«Fabius» – це заміський ресторанний комплекс, у складі якого є власна сироварня, екотеплиця та пекарня. Заклад розмістився недалеко від станції метро «Видубичі», на Столичному шосе.
Дизайнерський інтер'єр оформлений у стилі американського лофт: скісний дах, панорамні вікна, натуральне дерево й метал в оздобленні, а також синьо-сіра кольорова гама. У складі ресторану п'ять залів.
На першому поверсі — просторий основний зал з каміном, контактна барна стійка, акваріум з лобстерами й гордощі «Fabius» – дві винні шафи.
Другий поверх займають три зали. Варто відзначити, що в ресторані є дві тераси: панорамна й літня. З панорамної тераси, на другому поверсі закладу, відкривається вигляд на фонтан і сцену. Вона оточена гортензіями й залита світлом завдяки великим вікнам. На літній терасі обладнані альтанки для компанії та невеликі відокремлені альтанки й сцена. З відкритої тераси можна вийти на дитячий майданчик, де працює дитяча резиденція.
В основі меню – італійська кухня в авторській інтерпретації шеф-кухаря.
У власній сироварні виробляють десять сортів сиру, серед яких моцарела, бурата, стратачелла, копчений скаморца, рікота, аффумікато з деревним ароматом, кремоподібний маскарпоне, качота, качіокавало.
У пекарні випікають чіабату, картопляний хліб з пшеничного борошна, зерновий з цільними злаками, грісіні, фокачу з розмарином, з соусом песто й сиром пармезан, з запеченим сиром моцарела, з в'яленими томатами та оливками. Страви меню готують на шоу-кухні та використовують для цього помідори, огірки, салат, зелень, мікрогрін, які вирощують у власній теплиці. Пасту готують руками.
Для стейків використовують м'ясо чорного ангуса та м'ясо, яке поставляють українські фермери. Тісто для фірмової піци роблять з твердих сортів борошна й випікають на відкритій кухні.
Фірмові позиції меню:
- паппарделле з білими грибами,
- тальятелле з чорнилом каракатиці та морепродуктами,
- спагеті карбонара,
- каре новозеландського ягняти з картопляним гратеном,
- запечений кролик з молодою картоплею й шпинатом,
- курча з овочами й трюфельною пастою.
Велика десертна карта містить авторські пригощання від шефа:
- чизкейк,
- брауні,
- теплий мус з тапіокі з манго й кокосом.
В алкогольній карті переважають вишукані вина Італії та Нового Світу, які допомагає вибрати сомельє. Винна шафа ресторану налічує понад 500 видів вина.