Переглядів: 987 Час на прочитання: 4 хв
Чернигов

Інста журнал The Kolo опублікував допис для тих, то в безпеці й шукає спосіб відкласти новини. У публікації – 4 рецепти для коридоросховищ. Tomato.ua розповість детальніше.

Команда The Kolo та фуд-стилістка й фотографка Маріана Мєдєдєва вірять, що їжа – це не лише джерело енергії.

Це мова любові й турботи, наче міст у звичні часи й рідні місця, частина ідентичності, історії та культури.

Якщо є можливість, запрошуємо до кухні разом із близькими, щоб приготувати просту, теплу їжу, яка дає відчуття дому й стабільності ?

Маріана Мєдвєдєва звертається до читачів:

Якщо маєте можливість, готуйте, будь ласка. Турбуйтесь про тих, хто поряд, і про себе теж турбуйтесь. Відкладіть телефон, припиніть скролити канали в телеграмі. Приготуйте вечерю або для родини, або для тих, хто став родиною у ці дні.

Зробили для вас невеличку добірку простих страв, яких вистачить на всю компанію в коридоросховищі.

Така собі comfort food, що дає відчуття дому та стабільності. А це саме те, що нам так потрібно зараз.

4 рецепти для коридоросховищ

Курячі стегна з рисом в духовці

Це чудова основна страва з гарніром у деко на велику компанію.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Зріжте зайвий жир зі стегон, додайте сіль, чорний молотий перець і сухий часник.
  2. Болгарський перець наріжте великими кубиками, часник і цибулю – дрібно.
  3. Розігрійте духовку до 180С.
  4. Додайте на розігріту сковороду олію, обсмажте стегна до золотистої скоринки (не до готовності) та відкладіть.
  5. Скип’ятіть воду.
  6. На тій самій пательні обсмажте цибулю та часник, додайте спеції. Потім влийте трохи води та зберіть зі стінок сковороди присмажені шматочки.
  7. У глибоке широке деко викладіть стегна та перець. Всипте рис, залийте соусом зі сковороди та додайте води, що залишилась.
  8. Накрийте фольгою та поставте у духовку на 30-35 хвилин.
  9. Зніміть фольгу, додайте фету, нарізану кубиками. Готуйте з увімкненим грилем ще 5-10 хвилин.

Оладки на сніданок

Як вихідні у бабусі

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Нам знадобиться теплий кефір. Можна його заздалегідь дістати з холодильника або трохи підігріти у мікрохвильовці/на плиті та перемішати. Він повинен бути ледь теплим. Важливо – не перегрійте!
  2. Взбийте яйце з цукром, влийте кефір і взбийте знову.
  3. Додавайте невеликими порціями ¾ просіяного борошна та продовжуйте збивати. Мій порціями додайте розпушувач і соду.
  4. Останню порцію борошна вмішайте ложкою.
  5. Залиште тісто відпочивати в теплому місці на 15-20 хвилин.
  6. Оладки смажте на олії. Головна фішка – в тому, що потрібно добре розігріти олію, але смажити вже на середньому вогні. По кілька хвилин з кожної сторони.

Салат-намазка з тунцем

Якщо у вашому холодильнику є 1-2 баночки тунця, це їхній зірковий час

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Розімніть сир виделкою, додайте ложку вершків. Перемішайте, щоб вийшла мяка маса (якщо ви використовуєте вершковий крем-сир, пропустіть цей пункт).
  2. Наріжте редис тонкими скибочками, подрібніть цибулю.
  3. Вичавість сік з лимона та натріть цедру.
  4. Змішайте тунець з сиром, редисом і зеленню.
  5. Приправте цедрою, сіллю та лимонним соком, перемішайте.
  6. Салат-намазка ідеально смакує з запеченою картоплею, на хлібі чи хлібцях і навіть з макаронами.

Кекси з овочами

Це корисна і смачна страва, яка сподобається і дорослим, і малим

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180С, розкладіть на деко силіконові або паперові формочки для кексів.
  2. Змішайте просіяне борошно (можна зробити мікс – наприклад, біле, яке зараз продається не в усіх магазинах, + цільнозернове, вівсяне тощо) і розпушувач.
  3. Додайте яйця, молоко та масло, збийте міксером до однородної маси.
  4. Поріжте овочі та сир на маленькі кубики та вмішайте в тісто.
  5. Розлийте у формочки, випікайте 25 хвилин.

Для приготування кексів також можна використати броколі, кукурудзу, моркву або інші овочі за смаком.

За бажанням додайте шинку/бекон/копчене м’ясо.

Бережіть себе та рідних, не втрачайте віри в перемогу. Усе буде Україна!??

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Пригощайте захисників у закладах Києва: «підвішена кава» у Honey і Завертайло

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Винница

Показати все Показати все

Читати статті про Днепр

Показати все Показати все

Читати статті про Запорожье

Показати все Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все Показати все

Читати статті про Одесса

Показати все Показати все

Читати статті про Рецепт дня

Показати все Показати все

Читати статті про Ужгород

Показати все Показати все

Читати статті про Харьков

Показати все Показати все

Читати статті про Херсон

Показати все Показати все

Читати статті про Черкассы

Показати все Показати все

Читати статті про Чернигов

Показати все