Переглядів: 4898 Час на прочитання: 7 хв
Топ-5 Львов

Зустрічі з друзями стали неймовірно цінними, теплими та особливими. У ресторанах міста Лева вони неодмінно пройдуть затишно та незабутньо. Tomato.ua дізнався, куди піти у Львові з друзями. Розповідаємо про Атляс, Szkocka, Валентино, Sarra, Зашкварка.

Заклади продовжують працювати, щоб підтримувати економіку та наших захисників.

Куди піти з друзями у Львові?

Атляс

Атляс – артистична кнайпа у серці міста Лева, на площі Ринок. Це ресторація про історію та легенди. Тут можна поринути в атмосферу ХІХ століття, скуштувати різноманітні вишукані страви від кухарів, філіжанку запашної кави, келих вина або коктейль.

Літо – найкраща пора року для відпочинку з друзями на літній терасі у центрі Львова. Насолоджуйтеся улюбленими стравами, напоями, теплими розмовами й сонечком.

Для компанії друзів пропонують різноманітні закуски: Хумус, Закуска до вина, Паштет, Оселедець з картоплею, Волоська закуска, Лосось слабосолений, Асорті намазанок (165 грн): хумус, пюре з кабачка та болгарського перцю, сирна намазка з руколою та базиліком, які подаються з чіпсами з чіабати й лаваша. Ще одна цікава пропозиція – Велика грильова тарілка (755 грн) з різними видами мяса, картоплею, ковбасками.

Цікаві страви – Помідорова зупа (145 грн), традиційний польський суп Журек (155 грн), Бограч (195 грн), Пструг запечений з лимонно-масляним соусом (195 грн), Австрійський шніцель (295 грн).

У ресторації гостей зустрічають привітні кельнери й талісман – котик Атляс.

Szkocka

Мрієте посмажити м’ясо з друзями на терасі ресторану в самому центрі Львова? Це можливо завдяки закладу Szkocka, який розташувався на проспекті Шевченка.

Ресторан Szkocka має унікальну концепцію, яка полягає в спеціальному меню «Гарячий камінь». Ви обираєте улюблений вид м’яса і маєте можливість самостійно його приготувати. Ви, ваші рідні та друзі можете посмажити його на вулканічному камені, що попередньо нагрівається до необхідної температури.

М’ясо готуєте до вашого смаку – додаєте улюблені спеції, самостійно контролюєте рівень просмажки, обираєте соус.

В основному меню ви знайдете найкращі світові класичні рецепти та авторські страви шефа Богдана Білоніжко.

Рекомендуємо скуштувати популярну страву гусяче філе «Шкоцька» з грибним дюкселем і яблучним пюре, яка в меню від самого відкриття закладу. Також скуштуйте новинки: Тунець з овочами нісуаз та сальса верде, Салат з печеного буряка та козячого сиру, Козячий Шевре з томатами, печеним перцем, анчоусами, а на десерт – Брауні-Бейліс з морозивом і ягідним гелем.

Валентино

Валентино – чудовий ресторан у центрі Львова для зустрічей із друзями, де можна насолодитися вишуканою атмосферою, цікавими стравами та якісним сервісом.

Валентино славиться своєю вишуканою кухнею, у якій поєдналися традиційні рецепти з сучасними гастрономічними тенденціями. У меню – різноманіття страв, які ви можете скуштувати разом із друзями: від екзотичних позицій до класичних страв української кухні.

Цікаві позиції – Спаржа смажена під соусом муслін (270 грн), Тартар з норвезького лосося (595 грн), Тальятелле з чорними трюфелями (380 грн), Ніжне філе лосося на грилі (695 грн). Валентино пропонує великий вибір вин із винного погребу, які ідеально доповнять смак страв і створюють гастрономічну гармонію.

Не лише їжа зробить вечір особливим, але й інтер’єр, що відображає елегантність і стиль, а також створює приємну атмосферу для зустрічі з друзями. Приглушене освітлення, комфортні сидіння, неймовірний краєвид і дбайливо підібрана музика створюють затишок, у якому ви зможете насолодитися бесідами і провести час разом із найближчими.

Sarra

Sarra – заклад ліберальної кухні. Це різноманітна й вільнодумна течія, у якій поєдналися найкращі смаки з різних кухонь світу. Це ресторан із простою їжею для непростих людей. Гості можуть спостерігати за тим, як готуються страви – це доволі захоплюючий процес.

У закладі готують сніданки до 15:00 – чудова пропозиція для пізнього неспішного сніданку з друзями.

Під час обіду з друзями потіште маму – замовте першу страву, а саме – супер наваристу, грибну юшку. Від неї всередині одразу стане дуже тепло й добре.

Ідеально для вечора п’ятниці – закуски та вино. Копчене лабне (130 грн) – крем-сир власного приготування. Подається з оливками, сумахом, зеленню, фісташками й пітою.

Цікаві позиції меню – Сендві з індичкою теріякі (260 грн), салат Кардіні з креветками (290 грн), Бургер з камамбером (300 грн), Лазанья з копченими артишоками та домашнім сиром (250 грн).

Приходьте разом зі своїми домашніми улюбленцями!

Зашкварка

Зашкварка – новий заклад української кухні від ресторатора Нестора Шуманського. Це чудове місце для тих, хто обожнює українську кухню. У меню 9 видів вареників, млинці, вушка, сирники, борщ зі смальцем і салом.

Must eat у ресторані Зашкварка – вареники. В асортименті – з картоплею та грибами, з картоплею та сиром, з капустою та гречкою, з вишнею і навіть з халвою (від 99 грн).

Вушка – цікава страва, яка одразу стала фаворитом гостей. Азійські – в особливому секретному соусі з різними цибулями та олією чилі. Соковиті й трохи пікантні. Всередині –  телятина або курка на вибір. Також є класичні вушка з м’ясо, сиром або грибами.

Не менш яскраві позиції – Слабосолена скумбрія (149 грн) зі смаженою картоплею та маринованою цибулею, Глазуровані ребра з полентою (295 грн), Овочева зупа (118 грн).

Після поживного обіду неодмінно замовте  Медівник або Медовий снікерс.

FAQ

У Львові є багато цікавих закладів, куди можна піти з друзями. Ось п’ять рекомендованих місць від Tomato.ua: Атляс, Szkocka, Sarra, Зашкварка.

Львів відомий своєю багатою кулінарною спадщиною, тому ви знайдете багато ресторанів, які пропонують страви місцевої кухні. Деякі з найпопулярніших ресторанів, що пропонують місцеві страви, включають: Атляс, Атляс, Szkocka, Зашкварка. У місцевій, типовій для міста Лева, кухні, поєдналися нотки української, угорської, польської та інших кухонь світу

У Львові є кілька закладів, які можуть вмістити велику компанію друзів. Ось декілька таких місць:

  • Szkocka – просторий шотландський ресторан із вишуканим інтер’єром, зручними диванами та великими столами, де можна провести час з друзями.
  • Ресторація Атляс уже багато років приймає гостей, влаштовує банкети та інші святкування для великої кількості гостей.
  • Філософія Sarra – смакувати життя. У закладі великі столики, ідеальні для групових зустрічей. Тут можна скуштувати цікаві страви та насолодитися атмосферою міста.
  • Валентино пропонує відпочинок у залах із вишуканим інтер’єром, а також на затишній терасі з видом на місто.

У барному меню Sarra – ігристе, рожеве, біле й червоне меню. широка винна карта на вас чекає також у ресторанах Szkocka та Валентино. Атляс запрошує на натуральні та органічні вина, ігристе, французьке шампанське, вино з різних країн світу: України, Нової Зеландії, Італії, Іспанії, Німеччини, Франції, Ізраїлю, Угорщини, Греції, Португалії, Аргентини. Заклади також пропонують цікаві освіжаючі авторські й класичні коктейлі та багато інших напоїв на будь-який смак – ідеально для літнього вечора.

Посиденьки на літній терасі з друзями – чудовий варіант зустрічі з найближчими. На вас чекають теплі розмови про головне, обійми, цікаві страви та прохолодні напої, доповнені приємною атмосферою і затишком. З тераси ресторану Валентино відкривається неймовірний краєвид на місто. Також на терасі можна посидіти з друзями в ресторанах Атляс, Szkocka, Sarra.

Рекомендуємо відвідати Szkocka. Шкоцька (Шотландська) кав’ярня у 1930-х роках стала улюбленим місцем застіль представників Львівської математичної школи. У сучасному ресторані можна випити запашної кави та поринути в історію завдяки копії оригінальну «Шкоцької книги» математиків, яка зберігається в ресторані.

Так, у Львові є кілька закладів з незвичайною концепцією, інтер’єром, дизайном. До них належать: артистична кнайпа з атмосферою ХІХ століття, ресторан Szkocka з унікальною концепцією та спеціальним меню «Гарячий камінь», Sarra з ліберальною кухнею.

У Львові є багато інших розваг, які ви можете відвідати з друзями. Наприклад, ви можете піднятися на Ратушу чи до Високого замку, відвідати виставки в музеях, влаштувати пікнік на Лисій Горі або в одному з мальовничих парків міста, або відправитися на екскурсію до історичних пам’яток Львова.

Чудовий ресторан, куди можна прийти разом із песиком, котиком та іншими домашніми улюбленцями – Sarra. У закладі чекають на вас, ваших друзів і милих пухнастиків, які завжди покращують настрій.

Більшість закладів із нашої добірки знаходяться в центральній частині Львова, тому ви можете до них дістатися пішки або скористатися громадським транспортом, таким як автобуси або тролейбуси. Зручність транспортного сполучення залежить від вашого місця перебування у місті. Якщо ви плануєте приїхати на власному авто, рекомендуємо дізнатися інформацію про наявність власної парковки в закладі або можливості залишити машину неподалік (у Львові багато пішохідних зон, куди не можна або незручно заїхати автомобілем).

Зустрілися з друзями – задонатьте на ЗСУ!??

Головна фотографія: Валентино.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4 / 5. Кількість оцінок: 4

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Куди піти у Львові

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Львов

Показати все