«Публіцист» – це м'ясний ресторан, який розмістився на вулиці Січових Стрільців у Шевченківському районі столиці.
Заклад займає приміщення, в якому раніше було видавництво. Просторий зал доповнюють панорамні вікна, жива зелень і велика кількість оздоби з натурального дерева.
Особливістю ресторану вважається відкрита кухня, де гості можуть спостерігати процес приготування замовлених страв. Більшість позицій меню готують у печі над вогнем на дубових дровах. У ресторані «Публіцист» представлена авторська кухня від шеф-кухаря Алекса Якутова.
У закладі дотримуються концепції простих і знайомих страв з авторським підходом до приготування, приправами та інгредієнтами. Меню «Публіциста» містить закуски, салати, супи, страви з м'яса, птиці та риби, ковбаси, піцу та десерти.
Серед коронних страв відзначають:
- борщ з качки з капустою кімчі,
- салат зі свіжим тунцем, анчоусами й соусом з чорного часнику,
- карпачо з телятини з маринованим фенхелем і сиром грюер,
- телячу ковбасу з сиром чедер і соусом айвар,
- кебаб з баранини з соусом дзадзикі,
- качку, мариновану в тамаринді з соусом хаусін і карі айолі,
- ніжку ягняти, томлену в білому вині з гарбузовим кремом і шпинатом,
- судака з соусом Бер Блан, броколі й томатами,
- піцу з баклажаном, солодким перцем і рікотою.
У барній карті закладу представлені лимонади, соки, колекція чаю, еспресо і кавомікси, коктейлі й міцний алкоголь, крафтове пиво, вина Італії, Іспанії, Франції, Нової Зеландії, Німеччині, Португалії, Чилі, Південної Африки, США, Австралії.