Ресторан «Ватра» розмістився в середмісті Києва, поруч зі станцією метро «Хрещатик». Заклад працює в форматі стейк-хауса.
Гості можуть відпочити в просторому основному залі, де встановлена сцена й музичне обладнання для виступу популярних колективів, а також обрати камерний зал на 12 персон. У теплу пору року відкрита літня тераса з фонтаном. Дизайнерський інтер'єр гармонійно поєднує в собі сучасну класику й колоритні елементи гуцульської колиби – масивне дерево, метал, натуральна шкіра та шкури тварин.
У меню гості знайдуть великий вибір м'ясних страв, приготованих за авторськими рецептами.
Особливістю ресторану є власна коптильня, а також наявність спеціальних камер для сухого визрівання м'яса. У закладі використовують кілька технологій приготування м'яса і подають його копченим, вареним, в'яленим, смаженим і тушкованим.
До фірмових страв відносять:
- стейк «Ватра» у вигляді тартара з філе,
- копчену качину грудку з яблучним кофітюром,
- смажений яловичий язик в яблучній глазурі з фундуком,
- вареники з бичачими хвостами,
- канапки з баранячих нирок,
- стейк з діафрагми,
- тушковану свинячу гомілку з овочами й гуцульським сиром вурда,
- банош,
- салат з копченим сомом,
- вугор, тушкований з горіхами й паприкою.
Акцент у меню зроблено на м'ясних стравах і ковбасах власного виробництва. Всі м'ясні пригощання готують за оригінальними рецептами з додаванням гірських трав і натуральних спецій. Крім того, у ресторані особливу увагу приділяють регіональним сирам.
У залі працює фахівець, який може провести дегустації й допомогти у формуванні індивідуального сирного сету. Алкогольна карта складається з топових українських вин й асортименту токайських вин. З четверга по суботу в ресторані лунає жива музика в стилі джаз і блюз.