Атмосферні вулички, велична архітектура, затишні дворики та набережна – серце міста створене для відпочинку та посиденьок з найріднішими. У підбірці від Tomato.ua – заклади, які знову відкрилися на улюбленому Подолі. Розповідаємо про Fiji Lounge Bar, Hum:Hum, DRUZI, Угольок, Канапа.
Ресторани та кафе відновили роботу, аби надавати робочі місця, підтримувати економіку, допомагати захисникам, діткам і всім, хто цього потребує.
Fiji Lounge Bar
Fiji Lounge Bar – атмосферний ресторан на Подолі, який пригощає гостей стравами європейської кухні та неймовірними авторськими й класичними коктейлями. Фіджи – це лаунж-зона, караоке та банкетне обслуговування – відпочинок на будь-який смак.
Затишний острівець релаксу пропонує відпочинок на оновленому літньому майданчику з комфортними столиками і м’якими диванами та відкритою барною стійкою.
У меню ресторану – сучасні страви ф’южн, у яких поєдналися ноти європейської, азіатської та американської кухні. А також улюблені японські роли, на які діє спеціальна пропозиція «2+1» з понеділка по четвер.
Fiji Lounge Bar розробив окреме меню напоїв у форматі «take away»: Prosecco (59 грн/ 100 мл) та коктейлі в пляшечках по 129 грн: Negroni, Boulevardier, Flower Gin Tonic, Veneziano Spritz. У меню також з’явилися позицій «street food»: Ход Дог (111 грн), Корн Дог (88 грн), Піта з куркою (77 грн).
Кожної п’ятниці та суботи з 17:00 до 21:00 ви можете відпочити у безпечному залі на -1 поверсі та поспівати пісень.
Для тих, хто в пошуку локації для святкування дня народження в таких непростий час, Fiji розробив спеціальну пропозицію. З понеділка по п’ятницю – 500 грн середній чек з особи з можливістю принести свій алкоголь.
Hum:Hum
Hum:Hum – сучасне міське бістро з веганськими стравами і не тільки. У меню представлені супи, салати, основні страви, хумус, закуски, солоденьке та сніданки all day.
Любителям хумусу пропонують Класичний хумус, Хумус авокадо-шпинат і Крафтову тарілку – Хумус авокадо-шапинат, смажений батат, яйце-пашот, фалафель, карамелізована цибуля, салат та чері (260 грн).
Цікаві страви – Зелений салат з тунцем (275 грн), Салат з нектарином та кремом з горгонзоли (165 грн), Боул з креветками (320 грн) та Картопелька з сосисками.
На десерт обов’язково замовте веганський Чізкейк з ніжного тофу, карамельного попкорну та фундучного крему.
Ви ще встигаєте насолодитися яскравим прохолодним коктейлем або лимонадом на літній терасі Hum:Hum.Kyiv.
Допоможіть діткам – замовте благодійний рол Папай або благодійний коктейль *0629 – 60 грн з них йдуть на проєкт з безкоштовного доступу до басейну дітей, які потребують реабілітації.
DRUZI
DRUZI – затишне кафе, створене для справжніх друзів. Збирайте найрідніших, приходьте кайфувати за столиком у дворику під дубом, обирайте настолку, замовляйте цікаві страви, напої і говоріть про найголовніше.
Яскраві страви – Хумус із ароматними грибами та хрустким хлібчиком (115 грн), Деруни з грибним соусом (115 грн), Картопляна сковорідка з куркою та моцарелою (129 грн).
Сніданки у закладі можна замовляти протягом усього дня – ідеально для тих, хто любить снідати в обід або полюбляє сніданки на вечерю. Великий сніданок з віденськими сосисками (169 грн), Шакушка з яйцями пашот та бринзою (165 грн).
А також хрусткий і ніжний Вершковий круасан (45 грн). Додайте за смаком: кокосовий соус, місо-карамель, гущене кокосове молоко, мед, улюблені горішки, соус манго-маракуйя.
Угольок
Угольок – сучасний ресторан Modern Middle East кухні. гостям пропонують різноманітні, цікаві й корисні страви, насичені пряностями та спеціями, незвичайні поєднання смаків.
Заклад розташувався в мальовничому місці на Подолі. Ваш шлях починається біля колеса огляду на Контрактовій, далі ви прямуєте на вулицю Сагайдачного і йдете декілька хвилин до затишної зеленої тераси.
У ресторані готують найсвіжішу форель, яку вирощують в українських Карпатах. Рибку готують на мангалі за кращою рецептурою Modern Middle East кухні, подають із міксом салату та лимоном (283 грн).
Топ 3 піци, які точно треба спробувати в UGOLYOK: Східна з ростбіфом (289 грн), Страчателла з песто, в’яленими томатами та волоським горіхом (356 грн), Форель з в’яленими томатами та руколою (378 грн).
Також варто скуштувати ліванські закуски: Муамара з болгарського перцю із соусом нашараб і табаско, муамара з буряка, запеченого на вогні, бабагануш з баклажану із кінзою та ароматним базиліком так ікра з овочів (88 грн).
Канапа
Канапа – ресторан нової української кухні на Андріївському узвозі. Це один із закладів сім’ї ресторанів Gastrofamily Дмитра Борисова, в якому розвивають українську гастрокультуру.
Завітайте до Канапи за українськими винами, українською їжею, сучасною українською гастрономією «без шароварщини».
У меню – Язик теляти з баношем із печі на домашніх вершках (369 грн), Кав’яр форелі з цибулевим спонжем і зеленим маслом (320 грн), Вареники з качкою та горіховим соусом (189 грн) та багато інших цікавих страв.
Цього літа у меню з’явилися яскраві сезонні страви з полуницею: Вершковий сир бурата з полуничним мусом та олією тархуна (169 грн), Холодний полуничний суп з кінзою та молозивом, Тартар із полуниці зі свіжими та в’яленими томатами і сорбетом із кінзи. А ще сорбет з полуниці, полуничний лимонад і навіть коктейль «Полуничний бахур».
Завітав до закладу на Подолі – задонать на ЗСУ! ??
Головна фотографія: Fiji Lounge Bar.
Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!