У центрі Києва, у декількох хвилинах пішки від станції метро «Площа Льва Толстого», розмістився ресторан «Первак».
У складі закладу вісім залів, інтер'єр яких втілює ретро-стиль з антикварними предметами побуту для декору. Зал «Хрещатик» поділений старовинними сходами на дві зони. Приміщення декоровано антикварними речами, старовинними буфетом, самоваром і посудом, вивісками й газетами. Цей зал відтворює атмосферу вуличного кафе в центрі столиці. У теплу пору року в «Хрещатику» обладнають літній майданчик, знімаючи при цьому скляні вікна-стіни. У зимовий час зал служить зимовим садом. На другому поверсі закладу працює зал-галерея, який оформлений ретро-світлинами й грамофоном. Також є зали «Бессарабка» і «Обжорний ряд», в якому обладнаний салат-бар і вечорами грають живу музику. У залі «Бібліотека» є справжній камін.
Меню містить традиційні страви української кухні. Основний акцент зроблено на перших стравах, варениках, гриль-меню. У будні гості можуть замовити комплексні бізнес-ланчі.
З-поміж фірмових позицій меню відзначають:
- український борщ з пампушками, часником і салом,
- буженину з овочами-гриль,
- запечену ніжку ягняти з картоплею й болгарським перцем,
- качку з грушею і вишнею-фламбе,
- кролика у вершковому соусі,
- індичку, фаршировану шпинатом і сиром,
- свинячу рульку з тушкованою капустою й білими грибами,
- смажену свинину з дерунами,
- стейк з палтуса зі спаржею,
- судак з устричним соусом.
З великої десертної карти можна вибрати фірмові пропозиції: десерт «Примхлива мамзель», еклери з ванільним кремом. Також у ресторані працює сувенірна крамниця, в якій гості можуть придбати фірмові настоянки або вишиванки ручної роботи.