад відправить вас у справжню гастро-відпустку в минуле. молодість – це справжня машина часу.

Тут обідають, як у бабусі, згадують молодість і танцюють вечорами під улюблені хіти. Лише тут можна згадати смак бабусиної окрошки з дитинства, маминих млинців з куркою та гарячі чебуреки зі студентства.

Категорії меню доволі цікаві – легендарні закуски, салати, супи, мамині хіти, картошка, вироби з тіста, солодкий стіл і бар. У закладі регулярно проходять різноманітні тематичні фестивалі: вареників, чебуреків, одеські вихідні.

Неодмінно спробуйте варенички, солоні та солодкі (від 125 грн), Пельмені смажені (185 грн), Такий крабовий салат (139 грн), Татову картошку (179 грн) і Фарширований перець (179 грн).

Завітав до цікавого закладу – задонать на ЗСУ! ??

Головна фотографія: SHO.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти в Киеве

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все