Ресторан перської кухні «Хайям» розмістився на Великій Васильківській у Голосіївському районі Києва, недалеко від станції метро «Олімпійська».
У розпорядженні відвідувачів просторий основний зал, місткістю 120 персон, на верхньому рівні, балкон, літня тераса, а також нижній зал з караоке-системою, який працює вечорами в п'ятницю і суботу.
Колоритний дизайнерський інтер'єр ресторану виконаний у традиційному східному стилі - насичені синьо-блакитні відтінки, кольорові вітражі на стеклах, розписні тарілки на стінах, ковані люстри й оригінальні світильники, м'які дивани та затишні їдальні.
У меню закладу можна знайти традиційні іранські страви, а також популярні страви європейської кухні. Гості можуть замовити холодні закуски, фірмові бургери, пасту, салати, східну випічку, перші страви, гарячі страви, гарніри, десерти.
Акцент зроблено на позиціях, приготованих на мангалі, зокрема й 12 видів плову, де рис готують окремо, а при подачі додають шафран, кебаби, шашлик та інше.
Серед фірмових страв ресторану «Хайям» відзначають:
- плов «Кабаб Шандіз» з каре ягняти,
- шурпу,
- салат «Персія» з курячим філе, родзинками, курагою, чорносливом, цукатами та яйцями,
- піде з фаршем з телятини й томатами,
- бургер «Нью-Йорк» з яловичою котлетою,
- пасту з лососем і креветками,
- хумус з овочами-гриль і овечим сиром,
- стейк з мармурової телятини,
- плов «Феседжан» з курячим філе, горіхами й гранатовою пастою,
- сабзі плов з бараниною і зеленню,
- морозиво з шоколадним соусом і фундуком.
Крім цього, у ресторані гості можуть покурити ароматний кальян на літній терасі.