Переглядів: 10870 Час на прочитання: 3 хв
Чернигов

Наближається Великдень – свято, на яке з нетерпінням чекають усі українці. На жаль, цього року не вдасться відсвяткувати звичним способом. Але всьому світу відомо, що українці – незламний народ, який попри все дотримується традицій. Одна лише посівна чого варта? Тож українці готуватимуть паски до Великодня попри все. Tomato.ua поділиться простими рецептами у воєнний час.

Близько 10 мільйонів українців виїхали закордон, деякі лишились домівок, багато кому доводиться майже весь час ховатися у бомбосховищах від вибухів і пострілів.

Прості рецепти пасок до Великодня під час війни

Навіть у складних умовах можна приготувати паску до Великодня. Ми поділимося кількома простими та швидкими рецептами. Для двох із них не знадобиться навіть плита й духовка. Це Паска у мультиварці, Ледача Паска та Сирна паска без яєць і випічки.

Паска у мультиварці

Мультиварка – зручна й компактна річ, яку можна взяти з собою в інше місто або навіть у сховище.

Для приготування Паски в мультиварці знадобляться:

Для тіста:

  • 700 г борошна;
  • 5 яєць;
  • 200 мл молока;
  • 125 г розм’якшеного вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • дрібка ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • 1 ч.л. сухих дріжджів;
  • родзинки та інші сухофрукти за смаком.

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок;
  • 200-250 г цукрової пудри;
  • 1 ч.л. лимонного соку;
  • 1 упаковка кондитерської посипки чи прикраси.

Приготування

  1. Замочіть у воді родзинки та інші сухофрукти, а потім обсушіть паперовим рушником.
  2. Збийте яйця з дрібкою солі.
  3. Перетріть цукор із розм’якшеним вершковим маслом.
  4. Змішайте усі сухі інгредієнти разом: борошно, ванільний цукор, сухі дріжджі.
  5. Поєднайте сухі та рідкі інгредієнти, поступово додайте молоко, вимішуйте тісто.
  6. Накрийте тісто плівкою та поставте у тепле місце.
  7. Додайте родзинки та інші сухофрукти до тіста. Обережно розмішайте, вкладіть у чашу мультиварки, застелену пергаментом і змащену вершковим маслом.
  8. Випікайте за інструкцією вашої мультиварки на режимі випічки.

Приготування глазурі:

Збийте яєчний білок до піків, обережно додайте цукрову пудру та лимонний сік, помішайте. Пудри може знадобитися більше, ніж 200-250 г, — все залежить від розміру білка.

Коли паска випечеться та охолоне, намастіть її глазурю та посипте посипкою або прикрасьте за смаком.

«Ледача» паска

Це простий і швидкий рецепт, який ідеально підходить воєнного часу.

Інгредієнти:

  • 4 склянки борошна;
  • 50 г дріжджів;
  • 3 яйця;
  • 1 склянка теплого молока;
  • 100 г вершкового масла;
  • дрібка солі;
  • 1 склянка цукру.

Приготування:

  1. Розведіть дріжджі у теплому молоці, введіть 3 яйця, влийте розтоплене масло. Додайте цукор, сіль і, поступово, борошно. Гарненько вимішайте.
  2. Розкладіть тісто у змащені маслом форми, лишіть підходити на 3-4 години. Випікайте 40-45 хвилин.
  3. Для глазурі візьміть склянку цукру, розтирайте з одним яєчним білком і трьома столовими ложками лимонного соку доти, доки суміш не загусне.
  4. Змастіть паску глазур’ю та трохи підсушіть її у духовці.

Сирна паска без яєць і випічки

Творожна паска без яєць і випічки – це реальність. Такий десерт просто тане в роті, він неодмінно сподобається дорослим і дітям.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру (творогу) будь-якої жирності;
  • 100 г вершкового масла;
  • 60 г цукру;
  • 200 г сметани;
  • 100 г цукатів;
  • 30 г кокосової стружки;
  • 50 г волоських горіхів або мигдалю.

Спосіб приготування:

  1. Сир пробийте блендером або протріть через сито. Повинна вийти однорідна щільна кашка.
  2. В окремій ємності змішайте цукор зі сметаною. За бажанням додайте ванілін або ванільну есенцію. Також додайте кокосову стружку і все гарненько перемішайте.
  3. У ємність із сиром викладіть сметанну суміш і шматочки м’якого вершкового масла. Знову перебийте все блендером до утворення однорідної маси.
  4. Додайте горішки та сухофрукти. Перемішайте ложкою. В спеціальну форму для паски акуратно викладіть вологу марлю, наповніть форму сирною масою до самого верху.
  5. Накрийте залишками марлі та приберіть у холодильник під гніт. З паски витікатиме рідину, тому обов’язково поставте під неї тарілку.
  6. Останній штрих – дочекатися наступного дня. Десерт готовий!

Сподіваємося, завдяки нашій статті ви вже обрали для себе рецепт паски. А якщо ні – слідкуйте за наступними публікаціями!

‼Будьте обережні! Цього року краще не ходити до церкви святити паски у ніч на Великдень. Це може бути небезпечно.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Обіймаємо людей через їжу: кулінарна підтримка від Євгена Клопотенка

 

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 5 / 5. Кількість оцінок: 1

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Винница

Показати все Показати все

Читати статті про Днепр

Показати все Показати все

Читати статті про Запорожье

Показати все Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Лайфхаки

Показати все Показати все

Читати статті про Львов

Показати все Показати все

Читати статті про Николаев

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все Показати все

Читати статті про Одесса

Показати все Показати все

Читати статті про Рецепт дня

Показати все Показати все

Читати статті про Ужгород

Показати все Показати все

Читати статті про Харьков

Показати все Показати все

Читати статті про Херсон

Показати все Показати все

Читати статті про Черкассы

Показати все Показати все

Читати статті про Чернигов

Показати все