Переглядів: 3734 Час на прочитання: 5 хв
Новости

Внаслідок масованих ракетних обстрілів вкотре пошкоджено енергетичну інфраструктуру України. Аби подолати кризу, було запроваджено погодинні відключення електроенергії.

Влада закликає ресторани і кафе економити електроенергію, відключити вивіски та вуличне освітлення за можливості зменшити світло всередині закладу.

Економити також закликають усіх українців: мінімально використовуйте техніку, зменшіть навантаження на електроенергію у пікові години.

Ресторани, бари й кафе та всі українці пристосуються до будь-яких умов. Темрява нас не злякає! Головне – жити у вільній країні без окупантів.

До того ж, свічки – це дуже романтично, затишно та атмосферно! Шукаємо в усьому хороше.

Tomato.ua дізнався про роботу ресторанів Києва під час відключення електроенергії. Заклади використовують генератори, пропонують меню при свічках та готують без використання електричних приладів. Розповідаємо про досвід ресторанів За двома зайцями, Моменти ТРІШКИ БІЛЬШЕ, Паштет, Green Bar, Adriano Pizza, Fabius, Harvest, Прага, Чорноморка.

Як заклади м. Київ пристосовуються до блекауту

За двома зайцями

За двома зайцями – легендарний ресторан на Андріївському узвозі, який наразі виконує роль укриття. Заклад розташований у цокольному приміщенні. Тут є два виходи, вентиляційна система та 2 справжні каміни.

Команда долучається до економії електроенергії. Повністю вимкнули світло в одному із залів, а також відключили вивіски.

На випадок відключення світла оптимізували меню. У ресторані завжди знайдеться, що запропонувати гостям. Без світла подають страви, для приготування яких не потрібно використовувати техніку.

Команда ресторану звикла бачити в усьому хороше. Відключення світла – це незручно та проблематично. Але вечері при свічках стали ще більш чарівними та теплими – «щось у цьому є».

З початку повномастшабного вторгнення заклад допомагає ЗСУ та ТРО, аби разом наближати Перемогу!

Мережа закладів Моменти, ТРІШКИ БІЛЬШЕ, Паштет

Ресторани Моменти ТРІШКИ БІЛЬШЕ, Паштет чесно поділилися з Tomato.ua:

«Мабуть ми везучі, але у нас в закладах якщо і відключають електрику, то дуже рідко і майже ніколи. Але ми готові».

У разі знеструмлення заклади продовжують працювати та вчасно відчиняють двері для всіх гостей! У такому випадку готують страви, які не потребують задіяння електротехніки: салати, брускети, сендвічі, деякі сніданки тощо.

Якщо замовлення гостя не встигло доготуватися – пропонують замінити замовлення.

У темну пору дня на коже столик ставлять свічки. Незалежно від того, є світло чи ні, у закладі економлять електрику!

«У нас вимкнене зовнішнє освітлення завжди. До того ж, свічки — це дуже романтично!»

 «Ми з розумінням ставимося до всіх потреб у відключеннях, стараємося по-максимуму економити електроенергію, щоб не перенавантажувати систему».

Green Bar

У разі відключення світла Green Bar продовжує приймати гостей. ставлять свічки на кожному столику. Це і практично і атмосферно.

У закладі хотіли б використовувати генератори, але поки з цим усе складно.

  • «У нас багато процесів, і одним генератором не обмежишся. Не кажучи вже про те, що їх ніде немає в наявності».

Для зручності зробили окреме candle menu, де зібрали позиції, які можна скуштувати в закладі навіть без світла: закуски, салати, десерти.

«Деякі гості не приходять, коли ми їх попереджаємо про відсутність гарячих страв. Але ми не опускаємо руки та продовжуємо працювати)».

Adriano Pizza

Служба доставки піци Adriano Pizza взагалі не має можливості працювати без електроенергії:

  • «Для нас нараз це великий виклик, бо виручка у день відключення падає на 50 відсотків. Хоча світла нема лише 4-5 годин».

Години відключення в закладі не відповідають графіку. Було таке, що світло вимкнули об 11:45, а не о 12:00, як зазначено у графіку. Через це з’явилися замовлення, які просто не встигли доробити, і їх довелося відмінити.

Але Adriano Pizza попереджає клієнтів, які замовляють доставку на певний час, про можливий форс-мажор. Як нові, так і постійні клієнти ставляться до цього з розумінням.

Коли світло з’являється, потрібно близько півгодини, аби камені в італійській печі нагрілися до необхідної температури.

На жаль, про генератори не може бути і мови, бо піч і холодильні камери споживають багато електроенергії. Крім того, потрібно перероблювати проводку – все це великі витрати.

До того ж, колеги розповідають, що їх ніде немає. Та і нашим хлопцям на фронті вони зараз набагато потрібніші.

Fabius

Ресторан Fabius продовжує працювати під час відключень електрики завдяки потужному генератору. У закладі можна зігрітися за комфортним столиком біля великого каміну. А також скуштувати авторські італійські страви від шефа, сир з власної сироварні, піцу з дров’яної печі та взяти з собою свіжоспечений хліб із пекарні.

Harvest

Команда Harvest завчасно подбала про комфорт гостей. У ресторані є потужний генератор, завдяки якому тут завжди тепло й затишно. З вікон закладу відкривається неймовірний краєвид на сосновий ліс і фонтан, який теж працює під час вимкнення електрики.

Прага

Ресторану Прага пощастило, як деяким іншим закладам столиці. У ресторані досі не було жодного відключення світла. Все завдяки тому, що у закладі дві лінії електромережі: Київ і ВДНГ. У ресторані найбільша концентрація людей, які приїжджають, щоб попрацювати, відправити робочі листи та відповісти на важливі дзвінки. Прага – чудове місце для найтепліших зустрічей із рідними у темні вечори.

Чорноморка

Чорноморка в Бучі під Києвом запрошує на вечерю при свічках. Навіть під час відключення електроенергії заклад продовжує повноцінно працювати: «Бережемо світло та один одного».

Гостям пропонують холодні закуски, салати, устриці, напої. Рибу та морепродукти готують на великій пательні. За графіком з 12:00 до 16:00 пригощають чорноморською юшкою.

Заряджайте телефони, павербанки, підготуйте свічки, батарейки, економте електроенерігю і донатьте на ЗСУ – разом ми обов’язково переможемо!??

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Нові заклади Києва 2024: свіжі новини про відкриття ресторанів і кафе

 

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куда пойти в Киеве

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все