Переглядів: 6727 Час на прочитання: 2 хв
Рецепт дня

Низку зимових свят, на які прийнято дарувати подарунки, відкриває день Святого Миколая. За новим церковним календарем його святкують 6 грудня, а за старим — 19-го. Відзначати це свято чи ні, вирішує кожен для себе. Але якщо є привід, щоб зробити сірий зимовий день приємнішим, то чому б ним не скористатися.

Які смаколики дарують на день Святого Миколая

За традицією, в цей день дарують солодощі дітям, але ніхто не заборонить підсолодити життя дорослим членам родини, друзям чи колегам. Тим паче, коли є можливість придбати подарунки, зроблені професійними кондитерами. Локації, куди доставляє замовлення кондитерська Київ та передмістя, тому привітати зі святом можна навіть дистанційно.

До свят завжди мають попит:

  • крафтові цукерки — солодкі кульки ручної роботи з шоколаду, цукатів, горіхів, сублімованих фруктів та ягід;
  • печиво — улюблені з дитинства горішки або різноманітні фігурки з пісочного тіста;
  • пряники — імбирні або традиційні, розписані майстрами яскравими візерунками;
  • тарталетки — з кремово-ягідним наповненням;
  • макаронс — яскраві та тендітні з різноманітними кольорами та смаками;
  • бенто-торти — маленькі тортики для одного, з прикрасами та вітальними написами з крему;
  • заварні тістечка — з різними начинками та декором;
  • шоколадні фігурки — святого Миколая, зірок, монет.

Добре, якщо відомі смаки отримувача солодкого подарунка, тоді вибір стає простішим. Щоб не помилитися, можна зробити подарункові набори, які складаються з різних видів ласощів. Також за бажанням до них часто вкладають іграшки, чай або каву до солодощів, сувеніри, гроші.

Як дарувати солодощі

Зазвичай в Україні дітям вночі непомітно підкладають смаколики під подушку. Для малюків це справжнє диво — знайти зранку подарунок від Святого Миколая. Адже вони знають, що неслухи можуть отримати замість солодощів різки. Якщо святкувати за європейськими традиціями, потрібно повісити стилізовану панчоху. Звичайна не підійде, бо має бути достатньо великого розміру, щоб туди помістився подарунок. Також перед входом або біля каміна, якщо він є, можна поставити спеціальне взуття. За легендою, Святий Миколай використовував черевики, щоб не класти їжу на землю.

Солодкі сюрпризи досить крихкі, тому варто потурбуватися про міцну упаковку. Подарункові коробки підкреслять атмосферу свята та збережуть ласощі неушкодженими. До них можна додати різноманітний святковий декор або букет сухоцвітів. Створити святкову казку легко, якщо є бажання та ентузіазм.

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 3.8 / 5. Кількість оцінок: 8

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Лайфхаки

Показати все Показати все

Читати статті про ЛикБез

Показати все Показати все

Читати статті про Новости

Показати все Показати все

Читати статті про Рецепт дня

Показати все