Переглядів: 4219 Час на прочитання: 5 хв
Харьков

Гастрономічна культура міста стрімко розвивається. Цього року відкрилися азіатське бістро, рибний ресторан, заклад за атмосферою 90-х, японський ресторан і бар з авторськими коктейлями і вічною класикою. Tomato.ua розповість про нові заклади Харкова 2021. У добірці LadyBoy, Fish Fetish, Молодість, Menya Musashi, Коктелька.

LadyBoy

LadyBoy – нове азіатське бістро, де готують справжню вуличну їжу. Шеф-кухарем закладу став Олександр Попугай, який раніше працював у Noodleman разом із Томом Кітлі. У бістро не обмежуються класичними смаками: тут і копчено-банановий соус, і нам джим, і бенг бенг – гострий соус з анансу та корейської пасти кочуджан.

Одна з особливостей LadyBoy – відкрита кухня: тао-грилі, глиняні печі, де страви готують на вугіллі у вок. Завдяки цьому ви можете скуштувати максимально вуличну їжу, з димком. Меню складається зі страв китайської, тайської, індійської, малайзійської та корейської кухонь.

Асортимент доволі широкий: кімчі, бао, пані пурі, карі та локшина, супи. А також розділ гриль, у якому ви знайдете креветки, сібас, реберця, курячі крильця з гострим банановим соусом. Ціни варіюються від 50 до 300 грн. Найбільша позиція меню – Качка по-кантонськи (1100 грн) – ідеальний варіант для компанії. Після гостренького рекомендуємо скуштувати солодкий бао з бананом і вершковим морозивом.

Раніше у будівлі закладу були нічні клуби. Власники вирішили не відмовлятися від нічної спадщини, тому тут проводитимуть вечірки з коктейлями й танцями.

Fish Fetish

Fish Fetish – новий проєкт від компанії Bulldozer Group (Eshak, Рыба Пила, Queen Kiev). Ресторан розташувався на 4 поверсі ТРЦ Нікольський у Харкові. Це історія, присвячена лише двом головним героям – рибі та морепродуктам. Назва закладу вказує на його концепцію. Це місце ваших найпотаємніших фетишів. Відвідувачі сюди приходять за свіжою рибою, виключним смаком і гучними спогадами. Кожна маленька деталь інтер’єру створена для надання особливої атмосфери.

Fish Fetish пропонує велике меню, яке задовольнить усі бажання: устриці, суші, закуски, салати, паста й багато іншого. Категорії меню доволі оригінальні – Ice, ice, baby, Риба моєї мрії, Прелю…тобто легкий флірт перед основним, Моредоги, S..Ашимі, Фрі Фрі, Ще риба та інші. Цікаві позиції – Тартар тунець з в’яленими томатами і йогуртом (295 грн), Попкорн вугор. Лише на місцях для поцілунків (320 грн), Кріспі дорадо. Не так голосно, котику (350 грн).

Молодість

У Харкові відкрився новий ресторан-бар Молодість. Авторами проєкту стали київський і одеський ресторатор Алекс Купер і засновник харківського ресторану Сніг на голову Михайло Чорноморець. За задумкою новий заклад відтворює антураж 90-х. На відвідувачів чекає улюблена музика, проста їжа за демократичними цінами, неповторний стиль дев’яностих і так звані «комунальні» столи, за якими можна збиратися великими компаніями. Одна з родзинок дизайну – автобус ПАЗ, у якому розташувалося декілька столиків.

Страви від Молодість викликають ностальгію за дитинством. Тут можна скуштувати мамин борщ, татову картоплю, голубці, бутери з дитинства, пельмені зі студентської їдальні. Яскраві позиції меню – Вічна класика – класична домашня смажена картопля (89 грн), Такий крабовий салат (99 грн), Татова фірмова яєшня (99 грн). На десерт візьміть Вареники з вишнею та заварним кремом (89 грн) або Вафельний торт (89 грн).

Menya Musashi

Menya Musashi – відома мережа закладів японської кухні. У Японії вона стала культовою, її вважають лідером у сегменті локшини. Саме вона зробила популярним у всьому світі легендарний рамен. У Києві працює уже 10 закладів мережі. Нарешті ресторан відкрився і у Харкові. Двоповерховий заклад розташувався на проспекті Науки.

Ресторани мережі стали синонімом Ramen зі збереженням традицій навіть за межами Японії. У Харківському Menya Musashi можна скуштувати автентичні японські страви: декілька видів рамену, смажені пельмені з різними начинками, локшину цхемен, булочки бао, традиційний заморожений десерт моті, комбучу та багато іншого. У приготуванні страв використовують локшину власного виробництва, тому вони мають особливий смак. Рекомендуємо спробувати Рамен з телятиною (129 грн), Бао з креветкою темпура (139 грн) та Гьодза з тріскою та лососем (145 грн).

Коктелька

Коктелька – демократичний міський бар і бістрономія. Заклад розташувався навпроти саду імені Тараса Шевченка. Інтер’єр розробила дизайнерка Йова Ягер з командою ova Yager Hospitality Design (Alltrueeast, Rosemary).

«Це збірний образ улюблених місць. Ми – міський бар, а місто – це завжди нашарування різних епох і культур», — розповідають власники.

За назвою Коктелька зрозуміло, що у закладі готують коктейлі – канонічну класику та фірмові коктейлі з незвичайними поєднаннями смаків. Яскраві позиції – Зелений горошок (149 грн) – ніжний сауер з аромоксамитом свіжоскошеної трави на основі джина та огіркової горілки та Повітряний змій (179 грн) – соковитий та насичений коктейль з лікером Southern Comfort, терновим джином, амарето та «пухнастим» апельсиновим фрешем.

З їжі пропонують сніданки, круасани, брускети, закуски та салати, супи, основні страви, десерти. Цікава страва – Альтернативний стейк, картопляний крем, сальса з халапеньйо (240 грн).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!

Bella Mozzarella: сімейна піцерія та доставка їжі в Харкові

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість оцінок: 0

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Куда пойти в Харькове

Показати все Показати все

Читати статті про Топ-5 Харьков

Показати все Показати все

Читати статті про Харьков

Показати все