Топ-5 Киев

Гастротуризм столиці дивує гостей і жителів міста. Ресторани пропонують класичні та оригінальні страви, які здивують навіть гурманів. Tomato.ua підготував добірку про ресторани сучасної та традиційної української кухні в Києві. Це За двома зайцями, 100 років тому вперед, Курені, Канапа, Первак.

Які заклади варто відвідати у Києві

За двома зайцями

За двома зайцями – легендарний ресторан, який знаходиться біля підніжжя Андріївської церкви, в самому серці історичної частини столиці. Він знайомить киян і гостей міста з дореволюційним Києвом. Кожного дня ви можете насолодитися трапезою та зануритися в музичну атмосферу – 7 днів у тиждень на сцені виступають музиканти. Заклад представляє київську кухню на гастрономічній карті з 2000 року. Це цікаве поєднання страв української, болгарської, єврейської, молдавської кухонь, які залишили свій слід в історії міста. Для приготування страв кухарі використовують локальні, фермерські та сезонні продукти.

За двома зайцями пропонує Борщ український з пампушками (150 грн), Вареники з м’ясом/картоплею/вишнею (150 грн), Форшмак з гарбузовим бісквітом (130 грн), Фірмову котлету по-київськи (190 грн) та інші страви. На гостей завжди чекають свіжоспечені десерти: Торт «Київ», Наполеон «Як у мами», Анна Павлова.

100 років тому вперед

100 років тому вперед – принципово нова форма української кухні. Це перший проєкт у ресторанній сфері Інни Поперешнюк, співзасновниці Нової пошти. Особливості закладу – власні суперфуди, оригінальні рецепти та переосмислені традиції. У закладі поєднали сучасні кулінарні техніки та українську гастрономічну спадщину для того, щоб створити нову українську кухню без стереотипів. Шеф-кухар ресторану – Євген Клопотенко.

У меню представлені закуски, гарніри, основні страви з м’ясом, салати, перші страви, основні страви з рибою та овочами, десерти. Яскраві позиції – Цукіні за рецептом Ольги Франко, з креветочним соусом (145 грн), Юшка з риби, овочі, саламур, відома як «Вилківська юшка» (155 грн) та Лісний сом з соусом із буряку, відомий як «Цвіклі» (275 грн). 100 років тому вперед також пропонує сет меню – сет з восьми страв на двох «Пізнавай Україну» та сет з восьми страв на двох «Міфи».

Курені

Нещодавно відбувся перезапуск найстарішого українського ресторану у новому форматі. Тепер Курені – це простір для досліджень відчуттів, звуків, смаків, образів і себе самих. Тут можна шукати нові враження чи просто повалятися на газоні, сюди можна запрошувати один одного на обід, на фестиваль, на виставку, на вечірку, на концерт. Це місце, що об’єднує друзів зі всіх районів міста та музикантів зі всіх куточків планети.

Кухарі Курені готують страви української кухні у двох форматах: ресторанному та фудкорті. Використовують локальні суперфуди, морепродукти, чорноморську рибу, пастернак, корінь петрушки, а також продукти, які вийшли з широкого використання українців, наприклад, амарант. У меню представлені салати, закуски, вареники, зрази, супи, основні страви та десерти. Рекомендуємо скуштувати Солодке м’ясо ягнятини з пюре із цвітної капусти (225 грн), Суп з кропиви з крупою амаранту (135 грн) та Голубці гречані зі свининою та соусом із білих грибів (195 грн).

Канапа

Канапа – ресторан нової української кухні сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. Заклад отримав дві премії «Сіль» як «Найкращий ресторан української кухні» та низку інших нагород. Команда ресторану досліджує автентичні рецепти, використовує найкращі локальні продукти, застосовує сучасні технології (в тому числі техніки молекулярної кухні) та створює страви, які дарують новий гастрономічний досвід.

Канапа розташувалася в дерев’яній будівлі ХІХ століття з камінним залом у легендарній частині міста. Тут мріють про те, щоб якомога більше людей в Україні і світі захопилися українською культурою. Гості можуть скуштувати Стейк з молодої капусти з мідіями у вершковому соусі та червоним кав’яром (169 грн), Чорні вареники з судаком, копченим салом та соусом з кав’яру оселедця (169 грн) та Червоний український борщ зі свинячими вушками, копченою грушею, чорносливом та пампушками (149 грн), який подають у капусті.

Первак

Первак – український ресторан у центрі Києва. Це заклад, який має свою власну, характерну атмосферу. Ресторан розташувався неподалік від відомого Бессарабського ринку. Він познайомить гостей зі столицею, яка існувала наприкінці ХІХ – початку ХХ століття. Ви можете насолодитися трапезою в одному з восьми залів, кожен із них яких свою особливість, та на затишній літній терасі з атмосферою заміського клубу.

Первак пропонує широкий асортимент різноманітних страв – апетитні вареники з різними начинками, ароматний борщ, 5 видів сала, традиційну котлету по-київськи, свіжий хліб і випічку, бізнес-ланчі та багато іншого. До страв чудово смакують фірмові домашні настоянки. Рекомендуємо скуштувати Банош гуцульський з бринзою, білими грибами та шкварками (168 грн), Домашні голубці (138 грн) та Курячі сердечка з білими грибами та міні-деруни (174 грн).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Місця гедонізму та святкового настрою: де послухати живу музику та провести романтичну вечерю у Києві

Поделиться:
Показать все

Читать статьи о Киев

Показать Все Показать все

Читать статьи о Куда пойти в Киеве

Показать Все Показать все

Читать статьи о Топ-5 Киев

Показать Все