Перед Новим роком заклади столиці тішать і дивують не лише святковими пропозиціями, а й новими цікавими стравами. Tomato.ua розповість про вишукані гастро-композиції від ресторанів Києва. У добірці новинки грудня 2021 від Asia Bar & Grill, Spezzo, Ніша Pop-Up bistro, Альтруіст, Mimosa Brooklyn Pizza.
Asia Bar & Grill
Asia Bar & Grill пропонує зустрічати різдвяні свята у супроводі соковитих американських стейків і вин. У грудні для гостей закладу розробили спеціальну пропозицію USA Meat & Wine.
Протягом усього місяця з 12:00 до 22:00 ви можете замовити якісну американську яловичину. До неї подають гарнір (капусту романеско на грилі, аспарагус на грилі, кільця цибулі або картопляні чіпси) та келих вина – Zinfandel Bio, Bellflower, Vins Biecher або ж Cabernet Sauvigno, Murphy-Goode.
Стейк можна обрати з найпопулярніших видів добірної яловичини бажаної витримки. Asia Bar & Grill пропонує тушковані ребра на кістці (300 грн/100 г), стейк-скерт «Мачете» (500 грн/100 г), стріплойн (550 грн/100 г), тендерлойн (600 грн/100 г) і рібай (650 грн/100 г).
Для того, щоб спробувати гастро-композицію, необхідно забронювати візит на сайті або за телефоном.
Spezzo
Spezzo – мережа ресторанів італійської кухні з власною пекарнею і сироварнею. У грудні заклад вирішив потішити гостей новими гастро-композиціями від шефа.
Яскраві позиції – Салат зі смаженою куркою, карамелізованим гарбузом та кунжутним соусом (162 грн), Копчений вугор з картопляним пюре (265 грн), Яловича вирізка з пюре із нуту та соусом деміглас (330 грн), Паста-казаречче з пастрамі та гірчичним соусом (176 грн).
У меню Spezzo ви також знайдете інші цікаві новинки: Салат з лососем, печеним буряком та соусом айолі з пармезаном, Корейка ягняти з сочевичним фалафелем, Суп з печених овочів та пастрамі, Томатний суп з морепродуктами, Равіолі з креветками, Різото з креветками в томатному соусі.
Нові страви ви знайдете у меню з позначкою NEW.
Ніша Pop-Up bistro
У Ніша Pop-Up bistro регулярно влаштовують цікаві вечері. З 28.11 по 23.12 (з 19:00 до 21:00) заклад запрошує на справжні Паризькі гастролі.
У меню – Рожева риба з цитрусовим желе, хрумкими корінцями та соусом вінегрет із бергамотом, Свіжі гребінці з кремом із печеного артишоку та курячим жу, Свіжа телятина з підсоленою цвітною капустою на майонезі зі смаженим насінням та трюфелем (подають з соусом нантюа), Качка конфі з яблучним пюре, брюссельська мідія та лимонний джем.
А також – Мескалева баба з горіхами та шоколадом на соусі з хурми і кукурудзяної олії, яку подають з чорною ікрою, та інші страви.
До страв пропонують хліб з пшениці та жита, а також гречаний хліб – з маслом з грибами та сіллю, що була копчена у печі.
Ніша Pop-Up bistro гарантує сет-меню, атмосферу та гастроексіпірієнс, а від вас – лише своєчасне бронювання на сайті. Вартість вечері – 1200 гривень з особи. Додатково можна замовити вино, коктейлі та інші напої.
Альтруіст
У грудні після перерви на ремонт свої двері відчинив оновлений Альтруіст. Команда вирішила зробити його більш екологічним. Задумали багато що: естетичний посуд, апсайклінг-інтер’єр, ферментовані напої та навіть зону для песиків відвідувачів.
Заклад довів – робити ремонт, мінімізувавши шкоду для довкілля, можливо. В інтер’єрі з’явився стіл з переробленого пластику та багато іншого.
В оновленому закладі – нове меню. Топ-страв від команди Альтруіст – Бріош з лангустинами, Ньокі з батату, Класна солона каша та Кращий фалафель цієї галактики.
Цікава позиція – Великий сніданок вегана (240 грн) – тофу-скрембл, веганський крем-сир, багато зелені, грушевий джем та свіжоспечений бейгл. Альтернатива – поживний Великий сніданок не вегана (260 грн) – яєшня, шинка котто з сиром, картопляні діпи з соусом айолі, фета, оливки гриль, овочевий салат і м’яка булочка бріош.
Mimosa Brooklyn Pizza
Mimosa Brooklyn Pizza – сімейна піцерія, яку відкрили Ігор Сухомлин і Валерій Гальперін (Чашка, Fish&Pussycat). Головна героїня меню – бруклінська піца, яку готують з тіста довгої ферментації.
Це хрусткий корж, сир, соус і велика кількість соковитої начинки. Крім піци, у закладі можна замовити сніданки, стартери та салати, супи й пасту, десерти та основні страви.
У грудні Mimosa Brooklyn Pizza оновили меню. Новинки від шефа – Різото з томленим телячим особуко (295 грн), Піца з тунцем, червоною цибулею та соусом сальса верде (255 грн), Полента з соусом з горгонзоли (135 грн).
Один із нових сніданків – Домашня гранола зі збитим йогуртом, цедрою апельсина та хурмою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!
Кращі місця для зустрічі Нового 2022 року в Києві. Частина 2