Рецепт дня

Війна увірвалася в наше життя. Вона змінила спосіб життя, харчування, звички, мислення, змінила нас. У багатьох людей нараз немає можливості витрачати багато їжі на приготування страв. Хтось просто постійно перекушує та їсть сухом’ятку. Ми трішки полегшимо ваше життя та допоможемо покращити ваше харчування. У добірці від Tomato.ua – 5 рецептів воєнної весни від Насті Голобородько. Всі прості, легкі, швидкі, на 5 хвилин.

Настя Голобородько – сертифікований нутриціолог, фуд-терапевт, спікер з освіти в їжі та Національний консультант Unicef Ukraine з харчування. На своїй сторінці в Instagram Настя ділиться різноманітними порадами та рецептами. Раніше Tomato.ua розповідав про продуктовий запас у сховищі, меню для сну та формулу ситості від нутриціолога.

Цього разу поділимося простими рецептами у воєнний час.

П’ять рецептів цієї клятої воєнної весни зібрала. Всі – 5 хвилин, так як зібратися і ще думати про те, наскільки здоровий раціон, можуть не всі. На кожній консультації чую.

Страви прості та водночас оригінальні – Яєшня з грибами та цибулею, Бананові оладки без цукру та борошна, Лляна каша, Картопляний салат, Салат із сардинами в олії Extra virgin.

5 рецептів воєнної весни від Насті Голобородько

Яєшня з грибами та цибулею (сніданок)

Просто слідкуйте за послідовністю і кожну хвилину додавайте наступний інгредієнт:

  • оливкова олія;
  • вершкове масло;
  • солодка цибуля чи порей;
  • шампіньйони чи гливи;
  • яйця;
  • зелень.

Бананові оладки без цукру та борошна (сніданок чи дитячий перекус)

Інгредієнти

  • 2 банани;
  • 2 яйця;
  • 5 ст л кокосового шроту (стружки);
  • сіль.

Спосіб приготування:

Змішати до однорідного та смажити на повільному вогні на вершковій чи кокосовій олії

Лляна каша 2 хвилини (сніданок або перекус)

Інгредієнти:

  • 4 ст л льону;
  • 2 ст л кунжуту;
  • 350 мл соєвого чи будь-якого горіхового молока;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

Збити брендером та нагріти. До каші полуниці чи ін ягоди — супер.

Картопляний салат (обід)

Знадобляться:

  • 500 г картоплі;
  • 150 г оливок;
  • петрушка чи кінза;
  • сіль;
  • оливкова олія;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1,5 ст л гірчиці;
  • сік лимона чи оцет.

Приготування:

Картоплю зі шкіркою помити, розрізати на шматочки та запікати при 220 градусах 20-40 хвилин. Змішати з іншими інгредієнтами. Подавати з хрусткими овочами.

Салат із сардинами в олії Extra virgin (сніданок або вечеря)

Мікс зелені майже будь-який, але порція велика. Так, консервовані сардини. Але молю знайти в олії оливковій не рафінованій чи щось у розсолі. Сира квітна капуста. Оливки. Насіння: гарбуза, соняшника, коноплі. Огірок. Сіль. Тут все просто – потрібно лише змішати.

Рецепти акуальні і влітку😉 Досі війна, на жаль❤️‍🩹

Настя попереджає: страви – те, що подобається саме їй. Вона вигадує все сама, без інспірейшину та підглядань.

Це смачно саме мені, сорі, якщо комусь ні)

Цими рецептами нутриціологиня вкотре доводить, що навіть в умовах війни можна харчуватися смачно, поживно та корисно. Навіть, якщо витрачати на приготування страви всього 5 хвилин.

Як харчуватися в умовах стресу та війни: поради від нутриціолога Христини Пеленьо

 

 

Поделиться:
Показать все

Читать статьи о Здоровье

Показать Все Показать все

Читать статьи о Лайфхаки

Показать Все Показать все

Читать статьи о Новости

Показать Все Показать все

Читать статьи о Рецепт дня

Показать Все