Переглядів: 4512 Час на прочитання: 9 хв
Куди піти у Києві

Салат – проста, збалансована й корисна страва – саме те, що потрібно нашому організму у час війни. Tomato.ua підготував огляд новинок від закладів Києва. До вашої уваги – легкі та поживні салати від Georgia, Fandom, Salateira, Balmelli, Strong Bar, Тратторія 5, Takava, Хачапурі та Вино.

Ресторани та кафе сплачують податки, надають робочі місця та підтримують економіку, що дуже важливо у такий непростий час.

Georgia

Georgia – ресторан грузинської кухні. Заклад пропонує різноманітні салати, справжній грузинський шашлик та інші страви на будь-який смак.

Яскраві новинки – Салат з хрусткими баклажанами (185 грн) та Салат з курячим шашликом і грушею (285 грн).

Поціновувачам традицій сподобається Тбіліський салат (175 грн). Це традиційний грузинський салат зі свіжими огірками, томатами, солодким перцем, червоною цибулею, заправлений соусом з волоських горіхів.

Рекомендуємо також скуштувати Табуле з креветками (365 грн), Салат з лососем і крем-сиром (285 грн), Теплий салат зі свининою (285 грн).

Цікаві сезонні новинки, які чудово пасують до салатів – Хачапурі з сиром брі та грушею, Дорадо в тандирі, Шаурма з бараниною, Хінкалі з грибами. До страв чудово смакує келих грузинського вина.

У закладі проводять благодійні вечори для допомоги ЗСУ. Долучайтеся!

Fandom

Кафе Fandom – це європейська кухня, ресторанний сервіс, оригінальний інтер’єр і різні зони для відпочинку.

У меню ви знайдете класичні варіанти салатів, а також більш сучасні. Грецький, наприклад, пропонують у традиційному варіанті (195 грн) та з креветками (355 грн). А Цезар готують з курячим філе (275 грн) та з лососем (355 грн).

Салат з тунцем – це справжній заряд енергії. Свіжі інгредієнти наситять тіло енергією, а душу задоволенням: тунець, салатний мікс, томати чері, стручкова квасоля, цукіні, броколі, яйця перепелині, кунжут, медовий соус, лимон.

Чудовий легкий, освіжаючий салат – з кіноа та авокадо (275 грн). Його готують з руколою, кіноа, шпинатом, цукіні, авокадо, стручковою квасолею, томатами чері, печерицями й медовим соусом.

Не менш яскраві позиції – Салат з ростбіфом (285 грн) та Салат теплий з індичкою (295 грн).

До салатів Fandom пропонує освіжаючі коктейлі, лимонади та кавові напої із зерна Specialty на вибір: з Центральної Америки або з Африки. У меню ви також знайдете інші цікаві страви.

Salateira

Salateira – мережа ресторанів здорового харчування. Назва закладу говорить сама за себе: тут ви знайдете безліч різноманітних салатів.

Цезар (229 грн) – традиційне смакове поєднання у здоровому виконанні. Цезар Deluxe (265 грн) – цікава варіація з ананасом. Греко (205 грн) – чудовий легенький салат з томатами, болгарським перцем, огірками, листями салату, фетою в травах та оливковою олією.

Поживний Сімпл (215 грн) – кіноа, тофу, карамелізована морква, боби едамаме, шпинат, азійський соус. Яскравий варіант – Дімента Deluxe (225 грн) – листя салату, огірки, моцарела, хамон, оливки, рукола, огірково-вершковий соус. Ситний салат – Діжон Deluxe (225 грн) – листя салату, томати, куряча грудка, мікс грибів, яйце, бекон, шпинат, соус діжон.

Окрім салатів, у меню ви знайдете боули, донери, супи, круасани, пасту, хумус, булочки, сезонні позиції, десерти та інші корисні страви, а також organic каву й інші напої.

Дуже зручно, що в меню біля кожної страви вказані ккал.

Balmelli

Balmelli – сучасне затишне кафе, створене для зустрічей із друзями та рідними. Тут на вас чекають різноманітні оригінальні страв, сніданки all day і цікаві салати.

Один із найяскравіших салатів – З креветками, авокадо, бобами Едамаме, томатами чері та ікрою Тобіко (278 грн). Заправляють кремовим унагі соусом для привабливої пікантності. А для соковитості креветки маринують в оливковій олії з додаванням чилі та часнику.

Balmelli Casual Cafe вміє та любить дивувати. Цього разу на вас чекає новинка з оригінальним поєднанням інгредієнтів і смаків. Це Салат з кальмаром і манго (168 грн). Чудову компанію їм складають огірок, томати черрі, редька та маринована цибуля. Заправляють пікантним соусом манго-чилі.

Рекомендуємо також спробувати новий салат у меню. Апетитна курочка, ніжний сир фета, соковиті артишоки, маслини, чері та свіжа зелень. Усе це заправляється пікантним соусом вінегрет.

Strong Bar

Strong Bar – сучасний бар, який розташувався на вулиці Терещенківська в самому центрі міста. Тут на вас чекають різноманітні цікаві страви, яскраві авторські коктейлі та димний кальян. У закладі можна зібратися з друзями, поговорити про важливе та відпочити від буденності.

У меню Strong Bar представлені роли, супи, бургери, вок, основні страви, стартери, десерти та багато іншого. У барній карті – коктейлі, безалкогольні та алкогольні напої, китайський чай і багато іншого.

Яскраві салати, які ідеально підходять для обіду чи вечері – Японський салат суномоно (238 грн), Салат дари моря (315 грн) та Салат з креветками карі (340 грн).

Рекомендуємо також скуштувати такі страви: Фунчоза з креветкою/куркою (270/225 грн) та Хібачі з куркою/телятиною/креветкою (215/245/250 грн). Варто також звернути увагу на новинки японської кухні: Рол Філадельфія з лосоем максі сир (315 грн) і Веган рол (195 грн).

Тратторія 5

Тратторія 5 – італійський ресторан, де на вас чекають домашня паста, правильна піца, салати, десерти та вино.

Втамувати голод завжди можна салатом Тоскана (150 грн) зі смаженими баклажанами, соєвими паростками та м’яким сиром в кунжуті або традиційним Капрезе.

Яскраві сезонні позиції від TRATTORIA No.5 – Салат з аспарагусом, полуницею, полуничним дресінгом і сирними чіабата-грінками (230 грн) та Фермерський домашній салат Панцанелла (110 грн) – ідеально для того, щоб ще відчути смак літа. Пропонують додавати оливкову олію та трохи солі до смаку.

Найлегша сезонна страва – зелені Цукіні-спагеті з тигровою креветкою, томатами чері та соусом песто (190 грн).

Рекомендуємо також скуштувати Салат-мікс з кальмаром, свіжими і в’яленими томатами, солодким перцем та чіпсами з темного хлібу (190 грн) та Салат зі слабосоленим лососем, авокадо, чері, кіноа та яйцем пашот (250 грн).

Takava

Takava – спешелті кав’ярня, яка уособлює любов до людей, кави, музика та творчості в цілому. Гостям пропонують чорну, холодну, каву з молоком, чай, мачта, а також різноманітну їжу: сніданки, салати, закуски, основні страви, авотости, сирники.

Нещодавно в закладі оновили меню. Тепер тут можна скуштувати чікен-піти, сирники з лососем, скрембл-тости з грибами або лососем, котлету по-кримськи та пасту з грибами та шпинатом. Ще одна новинка – Салат Панцанела (178 грн) – Мікс салату, томати, сухарі з хали, моцарела, песто крем-сир, гарбузове насіння, томатна олія.

Якщо вам хочеться чогось легенького і водночас ситного, рекомендуємо скуштувати Японський зелений салат. Це ромен, рукола, шпинат, огірок, боби едамаме, мигдалеві пластівці, що поєднуються з полуничним крем-сиром і горіховим японським соусом.

Ідеально після салату – Сирники 2 (178 грн). М’які, як хмаринка, солодкий манго соус, не солодкий манго соус, цукати, цедра лайма, фундук, м’ятна олія.

Хачапурі та Вино

Хачапурі та Вино демонструє: кухня Грузії своєрідна та самобутня. У ній гострі смаки контрастують із пряними. Шеф ресторану поєднав у салатах усе, що так полюбляють гості. У меню – Салат з Тунцем, З язиком, Тбілісо, По-кахетинські та інші.

Рекомендуємо скуштувати Салат з бастурмою (196 грн). Свіжий мікс салатів, бастурма, соковиті томати, ніжне куряче філе, заправлене соусом Цезар – це поєднання заполонить ваше серце з першої спроби.

Чудовий легкий салат – Із соковитими томатами та ніжним сиром «Надугі» (135 грн). Легка насолода, яка допоможе зловити нотку свіжості.

Яскрава позиція з Меню від шефа – Салатик з куркою та беконом (165 грн). Хрусткі листя салату, соковиті шматочки курятини з беконом і ніжна заправко – все продумано до деталей.

До салатів та інших страв ідеально смакує келих грузинського вина або домашній лимонад– напій додасть смаку неймовірних відчуттів.

Поїв салат у закладі – задонать ЗСУ!??

FAQ

У Києві існує багато закладів, що пропонують смачні салати. Наприклад, Fandom, який  пропонує низку цікавих салатів із м’ясом та рибою, а також інші заклади, як Georgia, Salateira, Balmelli, Strong Bar, Тратторія 5, Takava, Хачапурі та Вино та багато інших. Детальний огляд і рейтинг салатів ви знайдете в нашій статті на Tomato.ua.

У ресторанах Києва можна знайти салати різних видів, такі як овочеві, м’ясні, рибні, з морепродуктами та інші. У ресторанах Києва ви зможете скуштувати різноманітні салати, такі як Салат теплий з індичкою, Греко, Салат з кальмаром і манго, Цезар з креветками, Салат з кіно та авокадо та багато інших. Переваги цих салатів полягають у їхній вишуканості, багатстві смаку, корисності та поживності.

У статті Tomato.ua описані нові салати, які пропонують різні ресторани і кафе в Києві. Ці новинки можуть включати різні інгредієнти і смаки. У Fandom ви можете скуштувати цікаві варіації Цезаря – з курячим філе або з лососем. Ще одна освіжаюча новинка – Салат з морепродуктами, який готують з міксу салату, руколи, авокадо, філірованих апельсинів, томатів чері, кальмарів, мідій, креветок, сиру Грана падано, лимона й трюфельного соусу. Разом із салатами в меню включають і інші новинки. Рекомендуємо і на них звернути увагу.

Кожного сезону столичні ресторани й кафе тішать гостей цікавими сезонними новинками. Влітку це, наприклад, салати з великою кількістю зелені, з полуницею, персиком або іншими фруктами, овочами. Восени шеф-кухарі готують ароматні страви з баклажанами, грибами, гарбузом тощо. Рекомендуємо скуштувати Салат з хрусткими баклажанами та Салат з курячим шашликом і грушею у Georgia. Цей заклад здивує не лише сезонними салатами, але й іншими осінніми стравами: Запечений цукіні з грузинськими сирами, Хачапурі з сиром брі, грушею під гострим медом і Хрусткий мілфей з вершково-сирним кремом та сезонними фруктами у Georgia.

Салати в київських ресторанах часто містять свіжі овочі, велику кількість зелені, різноманітні види м’яса, риби та морепродуктів, сир, горішки, оливки, фрукти та різні соуси. Шеф-кухарі готують традиційні салати, а також авторські страви, які неодмінно вас здивують.

Вегетаріанці в Києві можуть насолоджуватися різноманітними салатами, де головними інгредієнтами є свіжі овочі, сир, горішки та різноманітні соуси. Багато ресторанів також пропонують вегетаріанські версії класичних салатів. Якщо ви не їсте м’яса та риби, рекомендуємо замовити класичний Тбіліський салат з овочами і горіховим соусом у Gergia, традиційний Грецький салат у Fandom, Сімпл з кіноа, тофу та овочами в Salateira.

Деякі ресторани в Києві славляться своїми салатами з м’ясом та рибою. Зазвичай це вишукані заклади з багатим меню, де можна скуштувати салати з якісними видами м’яса та риби. Яскравий приклад – кафе Fandom на Театральній. Тут готують салати з тунцем, з ростбіфом, з індичкою, куркою, лососем і креветками – на будь-який смак.

Для людей, які прагнуть здорового харчування, існує великий вибір салатів у київських ресторанах. Це можуть бути салати з низьким вмістом калорій, з використанням свіжих інгредієнтів та мінімальною кількістю солі та соусів. Для зручності на сайті Salateira вказані ккал страв.

Для замовлення салатів у Києві ви можете скористатися послугами ресторанів, які пропонують доставку. Це зручний спосіб насолодитися смачними стравами без виходу з дому. Процедура замовлення зазвичай проста та зручна через їхні веб-сайти або додатки.

У Києві є численні салати, які можна вважати найбільш поживними та корисними завдяки використанню свіжих овочів, риби, м’яса, гарних джерел білка та олій (наприклад, оливкової олії). Такі салати відповідають потребам тих, хто звертає увагу на здорове харчування. Ці салати легкі, але водночас допомагають насититися і отримати необхідний заряд енергії.

Головна фотографія: Georgia.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 2

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все