Переглядів: 27344 Час на прочитання: 12 хв
Топ-5 Львов

Ресторан без меню та офіціантів, заклади з 12-метровою барною стійкою та тусовочним інтер’єром, безліч плюшевих ведмедиків і схованка партизанів – Tomato.ua розповість про найцікавіші заклади Львова. У добірці Момент, Tutti, Hashtag Lounge Bar, FACES Eat&Dance Restaurant, Добрий Друг, Art Hall, Copper Dog Bar, Високий замок, Hash Rest&Bar, BarB.Q, Дуже висока кухня, Teddy, Криївка.

Ресторани й кафе продовжують працювати, щоб сплачувати податки, надавати робочі місця й допомагати нашим захисникам.

Момент

Момент – стильний сучасний заклад нового формату, який поєднує в собі яскраві сніданки, кондитерську та вечірній коктейль бар.

Заклад розташувався у центрі Львова, на вулиці Фурманській. Має цікаву історію, оскільки побудований на місці колишньої швейної фабрики – саме тому стеля сягає тут близько 5-ти метрів.

Що ще робить Момент особливим? Кожен може провести тут час по-своєму: від спокійних ранкових посиденьок за філіжанкою запашної кави до драйвового вечора під музику та улюблений коктейль.

Момент запрошує насолодитися вишуканими десертами та свіжою випічкою, яка вас неодмінно вразить. На вітрині можна побачити круасани з неймовірного тіста з різноманітними начинками, авторські мусові десерти, кондитерські вироби та макаруни. У меню кухні – сніданки, пасти, брускети, салати, основні страви, супи.

Увечері Момент перетворюється на коктейль бар з широкою коктейльною картою, де ви знайдете класичні, гарячі та авторські напої. Щовечора грає приємна жива музика або діджей, що створює особливу атмосферу.

У закладі чекають на вас для створення нових моментів разом!

Tutti

Tutti – це не просто заклад італійської кухні. Це місце, яке поєднує в собі страви італійської кухні, різноманітні акції та приємну атмосферу, що перенесе вас у справжню сонячну Італію.

В інтер’єрі закладу використано яскраві кольори та елементи декору, які створюють затишну та невимушену атмосферу.

У меню кафе ви знайдете фірмові римські піци з печі, справжні італійські пасти та легендарний Апероль у великому келиху. А також сніданки, перші страви, стартери та закуски, салати, лафи, мезе та вигідні позиції за спеціальною ціною.

Tutti – це Pet friendly заклад, тому ви можете насолодитися цікавими стравами і приємною атмосферою разом зі своїми маленькими друзями.

Заклад розташувався у центрі Львова, на вулиці Крива Липа.

Якщо ви шукаєте місце, де можна в затишку поїсти, відпочити і гарно провести час, Tutti – ідеальний для вас варіант. Це також чудове місце для святкування Дня народження, корпоративу та іншої особливої події.

Hashtag Lounge Bar

Hashtag Lounge Bar – один із найцікавіших закладів Львова. Це кальян-лаунж бар, де на вас чекають не лише різноманітні смаколики та напої, але й чудова атмосфера.

У меню представлені страви європейської та американської кухні. Бестселери від Hashtag Lounge Bar– бургери, які готують із якісних продуктів і подають із різноманітними соусами та начинками. В асортименті – бургери #Подвійне проникнення 2.0, Весела теличка 2.0, #Cheese, Cheese and Cheese 2.0, Мама-Італія Карбонара та інші. У закладі також готують класичні та авторські коктейлі на будь-який смак.

Hashtag Lounge Bar неодмінно сподобається любителям кальянів. Заклад пропонує різні види тютюну. Кальяни готують професійні кальянщики. Крім цього, в лаунж-барі є нові PlayStation 5, на яких ви з друзями можете пограти в улюблені відеоігри.

Заклад дарує безкоштовний кальян на День Народження та 6 днів після.

FACES Eat&Dance Restaurant

FACES Eat&Dance Restaurant – ресторан-клуб у Львові, створений для яскравого відпочинку. Слоган закладу – «Смакуй, знайомся і танцюй до світанку». Тут на гостей чекають небачені інтерпретації відомих страв, які перевернуть з ніг на голову смакові рецептори.

Одна з родзинок меню – Роли з восьминогом. Не менш цікаві позиції – Яловичина на подушці з батату (332 грн), Сібас з труфелем (277 грн), Салат з восьминогом (199 грн) та Special Faceburger (188 грн) з яловичою котлетою, карамелізованою цибулею та фіолетовою капустою тушкованою з родзинками.

Ресторан FACES Eat&Dance Restaurant поєднав у собі найкращі моменти відпочинку: дивовижна трапеза та незабутня вечірка. Чудовий настрій допоможуть створити міксогологи бару.

У ресторані можна зустріти нові обличчя та опинитися face to face з ритмами запальної ночі на танцполі. Заклад чекає на вас щодня з 18:00 до 06:00.

Добрий Друг

Добрий Друг – мережа пабів у Львові. Тут на вас чекають 27 кранів крафтового пива й сидрів, 8 видів домашнього вина, 12 видів наливок, бургери та багато авторських страв, які з гордістю подають у закладі.

Перше, на що варто звернути увагу в Доброму Друзі, це, звісно ж, пиво. Бо його багато не буває! Позиції оновлюються щотижня. Щоб гості не розгубилися, персонал залюбки допоможе з вибором.

Ви неодмінно повинні скуштувати й цікаві страви від закладу. Рекомендуємо замовити Томлені свинячі ребра в копченій глазурі та гостренький бургер з соковитою яловичою котлетою та халапеньйо. Цікава пропозиція для компанії – Фритюрний сет: курячі стріпси, цибулеві кільця, картопля фрі, курячі крильця, соус spice & тартар.

Добрий Друг також запрошує на святкування Дня народження та інших особливих подій. У закладі можна розмістити як маленьку, так і велику компанію. Тут все просто та по-дружньому!

Art Hall

Ресторан Art Hall запрошує на відпочинок у кайфовому вайбі та у ритмі хаус-мелодій. Тут кожен може стати зіркою караоке щодня з 21:00 до 04:00 ранку.

Одна з особливостей закладу – всесезонна тераса, яка працює навіть у холодну пору року. Відпочити маленькою чи великою компанією друзів або рідних можна також у залі ресторану.

Яскравий вечір ідеально доповнять оригінальні страви паназійської кухні від леді-шефа. А також ароматні димні кальяни та цікаві авторські коктейлі на основі infusion ingredients.

Рекомендуємо скуштувати Бао з качиною грудкою (95 грн), Wok з телятиною (155 грн). Також зверніть увагу на страви з оригінальними назвами: Хіпстерська зупа (88 грн), Papa burger або Хто твій татко? (155 грн) та Свиня зіграла в крікет (175 грн) – свинні ковбаски, картопляні крокети.

Art Hall працює для втілення найсміливіших гастрономічних бажань. Команда закладу допоможе з організацією важливих моментів життя: дня народження, дівич-вечора, банкету, ювілею чи корпоративу.

Copper Dog Bar

Copper Dog Bar – цікавий коктейль бар з ф’южн кухнею та живою музикою. Це заклад із просторим залом зі сценою, розрахованим на 35 осіб. Бар працює у форматі спік ізі. Він не має вивіски. При вході ви побачите чорні двері, а на них – картину собаки.

Одна з особливостей закладу – 12-метрова барна стійка. Тут можна насолодитися улюбленим коктейлем та відверто поговорити з другом або подругою.

Ресторан пропонує скуштувати смореброди, салати, основні страви та десерти. Рекомендуємо скуштувати Грушеве морозиво з пармезаном та фісташками (120 грн). У коктейльній карті представлені класичні та авторські коктейлі, зараз її розширюють.

Ще одна родзинка Copper Dog Bar – Food Pairing. Ви можете замовити страву та спеціально підібраний до неї коктейль. Наприклад, Філе сібаса су-від з пюре з батату та вершково-лавандовим соусом і коктейль Aviation на основі джину та вишневого лікеру (370 грн).

Високий замок

Гриль-бар Високий замок розташувався на найвищій точці Львова в парковій зоні. Це затишний заклад із абсолютно прозорими стінами.

Сидячи за столиком наодинці з собою, з другом, сім’єю чи коханою людиною, ви можете спостерігати за містом. Особливо чарівний краєвид відкривається на заході сонця. Високий замок – чудове місце для побачення та освідчення.

Меню гриль-бару складається з салатів і закусок, основних і перших страв, гарнірів і десертів. Звичайно ж, пропонують великий вибір страв на грилі. Також є дитяче меню. Для гостей зі Сходу пропонують халяльні страви та меню арабською/англійською мовами.

Рекомендуємо скуштувати Курку гриль з соусом та маринованими овочами (60 грн/100 г), Курча тапака з паратою та маринованими овочами (600 грн), Томлений лосось із помідорами чері та солодким полуничним соусом (550 грн) та Баклажани по-азіатськи. На десерт замовте Торт Наполеон (160 грн) або Крем брюле (160 грн).

До кожної страви вам допоможуть обрати п’янкий напій, що доповнить смак і довершить вибір.

Hash Rest&Bar

Hash Rest&Bar – новий заклад від творців популярного у Львові Hashtag Lounge Bar. Тут на вас традиційно чекають улюблені ароматні й димні кальяни, великий вибір різноманітних страв і напоїв. Особливість Hash – в тому, що тут будуть влаштовувати запальні вечірки з DJ.

Інтер’єр створений для тусовок – це насичені зелені відтінки та темне підвальне приміщення з яскравим контрастом – світлими та кольоровими вставками.

У меню представлені страви різних кухонь світу. Тут можна скуштувати хот-доги, бургери, брускети, сендвічі, салати, удон, супи, основні страви, десерти та багато іншого. При цьому подача зовсім не вулична, а інстаграмна. Яскраві позиції – Бургер п’яний cheese (164 грн) з яловичою котлетою, беконом і чеддером, Удон з креветками (159 грн) та Hot Dod Big pig (154 грн) з рваною свининою.

У барній карті представлений широкий асортимент коктейлів – бармен приготує будь-який коктейль на ваш смак. До 28 лютого у Hash Rest&Bar діє кешбек від Monobank у розмірі 10% – встигніть скористатися вигідною пропозицією.

BarB.Q.

BarB.Q. – чарівний острівець кулінарної насолоди та яскравого відпочинку у центрі Львова. Це чудове місце для посиденьок з друзями, сімейного вечора, побачення з коханою людиною та з самим з собою.

BarB.Q. пропонує різноманітні наїдки європейської кухні. Меню складається з ароматних м’ясних і рибних страв, приготованих в унікальній хоспер-печі, легких і поживних салатів, оригінальних перших страв, вишуканих закусок, цікавих гарячих страв і соусів власного приготування. У барному меню – широкий асортимент алкогольних і безалкогольних напоїв, а також великий вибір вина.

Рекомендуємо скуштувати Салат з креветками гриль (225 грн), Вушка та кільця в азійському стилі (165 грн), Дабл Бургер BarB.Q. (185 грн) і Гостро-пряну кукурудзу гриль. Ідеальний варіант для компанії – Велика дошка BBQ (995 грн): грильована яловичина, курячі стегна та філе, люля-кебаб, пікантні телячі ребра, курячі крильця і т.д.

У BarB.Q. можна розважитися у караоке, облаштованому сучасним і якісним обладнанням. Ще більше розслабитися допоможуть ароматні димні кальяни.

Дуже висока кухня

Дуже висока кухня – ресторан від холдингу емоцій !FEST, який розташувався на 5 поверсі Венеціанської кам’яниці на площі Ринок. Його назва – це гра слів, які натякає на локацію та рівень страв.

Це перший в Україні заклад без меню та офіціантів, тут є лише кухарі та гастрономічний персонал. Замість традиційного вибору страв з меню, гості спілкуються з кухарем і обирають страву, яку для них приготують. Обговорюють інгредієнти, спосіб приготування та розмір порції – від цих факторів і залежить вартість.

Інтер’єр закладу спланований так, аби зосередити увагу на великій відкритій кухні. оздобленням підкреслили той факт, що приміщення – це стрих (горище). В інтер’єрі – арт-інсталяції, цікаві світильники, вінтажні стільці. На затишній відкритій терасі розташувалися прозорі кулі зі столиками та стільцями, які створюють надзвичайну атмосферу.

Ще одна особливість закладу – музика. Тут вмикають музику з вінілів через рупорні колонки львівських майстрів. На місці також можна придбати платівки та програвачі.

Teddy

Teddy – цікавий заклад у Львові від мережі ресторанів Цукор. Teddy не дарма отримав саме таку назву. Його родзинка – плюшеві ведмедики, які сидять поруч із відвідувачами. Це інстаграмний заклад, у якому можна весело провести час із друзями, насолодитися цікавими стравами та зробити яскраві фото.

У Teddy пропонують 2 види піци. Napoli – пухка та обвуглена, на заквасці, без дріжджів, з цільнозернової та житньої муки, з тіста, яке ферментується 36 годин (30 см). New York – тоненька, хрустка, велика піца, з тіста, яке ферментується 24 години (50 см). Яскраві позиції – Піца з камамбером і ягідним джемом і Big Teddy Pizza (485 грн) – 4 улюблені слайси.

Крім піци, пропонують пасту на італійському борошні з твердих сортів пшениці, до якої додають 33 жовтки, а також салати, супи, різотто, інші страви та різноманітні напої.

Рекомендуємо скуштувати пасту Mama Marinara Pasta (198 грн) зі страчателою та салат Нісуаз (260 грн) з тунцем татакі.

Криївка

Криївка – один із найпопулярніших закладів Львова та найвідвідуваніший заклад Європи (1000 000 відвідувачів за рік). Ресторан-кнайпа розташувався «десь на площі Ринок» — в цьому і полягає його перша родзинка. Не кожна людина зможе знайти заклад. А все тому, що вона стилізована під схованку партизанів – криївку.

Навіть якщо ви знайдете заклад, до нього не так просто потрапити. При вході необхідно назвати гасло-пароль – «Слава Україні – Героям слава» — це своєрідна традиція. Наступний етап перевірки – чаркою медовухи, якою пригощають усередині.

Інтер’єр також оформлений у стилістиці криївки. Тут ви побачите зброю, різноманітні військові атрибути, засоби зв’язку та багато іншого.

Меню доволі оригінальне: Сало «кошерне по-гайдамацьки» шматком (56 грн), Вареники «Волинські шпацери» з картоплею, шкварками та смаженою цибулею (56 грн), Курка під каменем «Скинь камінь з серця» (158 грн). З напоїв пропонують узвар, самогонку, медовуху, наливки та інші напої.

Відвідали цікавий заклад — не забудьте про донат на ЗСУ!💙💛

FAQ

У статті «Найцікавіші заклади Льовова: ТОП-12» на Tomato.ua детально розглянуті найцікавіші заклади міста, включаючи ресторани, кав’ярні, бари та інші. Зокрема, рекомендуємо звернути увагу на Момент, Tutti, Hashtag Lounge Bar, FACES Eat&Dance Restaurant, Добрий Друг, Art Hall, Copper Dog Bar, Високий замок, Hash Rest&Bar, BarB.Q, Дуже висока кухня, Teddy, Криївка та інші прекрасні місця для відвідування. Ці заклади вражають своєю неповторністю та здатні вразити навіть найвибагливіших відвідувачів. Tomato.ua відзначає найцікавіші заклади Львова за їхньою унікальною атмосферою, цікавою кухнею, якістю обслуговування та оригінальністю.

Кожен заклад має свої авторські страви, проте ми рекомендуємо скуштувати авторські десерти й коктейлі, справжню італійську пасту, піцу з дров’яної печі, сучасні салати й закуски та, звісно ж, традиційна львівські страви для повного гастрономічного враження. У статті ви знайдете рекомендації і інших страв, які варто замовити.

У Львові багато чудових місць, які неодмінно вас здивують. Окрім ресторанів, барів і кафе, Tomato.ua рекомендує відвідати такі цікаві місця, як Площа Ринок, Львівська Опера, Палац Потоцьких, Проспект Свободи, Львівська ратуша, Етнографічний парк «Шевченківський Гай»,  та інші пам’ятки, що допоможуть отримати повний обсяг незабутнього досвіду у Львові.

Наш рейтинг формується на основі об’єктивних даних, що надає можливість отримати комплексне уявлення про гастрономічну та культурну сцену Львова. Відвідавши рекомендовані заклади, ви отримаєте незабутні враження та гастрономічні насолоди.

Tomato.ua регулярно оновлює свої рейтинги та статті, щоб надавати відвідувачам актуальну інформацію. Рекомендуємо періодично перевіряти сайт для отримання свіжої і найбільш достовірної інформації про найцікавіші заклади Львова та інших міст України. Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі подій і першими дізнаватися про новинки, акції та спеціальні пропозиції.

Стаття містить детальний огляд топ-ресторанів Львова, враховуючи різноманітні критерії, такі як кухня, обслуговування, атмосфера, інтер’єр, спеціальні пропозиції, фішки та особливості. Сподіваємось, ця інформація допоможе вам обрати заклад, який вас вразить і здивує.

Багато з ресторанів та кафе пропонують різноманітні розваги, тематичні вечори, музичні виступи чи інші спеціальні події, які роблять візит ще цікавішим. Наприклад, у Момент щовечора грає приємна жива музика або діджей, що створює особливу атмосферу. Tutti – це Pet friendly заклад, тому сюди можна прийти разом із пухнастими улюбленцями. А в Hashtag Lounge Bar є нові PlayStation 5, на яких ви з друзями можете пограти в улюблені відеоігри.

Вартість позицій меню в різних закладах може варіюватися, проте багато закладів пропонують різні варіанти страв та напоїв для різних бюджетів. Ціни в ресторанах Львова різняться, але середня вартість обіду на одну особу може бути від 200 до 500 гривень, залежно від класу закладу та вибору страв.

Для приємного вечора у Львові рекомендуємо завітати до закладу нового формату Момент, де можна насолодитися вишуканими десертами та авторськими коктейлями і стравами, а також неймовірним краєвидом, який відкривається з панорамних вікон, на Оперний театр. Hashtag Lounge Bar, Copper Dog Bar, Hash Rest&Bar – це відомі бари в Львові, де ви зможете насолодитися оригінальними напоями, лаунж атмосферою та приємною компанією.

Заклади, які увійшли до нашого ТОП-12, відзначаються особливим характером, вишуканим меню, теплою атмосферою та вражаючим обслуговуванням. Вони представляють найкраще з гастрономічної та культурної сцени Львова. Ресторани та кафе пропонують унікальний досвід, поєднуючи традиційну кухню, аутентичну атмосферу та сучасний сервіс. Вони дозволяють гостям насолоджуватися смачною їжею та вишуканими напоями в неповторному середовищі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4.3 / 5. Кількість оцінок: 6

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Куди піти у Львові

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Львов

Показати все