Обожнюєте соковиті стейки з мангалиці, ребра з телятини чи свинини та каре ягняти? Tomato.ua знає, де поїсти м’ясо на грилі у Львові. У цій підбірці Чесне м’ясо, Aнтрекот, Єреван, Ballpoint, BarB.Q.
Топ-5 гриль-ресторанів у Львові
Чесне м’ясо
Чесне м’ясо — єдина львівська м’ясна ресторація, яка відома стравами з мангалиці. Це спеціальна порода угорських кучерявих свиней, вирощених у власних угіддях. М’ясо вважають делікатесом, який дуже цінують гурмани. У закладі його подають на розпеченому камені. До речі, гості можуть самі приготувати шматок мангалиці, який до вподоби, за власним смаком.
Які страви з угорських свиней скуштувати? Радимо мангалицю по-галицькі, де м’ясо запікають із запашними грибами і картоплею (157 грн). Або незвичні вареники з мангалиці з грибним соусом (89 грн). Окрім цього виду м’яса, у ресторані величезний вибір. У меню гості знайдуть стейки, ребра, філе. Для компанії рекомендуємо замовити сет «Чесне м’ясо», де є телятина, мангалиця, курка, картопля і соуси (998 грн за 2 кілограми).
Антрекот
Антрекот — ще один величезний м’ясний ресторан у Львові. Кажуть, що на літній терасі можна розмістити стільки гостей, скільки пасажирів вміщує салон Боїнга 737-700. А у приміщенні закладу одночасно можуть пообідати футболісти 14-ти команд. Цей ресторан стане ідеальним місцем для святкування важливих подій з усіма друзями і родичами.
Що спробувати з меню? Tomato.ua рекомендує медальйони з американської яловичини (330 грн за 100 грамів) або апетитне качине філе з грушею (139 грн за 100 грамів). Прихильників реберець потішать свинні ребра, які тут готують у пивній глазурі (65 грн за 100 грамів). Поки чекаєте на основну страву, замовте бокал рожевого новозеландського вина «Совіньйон розе» (150 грн), а до нього асорті брускет (139 грн).
Єреван
Куди ще піти у Львові, щоб скуштувати смачного м’яса? Для справжніх гурманів найкращим варіантом буде ресторан Єреван недалеко від центру, біля собору Св. Юра. Не просто вірменська, а й авторська кухня у супроводі червоного чи білого вина стануть хорошим доповненням до вашого вечора. Цей заклад повністю передає атмосферу і традиції Кавказу.
Що найперше скуштувати у Єревані, якщо ви любите гриль? Замовте телячу корейку (78 грн за 100 грамів) та додайте до неї овочі з мангалу (22 грн за 100 грамів). Перець, помідор, картоплю та печериці готують тут без жодних спецій. В ресторані урізноманітнили м’ясне меню сиром на мангалі (83 грн). Запашний сулугуні покривається смачною скоринкою та тягнеться за виделкою. Запивайте все це вірменським вином Іджеван (420 грн за пляшку). Також рекомендуємо асорті кавказьких сирів (175 грн),
Ballpoint
Якщо вам закортіло поїсти м’яса на грилі на затишній літній терасі в передмісті Львова, завітайте у ресторан Ballpoint, в готелі Ramada Lviv. Ресторан працює цілодобово без вихідних і святкових днів, тому кухарі завжди готові догодити гостям чимось смачненьким. Крім основного меню A la Сarte, тут є магальне, сезонне меню новинок, коктейльне, нічне, а також карта вин.
У закладі великий вибір шашликів. Тому вечерю розпочніть із духмяних і соковитих шматків телятини (130 грн) або індички (142 грн). На гарнір вам запропонують смачну картоплю з салом (36 грн) або картопляний кебаб (65 грн). Вегетаріанцям, та й не лише їм, радимо овочі гриль (57 грн) або кукурудзу з пармезаном і зеленню (65 грн). Але топовими у закладі є страви з риби: короп (78 грн), стерлядь (188 грн) і форель з гриля, яку тут загортають у бекон та подають з йогуртовим соусом (160 грн).
BarB.Q
Назва ресторану BarB.Q говорить сама за себе. М’яса тут вдосталь. Але в закладі можна не тільки смачно поїсти, а й весело провести час за улюбленою піснею. Так, це не лише ресторан з вишуканою їжею, а ще й караоке-бар з коктейлями, кальяном і гучною музикою.
Якщо у вас велика компанія, обов’язково замовте дошку BBQ. Разом із друзями ви спробуєте грильовану свинину, яловичину, ковбаски, ребра, курячі крильця, картоплю, чіпси з лавашу та соуси (690 грн за 1400 грамів). Заклад пишається своїми бургерами. Тож, рекомендуємо класичний (149 грн). Бургер готують із яловичини з сиром чеддер, листям салату, помідорами, ялтинською цибулею у хрусткій булочці з кунжутом. Додасть фарб вечері бокал червоного сухого Valpolicella Cantina di Negrar (350 грн за пляшку).
І ще…
Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук, щоб не пропустити найактуальніші новини ресторанів!