У закладах, які розташовані за містом, панує особлива атмосфера. Тут можна насолодитися трапезою та відпочинком подалі від шуму та метушні столиці. Tomato.ua розповість про кращі заміські ресторани з відкритими терасами поряд із Києвом. У підбірці Горный ручей, Сікварулі, Трипільське Сонце, Mushlya, Zafferano, Чорноморка.
Ресторани з літньою терасою за Києвом
Горный ручей
Горный ручей – заміська ресторація далеко від шуму доріг, розташована всього в декількох кілометрах від Києва по Бориспільській трасі. Це чудове місце для фуршету, урочистої події та святкування дня народження. У закладі можна зустрітися з близькими та рідними, влаштувати ділову зустріч із бізнес-партнерами, семінар, тренінг. До послуг гостей – ресторан, готель з просторими номерами, басейн, джакузі та сауна.
Одна з особливостей ресторації Горный ручей – затишна відкрита тераса з м’якими диванами. У меню представлені авторські страви, салати, закуски, страви на мангалі. Рекомендуємо спробувати Салат з креветками (255 грн), Сьомгу на рожні з ароматом лайму (265 грн) та Каре новозеландського баранчика (420 грн).
Сікварулі
Сікварулі – ресторан грузинської кухні, розташований у Крюківщині, зовсім поряд із Києвом. Це двоповерховий заклад із панорамними вікнами, з яких відкривається чарівний краєвид на Квітковий Сад Камелія. Гості можуть поєднати трапезу (зали розраховані на 300 осіб) та прогулянку садом. Тут можна зробити яскраві фото серед моря квітів.
У меню Сікварулі представлені популярні грузинські вина та страви – хачапурі, хінкалі, салати, закуски, страви з хосперу та мангалу. Родзинка закладу – велика літня тераса (на 400 осіб) з піччю та відкритим мангалом на дровах. Відвідувачі можуть спробувати страви зі справжньої української печі. Рекомендуємо скуштувати Шашлик з ягняти (90 грн/100 г) та Золоте курча на грилі (190 грн).
Трипільське Сонце
Трипільське Сонце – заміський клуб, який розташувався в селі Підгірці в Київській області. Це чудове місце для відпочинку всією сім’єю та проведення різноманітних заходів. У комплекс входять два ресторани, тераса та альтанки на свіжому повітрі з чарівними краєвидами на природу, котеджі, готель і лазні.
Трипільське Сонце оформлене в кращих традиціях Трипільської культури: в інтер’єрі присутній розпис, художнє ліплення. Комплекс побудований з чистих та природних матеріалів. У меню – авторські страви, українська та європейська кухня, страви з тандира і справжньої печі. Яскраві позиції – асорті з м’ясних шашликів Мисливська здобич (1250 грн) і Золотистий білий амур (265 грн).
Mushlya
Mushlya – один із закладів сім’ї ресторанів Дмитра Борисова Gastrofamily, який розташувався у місті Ірпінь за Києвом. На відвідувачів чекають делікатесні морепродукти, ресторанна подача та цінник fast casual. Це місце де ніколи не закінчується вечірка. Тут можна спонтанно влаштувати свято – без попередніх бронювань і передзамовлень.
У меню Mushlya представлені різноманітні морепродукти: устриці, равлики-булоти, креветки та багато іншого. Цікаві позиції – Казанок мідій у соусі дорблю з теплим багетом (99 грн) і Пів лобстера на грилі (129 грн), якими можна насолодитися на літній терасі. Чудовий варіант для компанії – Гаряче плато XL (289 грн): морські гребінці, креветки, кальмари, щупальця кальмарів, картопляні діпи й соус.
Zafferano
Zafferano – заміський ресторан сучасної італійської кухні мережі La Famiglia. Заклад розташувався у котеджному містечку Riviera Zoloche, біля затоки Дніпра з фонтанами та можливістю паркування яхт. Влітку тут працюють дві просторі тераси, одна з яких знаходиться прямо на воді. Тут можна зустрітися з рідними, влаштувати свято чи весільну церемонію. Для найменших відвідувачів є дитячи майданчики та окрема кімната з гойдалкою і гіркою.
У меню Zafferano – традиційна паста, піца з дров’яної печі, свіжа риба та морепродукти, м’ясо, приготоване на грилі, а також винна карта зі 145 екземплярами вина. Яскрава прзиція меню – Фірмові тальятеле з морепродуктами та ботаргою (525 грн).
Чорноморка
Чорноморка Літо – заклад у Вишгороді, який розташувався на набережній. Це новий проєкт від Чорноморки. На відвідувачів чекають гори рибки, море пива та просеко на березі Київського моря. Стравами можна насолодитися на великий відкритій терасі з дерев’яними столиками та парасольками.
У меню Чорноморка представлені закуски та салати, морепродукти, рибка власного вилову, супи, другі страви, гарніри до рибки, устриці та напої. Рекомендуємо замовити Соте з морепродуктів (262 грн), Мойву тихоокеанську (45 грн/100 г) та Рибацький салат з оселедцем/хамсою слабої солі та томатами (98 грн). Рибу, мідії та інші морепродукти готують на мангалі прямо на терасі.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!