Переглядів: 824 Час на прочитання: 3 хв
Новости

У нинішніх реаліях справжні щасливчики – ті, у кого вдома є газова плита. На жаль, наразі ми стикаємося з постійним відключеннями світла: плановими, екстреними, аварійними. В таких умовах електрична плита не працює. Але робота газової плити не залежить від відключень. Ви можете приготувати сніданок, обід або вечерю (або навіть розігріти вже приготовану їжу) в будь-який час, незважаючи на те, вдома є світло чи немає. Тому ми рекомендуємо обрати самі цей варіант. Tomato.ua розповість, як обрати надійну газову плиту.

Якими бувають газові плити

Плита – великий агрегат із двома основними відсіками. Верхня частина – панель із 2, 4 або 5 конфорками, куди подається природній газ. Варильна поверхня використовується для приготування страв у сковородах, каструлях та іншому посуді. Бувають комбіновані поверхні, оснащені конфорками на газу та електричними нагрівачами. Нижня частина плити – духова шафа, призначена для запікання страв і приготування випічки. Духовка може бути двох типів: газовою або електричною. Отже, бувають повністю газові плити та комбіновані. Вони відрізняються характеристиками, про які ми розкажемо нижче.

Інтернет-магазин Фокстрот у Харкові пропонує різноманітні варіанти на будь-який бюджет. На сайті ви знайдете сучасні моделі від Hansa, Beko, Gorenje, Bosch, Electrolux та інших світових виробників.

Обираємо газову плиту: безпека – понад усе!

Останній рік довів, що головне – це безпека. Необхідно враховувати, де стоятиме плита, де знаходиться газова труба, куди можна встановити витяжку.

Практична й надійна газова плита має функцію газ-контролю. Якщо у якийсь момент вогонь згасне, система перекриє подачу газу. Завдяки цьому ви без побоювань можете залишити кухню, поки готується страва. А завдяки електрозапалюванню достатньо просто натиснути на кнопку, аби з’явився вогонь. Не потрібно використовувати сірники або запальнички. У сучасних моделях також є індикація залишкового тепла, дверцята з подвійним склом.

Критерії вибору газової плити

Якщо ви обираєте плиту, звертайте увагу на:

  • Розмір агрегату – залежно від площі кухні, розміру меблів і т.д.
  • Покриття варильної поверхні: емаль, склокераміка, нержавіюча сталь. Емаль – традиційна й недорога, нержавіюча сталь – зносостійка та міцна, склокераміка – надійний, легкий у догляді матеріал, який чудово витримує високі температурні навантаження.
  • Тип духовки: електрична або газова;
  • Кількість і розмір конфорок – для маленької сім’ї та тих, хто нечасто готує вдома, достатньо буде 2-х конфорок. Якщо ж у вас велика родина, є діти, і ви полюбляєте куховарити, краще обрати модель із 4-ма конфорками.
  • Наявність додаткових функцій: таймер, гриль, вертіл, конвекція, газ-контроль та інші;
  • Дизайн, колів плити – звісно ж, це дуже важливий фактор для людей, які мріють про стильну кухню, у якій усе гармонійно виглядає;
  • Вартість плити – ще один важливий фактор для сучасного користувача.

Досвідчені й професійні консультанти інтернет магазину Фокстрот допоможуть обрати надійну, функціональну, стильну, якісну та довговічну газову плиту.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Нові заклади Києва 2023: свіжі новини про відкриття ресторанів і кафе

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.