Війна увірвалася в наше життя. Вона змінила спосіб життя, харчування, звички, мислення, змінила нас. У багатьох людей нараз немає можливості витрачати багато їжі на приготування страв. Хтось просто постійно перекушує та їсть сухом’ятку. Ми трішки полегшимо ваше життя та допоможемо покращити ваше харчування. У добірці від Tomato.ua – 5 рецептів воєнної весни від Насті Голобородько. Всі прості, легкі, швидкі, на 5 хвилин.
Настя Голобородько – сертифікований нутриціолог, фуд-терапевт, спікер з освіти в їжі та Національний консультант Unicef Ukraine з харчування. На своїй сторінці в Instagram Настя ділиться різноманітними порадами та рецептами. Раніше Tomato.ua розповідав про продуктовий запас у сховищі, меню для сну та формулу ситості від нутриціолога.
Цього разу поділимося простими рецептами у воєнний час.
П’ять рецептів цієї клятої воєнної весни зібрала. Всі – 5 хвилин, так як зібратися і ще думати про те, наскільки здоровий раціон, можуть не всі. На кожній консультації чую.
Страви прості та водночас оригінальні – Яєшня з грибами та цибулею, Бананові оладки без цукру та борошна, Лляна каша, Картопляний салат, Салат із сардинами в олії Extra virgin.
5 рецептів воєнної весни від Насті Голобородько
Яєшня з грибами та цибулею (сніданок)
Просто слідкуйте за послідовністю і кожну хвилину додавайте наступний інгредієнт:
- оливкова олія;
- вершкове масло;
- солодка цибуля чи порей;
- шампіньйони чи гливи;
- яйця;
- зелень.
Бананові оладки без цукру та борошна (сніданок чи дитячий перекус)
Інгредієнти
- 2 банани;
- 2 яйця;
- 5 ст л кокосового шроту (стружки);
- сіль.
Спосіб приготування:
Змішати до однорідного та смажити на повільному вогні на вершковій чи кокосовій олії
Лляна каша 2 хвилини (сніданок або перекус)
Інгредієнти:
- 4 ст л льону;
- 2 ст л кунжуту;
- 350 мл соєвого чи будь-якого горіхового молока;
- дрібка солі.
Спосіб приготування:
Збити брендером та нагріти. До каші полуниці чи ін ягоди — супер.
Картопляний салат (обід)
Знадобляться:
- 500 г картоплі;
- 150 г оливок;
- петрушка чи кінза;
- сіль;
- оливкова олія;
- 4 зубчики часнику;
- 1,5 ст л гірчиці;
- сік лимона чи оцет.
Приготування:
Картоплю зі шкіркою помити, розрізати на шматочки та запікати при 220 градусах 20-40 хвилин. Змішати з іншими інгредієнтами. Подавати з хрусткими овочами.
Салат із сардинами в олії Extra virgin (сніданок або вечеря)
Мікс зелені майже будь-який, але порція велика. Так, консервовані сардини. Але молю знайти в олії оливковій не рафінованій чи щось у розсолі. Сира квітна капуста. Оливки. Насіння: гарбуза, соняшника, коноплі. Огірок. Сіль. Тут все просто – потрібно лише змішати.
Рецепти акуальні і влітку? Досі війна, на жаль❤️?
Настя попереджає: страви – те, що подобається саме їй. Вона вигадує все сама, без інспірейшину та підглядань.
Це смачно саме мені, сорі, якщо комусь ні)
Цими рецептами нутриціологиня вкотре доводить, що навіть в умовах війни можна харчуватися смачно, поживно та корисно. Навіть, якщо витрачати на приготування страви всього 5 хвилин.
Як харчуватися в умовах стресу та війни: поради від нутриціолога Христини Пеленьо