Переглядів: 5613 Час на прочитання: 5 хв
Топ-5 Київ

Літо стрімко закінчується, але у вас ще є час ним насолодитися. Чудовим варіантом відпочинку стане трапеза чи вечірка у затишному закладі поблизу річки або озера. Tomato.ua розповість про мальовничі ресторани біля води у Києві. Це Дніпровська Рив’єра, Прага, Веранда на Дніпрі, Маяк, Zafferano.

Дніпровська Рив’єра

Дніпровська Рив’єра – сучасний ресторан з відкритими шатрами біля води, просторою терасою та чарівним краєвидом на Дніпро. Нещодавно у закладі з’явився новий великий басейн. У ресторані не засумують навіть найменші гості – на них чекає дитяча зона з аніматорами та розважальною програмою.

Дніпровська Рив’єра пропонує різноманітні страви на мангалі (Телятина і баранина на кістці, Люля-кебаб із баранини/індички, Дорадо гриль, Курча з хрумкою скоринкою (395 грн)). У меню представлений широкий асортимент основних страв (Пельмені зі щуки (365 грн), Восьминіг з картоплею та в’яленими томатами, Плато з морепродуктами, Рапани у сирному соусі, Баранячі язички з картопляним пюре, Камбала у соусі Том Ям), узбецькі страви (Шурпа, Манти, Плов, Лагман (255 грн)), закуски (Тигрові креветки, Морські гребінці), десерти (Анна Павлова з сезонними ягодами (295 грн), Маковий торт). Особливість великої коктейльної карти – XXL cocktails (1 літр): Blue Laguna, Mojito, Aperol Spritz.

Прага

Прага – величний ресторан, який розташувався в океані свіжості та простору, посеред багаторічних кремезних дерев, на березі мальовничого озера парку ВДНГ. Масивні колони закладу створюють відчуття спокою та захищеності, а також викликають повагу. Всередині – багато залів для різного настрою. Веранда створює враження, ніби ви обідаєте на лоні природи. Одна з особливостей закладу – тераса на воді – чудове місце для того, щоб насолодитися трапезою та природою. Тут на вас чекає чарівна атмосфера – спокійне озеро, шовкова трава, лебеді, м’які тони в інтер’єрі, які створюють справжній затишок заміського маєтку.

Серце ресторану Прага – кухня. Меню розроблене шеф-кухарем Зоряною Ранько. Тут ви не побачите банальні страви. філософія закладу – в тому, щоб готувати страви, зберігаючи традиції та стиль, який сформувалися за роки існування ресторану. Яскраві позиції меню – Салат з в’яленою качкою та персиком (282 грн) та Зелене ризото з гребінцем та кальмарами (492 грн).

Веранда на Дніпрі

Веранда на Дніпрі – атмосферний ресторан, який розташувався в мальовничому місці на території Наводницького парку імені Примакова, біля пам’ятника Либідь. З панорамного закладу можна побачити визначні пам’ятки столиці. Він оформлений у стилі просторого дерев’яного маєтку, який розкинувся на березі Дніпра. Родзинкою першого поверху стала сцена з унікальною в Україні відеостіною. На другій палубі закладу розмістилася лаунж зона. Тут можна покурити кальян і послухати dj’s-сети кращих резидентів Києва. На даху ресторану розташувалася панорамна тераса з чарівним краєвидом на весь Київ.

Веранда на Дніпрі пропонує різноманітні страви італійської, французької, іспанської, німецької, норвезької, китайської, японської, вірменської, єврейської, грузинської кухні, які готують за авторськими рецептами. Яскраві позиції – Еклери зі спайсі тунцем і кав’яром тобіко (462 грн) та Бебі-ромен з тріо тартарів і гуакaмоле (640 грн).

Маяк

Маяк – атмосферний ресторан, який розташувався на Дніпровській Набережній у Києві. Це двоповерхова будівля, розрахована на понад 500 гостей. Одна з особливостей закладу – неймовірний панорамний вид на Київ. З ресторану можна помилуватися краєвидом на правий берег і побачити Батьківщину-Мати. Заклад має власний пантон. Засновники закладу поставили собі за мету створити місце зустрічі красивих людей. Так і з’явився Маяк.

У меню закладу представлені авторські страви сучасної європейської кухні з акцентом на морепродуктах. Тут пропонують устриці, крабів та лобстерів, карпачо та тартари, італійські брускети, пасту і різотто, рибу та морепродукти, страви східної кухні, піцу з дров’яної печі та багато іншого. Рекомендуємо скуштувати Равіолі з кроликом, сиром Пармезан (275 грн), Чилійський сібас з запеченим авокадо (950 грн) та Чайханський плов з бараниною (245 грн). На десерт замовте Наполеон (195 грн).

Zafferano

Zafferano – вишуканий заміський ресторан з сучасною італійською кухнею. Територія закладу розташувалася у котеджному містечку Riviera Zoloche, біля затоки Дніпра з фонтанами та можливістю паркування яхт.

Zafferano пропонує м’ясо, приготоване на грилі, піцу з дров’яної печі, традиційну пасту, свіжу риба та морепродукти. Щосезону в закладі можна скуштувати квітки цукіні та п’ємонський трюфель. У меню – широкий вибір італійських настоянок, віскі та дегестивів. З 2018 року заклад отримує нагороду Wine Spectator за винну карту, яка налічує 145 екземплярів вина Тоскани та Пємонту. Яскрава страва у меню – Polpo e potato – М’який та ніжний восьминіг – чудова гастрономічна пара до молодої картоплі та келиха білого вина, подається з бебі-шпинатом і томатами чері. Рекомендуємо також спробувати Grande брускету з пармою та інжиром на хрусткому гречаному хлібі (395 грн) Тальятеле з лисичками (258 грн) від шефа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Топ лучших кальянных Киева

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все