Прохолодне, солодке, ароматне морозиво влітку – що може бути краще? Заклади столиці пропонують найрізноманітніші варіанти: від класичних смаків до оригінальних поєднань. Tomato.ua розповість про морозиво та сорбет у Києві. У добірці – Dolce Italia, Gelarty, Honey, YARO, Vero Vero.
Де скуштувати кращий літній десерт
Dolce Italia
Dolce Italia – авторське морозиво, зроблене з любов’ю. Майстерня пропонує широкий асортимент морозива і сорбетів – більше ніж 30 видів. У їх числі – незвичайні смаки – мохіто, зелений чай матча та інші. Морозиво готують виключно з натуральних інгредієнтів.
Наприклад, полуниця сорбет на 50% складається із свіжозамороженої полуниці. Для приготування лимонного сорбету закупають свіжі лимони та використовують 19% лимонного соку прямого віджиму.
Одна з особливостей Dolce Italia – в тому, що рецептура джелато розроблена та здійснюється за італійськими технологіями. За процес приготування відповідає технолог Андреа Турчі – він створює авторське італійське морозиво.
Цікаві смаки – Манго, Фісташка, Дорблю (від 175 грн) Морквяно-яблучний, Страчателла, Солона карамель, Тірамісу (від 150 грн). Пропонують також веганське морозиво та без цукру. У рамках великих замовлень і співпраці з HORECA майстри можуть розробити будь-який смак (наприклад, апероль шприц, авокадо, кізіл або навіть борщ). Джелато можна замовити з доставкою до дверей або скуштувати в Києві в одній з 2-х точок – у Caffeggio на Пр. Правди, 88 і на острівку Dolce Italia у ТРЦ Retroville (біля кас Novus).
Gelarty
Gelarty – майстерня Массімо Джеларті, у якій готують морозиво та вишукані десерти за авторськими рецептами. На ваших очах змішують живі продукти та заморожують їх рідким азотом. У Gelarty представлене авторське морозиво, алкогольне морозиво 21+, морозиво без цукру, зроблене на стевії, роли-морозиво, яке готують на крижаному столі індивідуально для кожного гостя.
У меню також є незвичайні позиції – суші, піца й десерти з морозива та айс-смузі – чисте й ніжне фруктове морозиво, приготоване за спеціальною технологією зі справжніх фруктів і ягід, без молока й води. Майстерня підібрала морозиво в баночках take away та смаки, які подобаються дітям. Рекомендуємо спробувати Безлактозну італійську страчателлу (160 грн), Грушу з горгонзолою (140 грн), Сорбет із мартіні з розмарином (120 грн). Ще одна особливість студії – у тому, що тут готують перше в Україні морозиво для собак і єнотів.
Honey – мережа кафе-кондитерських у Києві, у яку входять три заклади – на Подолі, Золотих Воротах та в ЦУМі. Одна з візитних карток – особливе, крафтове і натуральне морозиво. У меню представлені класичні та оригінальні смаки, а також веганське морозиво. Рекомендуємо спробувати Ваніль бурбон (75 грн), Мандарин-ананас-юзу сорбет (70 грн), Карамель-татен з печеним яблуком (85 грн) і Лохина-лайм веган (80 грн). Морозиво пропонують на палочці, у ріжку та баночках. Смаки можна поєднувати – наприклад, ніжний стриманий маскарпоне і яскрава кисленька чорниця.
Два роки праці – і у Honey з’явилася Ночіола. Це насичене фундучне морозиво зі спецефектами у вигляді вкраплення фундучно-мигдалевого праліне, подрібненого фундука та молочного шоколаду. Морозиво можна замовити з доставкою, скуштувати в одному із закладів мережі та придбати в магазинах-партнерах.
YARO
YARO – мережа кафе здорового харчування. Тут точно знають, що корисна їжа може бути смачною, а здоровий спосіб життя – приносити задоволення. У закладі можна замовити корисні цукерки, гранолу, смузі, натуральне морозиво та інші продукти. Морозиво у YARO готують виключно з рослинних компонентів: фруктового пюре (ананас, манго, маракуя), матча, кокосово-рисового молока та натуральних підсолоджувачів (яблучного пектину, сиропу топінамбура).
В асортименті – морозиво з різними смаками: Ананасове з карамелізованим ананасом на палочці (79 грн), Пломбір в шоколаді на палочці (89 грн), Манго Маракуя на палочці (89 грн), Шоколадне Deep Chocolate на палочці (89 грн), Матча на палочці (109 грн). Придбати морозиво можна в одній з точок закладу: вул. Драгомирова 12А, салон Backstage, вул. Володимирська 51/53, салон Backstage та вул. Гоголівська 22-24 спортхаб Fizmat. Купуючи морозиво з собою, ви можете взяти сумку-холодильник, яка допоможе зберегти морозиво у спеку.
Vero Vero
Vero Vero – маленька атмосферна Італія на Подолі. Влітку ресторан славиться мальовничою терасою з міським фонтаном. Тут влаштовують симфонічні оркестри під відкритим небом і покази німого кіно. Це чудове місце для того, щоб скуштувати улюблений десерт або морозиво.
У Vero Vero зараз проходить фестиваль морозива – 92 дні щастя та безліч нових смаків – від усім знайомої класики до авторських десертів. В асортименті – Toffee згущене молоко, горгонзола з медовими сотами, полуничне з юзу та бергамотом на паличці та багато іншого. Рекомендуємо спробувати морозиво зі смаками Кава з солодким Baileys (65 грн), Солодкий «Бабл Гам» (65 грн), Шоколад з перцем Чилі (65 грн), Ягідне безлактозне (75 грн) та Біле праліне (92 грн). Гостям також пропонують сорбети з різноманітними смаками: манго, апероль, лимон, маракуя, лимон юзу (69 грн).
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!
Літні акції та вигідні пропозиції від онлайн-ресторанів Києва