Завантажуйте додаток!
Азіатські кулінарні традиції відрізняються філософським підходом до їжі. Сам процес приготування їжі порівнюють з ритуалом, у процесі якого створюють їжу для тіла і душі. Сьогодні азіатська кухня славиться в усьому світі й користується величезною популярністю в країнах Європи. У Києві працюють різні ресторани, кафе та бістро, де можна покуштувати різноманітних страв країн Азії.
Під азіатською кухнею маються на увазі кулінарні традиції Японії, Китаю, Індонезії й Таїланду. Азіатські страви відрізняються пряним і виразним ароматом, легкістю, незвичайним комбінуванням інгредієнтів, а також способами приготування. Найчастіше для створення кулінарних шедеврів згідно з азіатськими традиціями використовують такі інгредієнти, як свинину, курку, рибу, морепродукти, рис, овочі, а також величезну кількість спецій. Хіба що японські страви відрізняються мінімальною кількістю приправ у своєму складі.
Серед азіатських страв можна часто зустріти страви з рису і локшини, з якими подають різні овочі й рибу. Не менш популярними серед народів Азії є різні приправи й соуси – соєвий, устричний, заправи з карі, кокосового молока, свіжої зелені й коріандру. Традиційно азіатські страви мають чітко виражений гострий смак завдяки спеціям і соусам, а також насичений аромат.
Величезною популярністю серед азіатських народів користуються страви ВОК, які готують на спеціальній сковорідці з глибоким дном. Через те, що для азіатів головною метою процесу приготування їжі є збереження корисних властивостей усіх складових страви, найчастіше продукти піддаються легкій термічній обробці.
Як десерти в азіатських країнах віддають перевагу низькокалорійним ласощам, до складу яких найчастіше входить карамелізовані ягоди й фрукти, рисове борошно для випічки, а також різне желе. Серед напоїв найбільш популярних сортів чаю обирають зелений, чорний, білий. Азіати п'ють чай без додавання цукру або вершків.
Ароматні й пряні, оригінальні й низькокалорійні азіатські страви стали настільки популярними в Україні, що сьогодні в столиці працює безліч різних ресторанів, суші-барів, кафе та бістро, де можна сповна відчути неповторний смак і аромат азіатської кухні.
Шукаєте ресторан для романтичного побачення, де подадуть воістину екзотичні страви народів Азії? Потрібно вибрати кафе азіатської кухні недалеко від офісу для бізнес-ланчу? Хочете знайти бістро, де готують смачну і ситну локшину, яку можна брати з собою? Тоді вам на допомогу прийде Tomato.ua. Тут кожен користувач може вибрати заклад згідно з наступними критеріями:
О команде Tomato
Ми - це невелика команда ентузіастів з України. Ми поставили перед собою місію: зробити так, щоб де б в Україні ви не знаходилися, ви завжди могли смачно поїсти.
Як ми це робимо? Для початку, ми зібрали приголомшливу команду професіоналів - фахівців з дизайну, програмування, маркетингу, копірайтерів, а за сумісництвом - любителів гарної їжі. З їх допомогою ми створили Томато.
Томато допомагає своїм користувачам знайти цікаві місця неподалік. Наша команда регулярно зв'язується з ресторанами - таким чином ми забезпечуємо актуальність інформації. Друга частина нашої команди - це самі користувачі, які діляться своїми враженнями і допомагають один одному у виборі кращих місць.
Ми працюємо і з ресторанами. Для них ми надаємо зручні інструменти для редагування інформації про себе - в результаті відвідувачі отримають максимум інформації, а ресторан зможе зосередитися на тому, чим він любить займатися більше всього - смачній їжі.