Ресторани в’єтнамської та італійської кухні, затишний готель-ресторан, азійський гастробар, заклад із american smashed burgers – гастрономічна культура міста продовжує дивувати. Tomato.ua розповість про нові заклади Харкова 2021: Si Thai, Choo Izakaya, Kaskad, Villa Tartufo, Gochits.
Si Thai
Si Thai – ресторан нового формату, де можна скуштувати сучасну в’єтнамську їжу. Тут готують страви з великою любов’ю. Завдяки цьому вони наділені магією, яка наповнює тіло енергією, позитивно впливає на емоції, додає впевненості в собі та наповнює душу радістю.
На створення ресторану власників надихнула подорож до Азіїі – місця, де стародавні культури переплітаються з сучасними технологіями, а смаки й відчуття розкриваються, як квітки лотоса.
Меню Si Thai розроблював корінний в’єтнамець. Уся команда закладу чесна з відвідувачами, тому кухня повністю відкрита. Ви можете спостерігати за процесом приготування страв. Дрібка тут, дрібка там, відкритий вогонь, дзвін посуду, спритність рук – це справжня магія.
У меню ви знайдете традиційний в’єтнамський сніданок – суп Фо Бо (130 грн), фірмові Дім сами з качкою (150 грн), Карі з куркою (160 грн), Слайси тунця (255 грн), Філе молодого теля гриль (380 грн), Смажений банан (90 грн) і багато іншого.
До страв пропонують різноманітні коктейлі, чай та інші напої. У закладі також можна замовити кальян. Щосуботи та щоп’ятниці можна насолодитися треками від діджеїв.
Choo Izakaya
Choo Izakaya – ресторан азійської кухні від власників Buhari та Farsch, який відкрився на вулиці Трінклера. Це новий формат азійської ресторації, гастробару на кожен день. Тут готують фунчозу, як у Кореї, Фо-бо, як у Вєтнамі, татакі, як у Японії, та багато іншого.
Власники розповідають: «Ми надихнулися форматом izakaya – традиційної японської закусочної. Трохи переосмислили, додали вайбу європейських барів і адаптували під смаки рідного міста».
В інтер’єрі Choo Izakaya – великі вікна, дерево та велика кількість зелені, що робить приміщення затишним. Тут комфортно снідати, обідати та проводити вечір із друзями та рідними.
Рекомендуємо скуштувати Поке з манго, креветками та блакитним рисом (195 грн), Філе сібаса в кисло-гострому соусі чилі-лайм (225 грн) та Повітряні булочки бао з вершковим скремблом і лососем (175 грн). У якості напою замовте Коктейль Lemongrace & Coconut на основі лемонграсу, чаю анчан і молочного евкаліптового сиропу.
Kaskad
Kaskad – новий готель-ресторан у Харкові, який розташувався на вулиці Клочковській. Одна з особливостей двоповерхового ресторану – відкрита кухня. Відвідувачі можуть спостерігати за приготуванням страв на відкритому вогні.
Інтер’єр оформлений у стилі лофт. М’які дивани, світле дерево та приглушене світло створюють затишок і комфортну атмосферу. Ресторан розрахований на 230 посадкових місць – тут можна влаштувати справжнє святкування, банкет або вечірку. Щоп’ятниці в закладі проходять вечори живої музики.
Kaskad пропонує широкий асортимент м’ясних і рибних страв швенкер-меню (гриль), мангал-меню, салати, перші страви, бургери та піцу, сезонні страви та десерти. У лоббі-барі – широка барна карта, у якій представлені міцні алкогольні напої, часа, вина з усього світу та різноманітні коктейлі.
Рекомендуємо скуштувати Салат з курячою печінкою, грушою конфі та мигдалем (137 грн), Тальятелле з куркою (150 грн) та Піцу по-неаполітанськи (165 грн).
Villa Tartufo
Villa Tartufo – новий ресторан сучасної італійської кухні від мережі закладів Osteria. Тут готують традиційні італійські страви з нотками місцевої кухні. Наприклад, фетучіні з лососем подають у соусі карі, в піцу Діабло додають пікантне чорізо, а рибу карамелізують у солодкому цитрусі.
Інтер’єр закладу оформлений у класичному стилі. В скляному залі росте справжнє оливкове дерево родом з регіону Апулія, що створює ту саму атмосферу зелених садів, яскравого сонця і палкого настрою.
У меню представлені різноманітні страви італійської кухні: піца та кальцоне, паста та равіолі, супи, різотто, салати, закуски, риба та м’ясо, сніданки, авторські страви, десерти та багато іншого.
Яскраві позиції від Villa Tartufo – Тальята ді манзо (303) – цікава страва, до якої рекомендують додати трюфель, Картопляниц суп зі шпинатом, креветками, вершками і сиром Пармезан (105 грн) і Лазанью Неаполітано зі шпинатним тістом, м’ясним рагу та салямі Наполі (177 грн).
Gochits
Gochits – новий проєкт Гіо та Гела Гочіташвілі, які заснували грузинську мережу ресторанів Gochits burger. Влітку 2021 року вони відкрили свій ресторан у Харкові – він став першим в Україні.
Родзинка ресторану – справжні american smashed burgers. Тут готують як класичні бургери, так і незвичайні – розмірів 2Х, 3Х, і до 5Х. Секретний 8Х бургер – найвищий у Харкові.
У меню Gochits ви знайдете різноманітні бургери, монстр-меню, спешл-бургери, напої, крильця та інші смаколики. Чіз енд фрайз (260 грн) – ідеальний варіант для любителів класики. Бургер BBQ (270 грн) – дві величезні котлети, багато бекону, сир, овочі – солодкий і підкопчений смак.
Монстр бургер 5Х (350 грн) – класичний американський бургер з 5 соковитими котлетами зі свіжої телятини, запашним беконом, сиром і спеціальним соусом. Ідеальне доповнення до бургерів – картопля фрі з хрусткою скоринкою, соус, напій і безлімітна кава.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб дізнаватись всі подробиці про наші розіграші, світ їжі та ресторани вчасно!