Переглядів: 2272 Час на прочитання: 5 хв
Топ-5 Київ

Вишукане кафе патіо, міністерство шаурми, сучасний суші-бар, кафе з харківською атмосферою та кав’ярня від херсонців – у столиці з’явилося багато оригінальних і затишних місць. У добірці від Tomato.ua – нові заклади Києва 2022, які відкрилися влітку. Це Естетичний Галамидер, Незалежність, Мінестерство Шаурми, 044 café, Manga Sushi.

Навіть у час війни в Україні відкриваються заклади. Це хороший знак – Перемога вже близько! Кафе, кав’ярні та ресторани підтримують економіку, надають робочі місця та допомагають тим, хто цього потребує.

Естетичний Галамидер

Естетичний Галамидер – новий простір гастрономічного задоволення у Києві. Це затишне та вишукане патіо кафе на Позняках. Окрім основної зали в стилі екомодерн, у закладі є зал для приватних банкетів. А також власна кондитерська та пекарня.

У Галамидері на вас чекає не просто сучасне європейське меню, а справжні страви з витребеньками. Насолодитися стравами можна всередині ресторану або на просторій відкритій терасі, яка стала справжнім острівцем природи у кам’яних джунглях.

Заклад пропонує сніданки, меню аля-карт, дитяче меню, страви з печі, десерти, а також винну та барну карти. Меню з печі – спеціальна новинка, що включає лише ті страви, які готуються в кам’яній печі на дровах.

Рекомендуємо скуштувати Курячий суп з перцем чилі на основі кокосових вершків, подається з курячим шашличком (285 грн), Равіолі з буратою, в’яленими томатами з вершково-базиліковим соусом (215 грн) і Ньоки з морепродуктами (365 грн).

Кожні вихідні у ресторані проходять Street Food Party на терасі з демократичною подачею там приємними цінами. Тематика заходів різна, тому кожен із них унікальний. Поки дорослі відпочивають, малеча може весело провести час у дитячій кімнаті з професійним вихователем.

Незалежність

Незалежність – нова кав’ярня у Києві біля метро Дарниця. Її відкрили Нікіта і Таня – відчайдушні сміливці, які виїхали зі свого рідного міста Херсона, залишивши рідних, друзів і свою мережу кав’ярень, якій 5 років.

Проживши в окупованому Херсоні два місяці, Нікіта і Таня зрозуміли, як важливо бути вільними та незалежними. Вони хочуть, аби кожен, хто приходить у кав’ярню міг відчувати свободу та спокій: від різновидів і вибору кави (чорна, з молоком, альтернатива) до затишних посиденьок на літньому майданчику.

У вас ще є час насолодитися холодними напоями: Еспресо-тонік (65 грн), Айс лате (55 грн), Хорнет (55 грн), Трояндовий лимонад (55 грн), Грейпфрутовий мохіто (70 грн).

Солоденького теж багато: вафельний торт, паштельки, макаронс, різноманітні тістечка, карамель власного виробництва (80 грн) та багато іншого.

У закладі ви можете придбати щось з кавовою полички українських обсмажчиків.

Міністерство Шаурми

12 серпня на Басейній відкрилося справжнє Мінестерство Шаурми – міністри навіть підписали угоду про його заснування. Це перший заклад Євгена Таллера та Спартака Велішаєва. Головна ідея – розвиток стрітфуд культури України.

Це 2-поверховий заклад, у якому велику увагу приділено деталям. Одна з фішок – QR-меню, яке зібрано з 1000 деталей Lego.

У Міністерстві готують 7 видів шаурми. Кожна з них присвячена певній країні, місту чи регіону. Alba – супер трюфельна зі слайсами яловичини обсмаженими на грилі, вершковим маслом бер-нуазет та часником конфі (225 грн), Tel Aviv – саме та ізраїльська з кебабом, хумусом та соусом на основі чилі перцю, кінзи та лимонного фрешу (185 грн).

Окрім шаурми, пропонують боули, салати, діпи та допи.

044 cafe

7 серпня на Великій Васильківській відкрилося 044 cafe від First Line Group. Поки Харків не стане безпечнішим місцем для життя, сім’я ресторанів First Line Group вирішила втілити хоча б частину атмосфери харківського Gorcafe 1654 в Києві. Саме тут попри вибухи готували 1500 страв у день і збирали гуманітарну допомогу.

044 cafe – це місце зустрічі непереможних. В ідею кафе закарбовано цінності Києва, творче комюніті та урбаністичні традиції. Заклад розташувався на місці ресторану Eastman FLG, який неодмінно повернеться після перемоги.

Як і у харківському міському кафе, у 044 cafe подають сніданки цілий день, легендарні тортики та свіжу випічку, а також цікаві страви та коктейлі.

Яскраві позиції меню – Ващ улюблений хумус (135 грн), Круасан Париж-Парма (225 грн) та Найтоматніший салат з анчоусами (215 грн).

Manga Sushi

Manga Sushi – новий стильний суші-ресторан, який розташувався в самому центрі ТРЦ Respublika Park. Manga Sushi – це східний дух і західні тренди. Японський арт, квітучі сакури та авторські страви японської кухні – контрастно та дуже сучасно.

Заклад створив відкриту кухню, аби привідкрити завісу над таємницями процесу створення авторських страв. У меню: фірмові роли, гарячі та холодні закуски, салати, супи, вок, гункани, макі роли, осідзусі, сашимі, суші, хенд роли, десерти.

У закладі є дитяча кімната зі справжньою зоною розваг. Малеча може весело провести час, поки дорослі насолоджуються стравами.

Яскраві позиції – Сашимі лосось (125 грн), фірмові роли Абурі рол з лососем і вугром (350 грн) та Рол у вугрі з креветкою темпура (340 грн), Пікантний Том Ям від шефа (190 грн) та Осідзусі гребінець (390 грн).

Відвідав новий заклад – задонать на ЗСУ! ??

Головна фотографія: Естетичний Галамидер.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Естетичний Галамидер: ресторан сучасної кухні з витребеньками

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Київ

Показати все