Куда пойти в Киеве

Неймовірні краєвиди на Дніпро та місто, затишні тераси, оригінальні страви та напої – столичні заклади пропонують усе для відпочинку після важкого робочого дня або на вихідних із рідними. Tomato.ua підготував гід ресторанами Лівого берега Києва. У добірці – атмосферні заклади – La Frusta, OTDOHNULI, BeerЖа, Villa Riviera, Positano, Кухмейстер, Vano Ivano.

Ресторани продовжують роботу у складний час, аби підтримувати економіку, надавати робочі місця та допомагати всім, хто цього потребує.

La Frusta

La Frusta – маленький затишний ресторанчик у самому серці Позняків. Тепла і глибока кольорова гама інтер’єру, в якому поєднані сучасний лофт і яскраві деталі класики, вдало підібраний музичний супровід, елегантна літня тераса, яка потопає в квітах і зелені, смачні страви та напої – усе це створює неймовірну атмосферу!

Зверніть увагу на страви «старожили», які в меню з першого дня: Млинці з рікотою та шпинатом під сирним соусом (119 грн), Омлет Пуляр (119 грн), Гратен (195 грн), Вафельний торт (109 грн). Вам неодмінно варто скуштувати Дорадо (295 грн), Качину ніжку конфі (239) та Профітролі (109 грн)!

Сезонне меню постійно оновлюється – встигніть скуштувати актуальні яскраві пропозиції від La Frusta! Кукурудзяний суп (139 грн) і Сирнички зі свіжими ягодами та заварним кремом (175 грн).

А також Крем-брюле з персиком (139 грн), French toast з сиром дорблю, свіжими ягодами, персиком, заварним кремом і мигдалевими пелюстками (175 грн) та таку улюблену усіма Сангрію (375 грн).

OTDOHNULI

Якщо ви бажаєте затишно провести час і насолодитися грузинськими стравами, на вас завжди чекають в ресторані OTDOHNULI. Спіймайте останні промінчики сонця цього літа на атмосферній терасі з ароматною випічкою та келихом ігристого!

OTDOHNULI – це як просторий сонячний будинок, у якому гостинна господиня старанно замішує тісто для випічки. Де над мангалом завжди в’ється ароматний димок, а на кухні готуються цікаві національні страви.

Заклад підготував для любителів м’яса спеціальну пропозицію – «вогняне меню». Чого лише варті назви страв – Стінгер і Байрактар – ідеально для розмов про Перемогу в компанії друзів.

Набір БАЙРАКТАР – це шашлик зі свинини, люля-кебаб з курки, овочі гриль, ароматна картопля з часником і соуси (550 грн/950 г). Набір СТІНГЕР – люля-кебаб з курки, шашлик зі свинини, ароматна картопля з часником, соуси (450 грн/700г). Доповніть набори свіжою випічкою, салатами та напоями до смаку.

BeerЖа

BeerЖа – пивний ресторан у стилі лофт. У закладі ви можете відпочивати навіть під час повітряної тривоги – він розташувався у підвальному приміщенні та виконує роль бомбосховища. Зал умовно поділений на 4 окремі зони. Тут можна влаштувати посиденьки з друзями та сім’єю, відсвяткувати особливу подію та відпочити після робочого дня.

Особливості BeerЖа – відкрита кухня та супер контактний бар. У ресторані можна послухати живу музику та подивитися трансляцію футбольних матчів і формули 1. Приваблива пропозиція – унікальна пивна біржа з обвалом цін до -40% на пиво щодня.

У меню ви знайдете різноманітні страви чеської та європейської кухні. Рекомендуємо скуштувати Бургер Double (345 грн) та Біфштекс BeerЖа (295 грн).

Пропонують великий вибір страв для компанії: Запечене коліно зі свинини по-чеськи, Асорті ковбас від Шефа, Сет закусок, М’ясна сковорідка (від 389 грн).

Ви можете насолодитися пивом і стравами всередині закладу або на затишній літній терасі. А також замовити страви з доставкою (у радіусі до 2 км доставка безкоштовна).

Villa Riviera

Villa Riviera – сучасний ресторан зі стильними просторими залами та панорамними вікнами. Затишна тераса на березі Дніпра створена для атмосферних вечорів з друзями та близькими. Жива музика, прохолодний напій, цікаві страви та неймовірний захід сонця над Дніпром – ідеально для літа.

У меню представлена авторська кухня з легким італійським відтінком. Сезонна класика у меню сніданків – Аспарагус із лососем та яйцем пашот (585 грн).

Вашої уваги варта нетривіальна унікальна страва – Томлене молоде ягня на кістці (689 грн). М’ясо маринують декілька годин, потім тушкують на мінімальному вогні. Подають з кускусом і бебі раменом гриль та заправляють соусом на основі демігляса.

У синергії з фермерами команда закладу робить усе для гастрономічного розвитку гостей – експериментують і створюють оригінальні поєднання смаків та абсолютно нові страви. У меню представлені яскраві літні позиції: Зелений салат з манго та кедровими горішками (348 грн) та Морські гребінці на зеленому пюре з трюфельним соусом.

Positano

Positano – затишний ресторан із аутентичними неаполітанськими стравами та піцою. Тут на вас чекають легенькі та неймовірно ситні страви з захоплюючим видом на правий берег улюбленого Києва.

Візитна картка Positano – піца з дров’яної печі. У меню представлені авторські та традиційні позиції. Цікаві пропозиції – Позітано (265 грн) з обсмаженими томатами чері, Маргерита лазанья з прошуто кото та смаженими домашніми ковбасками (260 грн) та Горела (215 грн) з горгонзолою та рубленою яловичиною.

Щодня у Позі готують свіжу пасту: вручну, на борошні з твердих сортів пшениці та спеціальній мінеральній воді. Кавателі ала пескатора з морепродукатми, Спагетоні пульверіл, Равіолі з рікотою чи вічна класика, Спагетоні ай е уой чи (від 170 грн) – обирайте, з чого розпочати знайомство з автентичними традиціями кухні півдня Італії.

Сніданок теж обирайте до смаку: З лососем, повітряний Вершковий омлет із додатком на вибір, Брускета Grande з авокадо смеш і яйцем пашот (135 грн).

Кухмейстер

Кухмейстер – цілий дім-ресторан, який заснував нащадок давнього роду кухарів у продовження старої сімейної традиції. Це три поверхи, які розраховані на 450 гостей, — місця вистачать для всіх. Два банкетні зали, окрема сцена для концертів, камін, дитячий простір і майданчик, відкрита зелена тераса-балкон і навіть ліфт – все для комфорту гостей.

Одна з особливостей закладу – відкрита кухня – творча територія рецептів минулого. Кухмейстер – це диспути про вино та гастро-експерименти.

Яскраві страви – Освіжаючий салат із хамоном та грушею під гірчично-медовою заправкою, Лазанья м’ясна щойно з-під вогню (190 грн) та Чорні вареники з качкою по-пекінський з соусом хойсін (165 грн),

На десерт замовте Карамельний медовик зі смородиновим кюлі – це справжня зірка солодкого світу Куха.

Льодова королева бару – BBQ Mary. Її вражаюча формула: сангріта з додаванням карамелізованого бекону та сванської солі + горілка настояна на паприці + льодовий келих, у якому ще краще розкривається смак.

Vano Ivano

Vano Ivano – атмосферний ресторан, де починається подорож до сонячної країни – Грузії. Ресторан розташувався біля озера Райдужне – тут можна відпочити і душею, і тілом після важкого робочого дня. На вас чекає душевна атмосфера, грузинська гостинність і різноманітні страви.

У меню різні види хінкалі на будь-який смак: калакурі, з бараниною, з сулугуні та імеретинським сиром, з телятиною, мохевурі з бараниною, з сезонними фруктами (25/29 грн за штуку).

Гаряче Хачапурі (185 грн) з сиром, що тягнеться, і хрусткою золотою скоринкою – ідеальне поєднання.

Рекомендуємо також скуштувати салат Кахеті (175 грн) зі смаженим філе телятини та стручковою квасолею, Плато пхалі (129 грн) та М’ясо за грузинським рецептом (219 грн).

Для любителів гостренького – Рулетики з баклажанів та перцю, фаршировані горіховою пастою, та перець цицак, фарширований імеретинським сиром (169 грн) та Чанахі (219 грн).

Завітав до закладу на Лівому березі Києва – задонать на ЗСУ!💙💛

Головна фотографія: La Frusta.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Сніданок вихідного дня у Києві: огляд столичних закладів

 

 

 

 

 

Поделиться:
Показать все

Читать статьи о Киев

Показать Все Показать все

Читать статьи о Куда пойти

Показать Все Показать все

Читать статьи о Куда пойти в Киеве

Показать Все Показать все

Читать статьи о Куда пойти в Киеве

Показать Все