Недалеко від затоки, на території Русанівського парку в Києві розмістився затишний м'ясний ресторан «Смородина».
Інтер'єр двоповерхової будівлі виконаний у світлих пастельних відтінках, а також доповнений панорамними вікнами й оригінальними дизайнерськими люстрами з ложок і чайних чашок.
Особливістю закладу є відкрита кухня, де перед очима відвідувачів готують замовлені страви.
Меню ресторану являє собою мікс популярних страв європейської та американської кухонь.
Основний акцент зроблено на м'ясних стравах, які в закладі готують у хоспері, на мангалі й у печі. Гості можуть замовити всілякі мезе, салати, роли, закуски, карпачо, тартари, піцу з різноманітними начинками, закуски для великих компаній, супи, основні страви, страви, приготовані на відкритому вогні, соуси, гарніри та десерти.
До популярних страв меню «Смородина» відносять:
- стейки «Рибай» і «Філе Міньйон»,
- ягня в марокканському стилі з в'яленим інжиром, фініками й зернами граната,
- курча, мариноване в східних травах,
- стейк лосося зі спаржевою квасолею,
- домашню локшину WOK c білими грибами й пекінською капустою,
- вареники з кроликом,
- карпачо з лосося з томатами, руколою і сиром Горгондзола,
- тартар з тунця з авокадо, томатами й трюфельною олією,
- салат «Дракон» з копченим вугром і авокадо,
- хрусткі тигрові креветки з гострим пікантним соусом,
- шашлик зі свинячого ошийка в класичному маринаді.
На десерт гості можуть замовити пана-коту з полуничним соусом, шоколадний фондан з сорбетом з маракуї, домашнє морозиво.
Спеціально для маленьких відвідувачів у ресторані розроблено окреме дитяче меню.
Крім того, є меню з устрицями та бенкетне меню для проведення урочистостей.
У винній карті представлені італійські, новозеландські, аргентинські вина, деякі позиції можна замовляти у бокалах.