Переглядів: 178886 Час на прочитання: 44 хв
Куди піти у Києві

Попри війну столиця продовжує жити – з’являються нові ресторани та кафе. Це не може не тішити!

Заклади Києва 2024 ризикують, але водночас підтримують економіку, надають робочі місця, дарують посмішки українцям, допомагають захисникам і волонтерам, наближають перемогу.

Київ: нові заклади 2024

У цій статті Tomato.ua розповідає про нові заклади Києва, які відкрилися у 2022, 2023 та 2024 роках. Щомісяця ми додаватимемо в добірку нові місця – слідкуйте за оновленнями! На вас чекає огляд ресторанів і кафе, барів і пабів, кав’ярень, пекарень та інших закладів.

Нові заклади Києва: грудень

Вікно з пиріжками, пекарня третьої хвилі, безбар’єрний Мак, кафе-пекарня – столиця продовжує тішити цікавими локаціями. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва в грудні. Це AM bistro, Марчук Хліб, Франик, МакДональдз.

AM bistro

AM bistro – вікно з пиріжками, яке почало свою роботу 19 листопада в Чеховському провулку, біля вулиці Олеся Гончара.

Ам – це проєкт шеф-кухаря Олександра Ткачука (раніше шеф Brunch Buro), бар-шефа Андрія Петруся (раніше бар-шеф Mimosa Group) і шефині з естетики Карини Громової (засновниця мерч-сервісу Mr.Merchi). 

Суть концепції – зрозуміла і знайома їжа з місцевих і сезонних продуктів. В її основі – 4 цінності: щирість, їжа для душі, бар як ритуал, а не споживання, та ностальгія.

«Ам – звук першого досвіду смаків» — пояснює назву закладу команда. Так назвали і самі пиріжки з віконця: Ам з капустою та копченою грудинкою, Ам з крем-чизом і родзинками, Ам з грибами та картоплею, Ам з вишнями та маком, Ам з яловичиною та чеддером (по 119 грн). Окрім пиріжків пропонують рівненський хліб «кірпіч» (96 грн), каву, чай, матча, печиво, коктейлі та інші напої.

Формат віконця з пиріжками – це лише початок. Згодом планують відкрити бістро з повноцінним меню: фарширований перець, банош з окатою яєчнею, лимонний крем-брюле та інші легендарні страви.

Марчук Хліб

Марчук Хліб – пекарня третьої хвилі, яку відкрили «буквально в 10 секундах від станції метро «Тараса Шевченка». Одна з особливостей закладу – власний млин.

Заклад заснували шеф-кухар Владислав Марчук та його дружина Юлія Пугач. Владислав почав досліджувати історію хліба та процеси ферментації ще в 2016 році. Зараз він відповідає за всі рецепти в закладі, а ідеї спільно напрацьовуються із Юлією.

«Чотири основні принципи нашої пекарні: власна закваска, свіже борошно, холодна ферментація та випікання на камені» — розповідає команда.

У меню – випічка, круасани, пончики, хліб, печиво та напої. Також планують додати піцу. Яскраві позиції – Сосиска в листковому тісті (99 грн), Булочка з маком (109 грн), Даніш з крем-сиром і смородиною (109 грн), Круасан Волинський Чеддер (99 грн), Пончик з заварним кремом у вишневій пудрі Та Подільський хліб (100 грн), закваску для якого виготовили з хмелю, який росте прямо на Подолі.

У Марчук Хліб чекають на вас і ваших пухнастих улюбленців. Для зручності є стільчики для годування та пеленальний столик.

Франик

На розі вулиць Велика Васильківська й Саксаганського, поблизу станції метро Площа Українських Героїв, відкрили кафе-пекарню Франик. Це вже четверта локація мережі в Україні, заклади є також у Дніпрі, Харкові й Полтаві.

Команда так описує концепцію: «Те, що було мрією, стало справжнім місцем тепла й смаку. Свіжа випічка, ароматна кава й затишна атмосфера вже чекають на вас».

У заклад можна завітати на сніданок, обід або вечерю, на корпоратив, тусовку з друзями, свято або побачення, на коктейль, вино й музику, на каву та круасан. Для Франика не важливий привід, коли на першому місці смак.

У вас є цілих 13 годин щоб поснідати – у Франику готують ранкові порції з 8:00 до закриття: начинені рум’яні страви та ароматні страви на тарелі. Обіди й вечері подають з 12:00. Яскраві позиції – Улюблений сніданок (218 грн), Сирний суп з томатами та беконом (232 грн), Паста грибна (256 грн), Тост з тунцем (330 грн), Сінабон з печеним бананом (158 грн).

Зігріваючі сезонні напої – Глінтвейн гранат-брусниця (128 грн), Різдвяний какао (108 грн), Чай цитрус-айва (98 грн).

МакДональдз

На Вокзальній площі після реконструкції відкрився оновлений МакДональдз після реконструкції. Заклад площею 944 став одним із найбільших в Україні. Тут 193 посадкові місця в залі та 88 на терасі.

Під час ремонту будівлю частково демонтували та реконструювали. Фасад оновили, а простір усередині переобладнали.

Оновлений McDonald’s на Вокзалі безбар’єрний – тут облаштували автоматичні двері, ліфт і місце для людей на кріслах колісних. Також є таблички з написами шрифтом Брайля, тактильна плитка та безбар’єрні вбиральні.

У закладі доступне повне меню та сезонні страви. Легендарні позиції – Біг мак меню (222 грн), Дабл чізбургер (112 грн), Біг тейсті (227 грн), Чікен макнагетс 6 шт (96 грн), Макпиріг вишневий (47 грн).

Для замовлення страв є каса, 11 двосторонніх терміналів самообслуговування та експрес-вікно. Також доступне обслуговування за столиком. Нагадаємо також, що Макдональдс у Вінниці запустив тест сніданків.

Нові заклади Києва: липень

Концептуальне трендове місце з боулами та коктейлями, грузинський ресторан, який познайомить вас із кухнею Сакартверло, ресторан італійської кухні, кав’ярня для вас і ваших пухнастиків, готське королівство – гастрономічний світ столиці продовжує вражати. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва: Bowl House, ChaCha, Si, Paws & Coffee, ОЮМ.

Bowl House

Bowl House – концептуальне трендове місце в самому центрі Києва. Це новий проєкт від співвласників мережі ресторанів Salateira. Стриманий вишуканий дизайн і сучасний інтер’єр створюють неповторну атмосферу, яка підкреслюється великою літньою терасою. Це ідеальне місце, щоб насолодитися алкогольними та безалкогольними коктейлями та просто порелаксувати з подругами або коханою людиною.

Меню Bowl House задовольнить навіть найвибагливішого гостя, адже кожна страва продумана до найменших деталей. Відвідувачі можуть насолодитися авторськими сніданками, різноманітними боулами, натуральними винами та класичними коктейлями.

Яскраві позиції меню – Кабачкові панкейки з лососем (329 грн), Тост з креветочним кремом (219 грн), Тар-тар з телятини (379 грн), Баклажан з крем-чізом (189 грн), Боул-салат Цезар (299 грн), Крем суп грибний з трюфелем (279 грн), коктейлі Whisky Sour (259 грн), Aperetivo Spritz (269 грн) та Old-Fashioned (259 грн).

Bowl House – це місце, де поєднуються стиль, смак і комфорт і неповторні враження. Заклад доступний для людей з інвалідністю та pet-friendly.

ChaCha

У серці Києва, на Хрещатику 29/1, відкрився ресторан ChaCha – ідеальне місце, щоб познайомитися з особливостями кухні Сакартверло. Тут можна скуштувати автентичні грузинські страви, насолодитися гармонійним симбіозом гострого, солодкого та пряного, продегустувати знамениту чачу й вишукані вина та відчути гостинність картвелів.

Глиняний декор і посуд у ресторані, такий як глечики, квеврі, чарки, тарілки на стінах – ручна робота українських майстрів. У ресторані є традиційна грузинська піч «тоне», в якій випікається традиційний хліб «шоті».

ChaCha пропонує пурі й хачапурі (200 грн), всесвітньо відомі хінкалі в 10 варіаціях, кубдарі, чахохбілі, оджахурі, мцваді (470 грн), чакапулі (185 грн), курча чкмерулі. А також традиційні гарніри й салати, супи, фірмові соуси. Хінкалі тут готують професійні мехінкле – саме так на Батьківщині страви називають кухарів, які їх ліплять. Трапезу чудово доповнять ніжні десерти та напої з креативною подачею.

Поки дорослі насолоджуються стравами та спілкуванням, діти можуть весело провести час у дитячій кімнаті та скуштувати смаколики з дитячого меню.

Si

14 липня біля Золотих воріт відкрився новий заклад Si італійської кухні, де панує атмосфера свята.

У ресторані закликають завжди казати «так» смачній їжі, класному сервісу та гарному настрою. Бренд-шефом закладу став Олександр Цвігун. Команда жартує, що викрала його зі Львова – він бренд-шеф ресторану Мрійники у місті Лева.

Команда фокусується на тому, щоб подавати якісну та смачну їжу за доступними цінами. А також хочуть довести, що кава смачна не лише у кав’ярнях третьої хвилі.

У меню – закуски, салати, супи, основні страви, паста власного виробництва, піца з печі, тісто для якої ферментують 72 години, та десерти. А також коктейлі від Анастасії Яременко та Володимира Мельника (Suite13), вино, кава від Mad Heads, «не такий, як в інших закладах» фільтр та інші напої. Яскраві позиції – Форель з апельсиновим снігом та желе з просекко (310 грн), Равіоль ромашка (355 грн), піца Бекон з батаргою і копченими жовтками (445 грн), Орзо з телячими щічками та чорним пармезаном (355 грн).

В сучасному інтер’єрі – яскраві меблі, картини митців та цікаві речі, випадково знайдені на барахолках.

Paws & Coffee

На вулиці Мокрій (Кудряшова), неподалік від Соломянського ландшафтного парку відкрилася пет-френдлі кав’ярня Paws & Coffee. Власник закладу – чарівний мальтіпу Тедді.

Це затишна кав’ярня, куди можна прийти зі своїм пухнастим коханням. Це ідеальне місце для любителів песиків, де вони можуть розслабитися та відпочити разом зі своїми домашніми улюбленцями.

Для чотирилапих друзів підготували окреме меню, а також яскраві іграшки та цікавий простір для забав. Рекомендуємо пригостити пухнастика фірмовим холодцем, печивом, пивом і папучіно.

А вам запропонують напої, десерти й випічку. Яскраві позиції – Капуоранж (95 грн), Матча (70 грн), Фільтр (60 грн), Гарячий шоколад (65 грн), Лимонад полуниця-лайм, Бельгійські вафлі Креветка карі/ Філадельфія з лососем/ Цезар з куркою.

У Paws & Coffee можна влаштувати день народження песика. Для іменинника і його гостей приготують святкове пиво й торт. У закладі також можна взяти смаколики з собою для затишної прогулянки з собачкою.

ОЮМ

На Великій Житомирській, біля Пейзажної алеї, відкрилося нове кафе ОЮМ. Це готське королівство на території України в 3 століїї, перекладається як «країна вод». Це кафе зі спешелті кавою та базованими хот-догами, які вже стали культовими. Хот-дог від ОЮМ – це булка, молочна або баварська сосиска, три соуси, сир, морква, кукурудза. Додають мариновані суцвіття бузини або каперси, планують кімчі, гриби, в’ялені томати або чорний часник. А гості пропонують квашену капусту – тому і вона буде.

Ми зробили для себе простір для експериментів і нових смакових досвідів, а для вас – місце, де зустрітися й поряд кава, — описує концепцію команда закладу.

У меню – хот-доги, галети, паштейші, сирки, шу. Також подають матча й каву, лимонади, фреші тонік, ягідні домашні чаї. Яскраві позиції – Хот-дог (95 грн), який повертає у дитинство, Кавуновий лимонад (95 грн), Холодне какао (75 грн), Галета з абрикосою (110 грн).

Одна з особливостей закладу – затишна веранда, створена для того, щоб відпочити, випити кави. Тут також радять читати книжки. У закладі чекають на вас і ваших пухнастих друзів – кафе петс-френдлі

Нові заклади Києва: червень

Затишне сусідське гастрокафе, ресторан зі східними нотами й гостинністю заклад із піцою на бізі – гастрономічне життя Києва процвітає. Цього Tomato.ua розповість про нові заклади столиці. Цього місяця у добірці Юрба, Тіян, Міністерство піци.

Юрба

Юрба – невелике сусідське гастрокафе, яке відкрилося в ЖК «Файна Таун» неподалік від Нивок. Тут на вас чекає зрозуміла їжа, крафтове українське вино та кава. У створенні закладу засновники спиралися на те, що люблять самі, на те, що їм до смаку, та на те, як би хотіли проводити час у себе під домом.

До 12:30 у закладі подбають сніданки. Один із найпопулярніших – Великий сніданок з фореллю, картоплею, авокадо, салатом, оливками, томатом, огірком, крем-фетою, двома яйцями зі спеціями, дресінгом з конопляної олії, апельсинів та імбиру (350 грн).

За короткий проміжок часу вже сформувався фан-клуб страв від бренд-шефа Микити Чумакова (меню для закладів Липа, Багряний та ін.). Це, зокрема, Курячий шніцель з картопелькою та смачним соусом (275 грн), Хліб з анчоусним маслом (120 грн), Боул з тунцем, шпинатним песто, горіховим соусом та булгуром (370 грн) та болгарський холодний суп Таратор (180 грн)

Топчик закладу – фірмовий коктейль Юрба. Команда хоче «популяризувати українське вино й закохувати в наше», тому співпрацюють із українськими виноробами Biologist, Fathers Wine, Бейкуш.

Тіян

Тіян – ресторан зі східними нотами та гостинністю, який додасть прянощів у ваше життя. Заклад розташувався в ЖК «Комфорт Таун» на Лівому березі Києва.

Тіян – узбецьке ім’я, яке означає поважний і дорогий, як і кожен гість ресторану. Команда створює атмосферу затишку і спокою та дарує можливість розслабитися і відпочити, наповнюючи кожну мить турботою і увагою.

Тіян перенесе вас у магічний світ східний легенд, даруючи натхнення й тепло для душі. А також познайомить вас із традиціями, яскравими смаками та багатими ароматами. Рекомендуємо скуштувати Табуле, Лагман (280 грн), Шаурму з фалафелем (175 грн), Піту з яловичиною (310 грн), Курку в кисло-солодкому соусі (310 грн). А також коктейль Tropic Tini (220 грн) – незвичайний, фруктовий коктейль на основі цитрусового лікеру, банана та хересу. Один із найпопулярніших сніданків, які готують цілий день – Сирники з заварним кремом, халвою та лохиною (230 грн).

Міністерство піци

На вулиці Заньковецької, біля Хрещатика, відкрили Міністерство піци. Це заклад мережі ресторанів Ministry of (Міністерство шаурми, Міністерство чебуреків, Міністерство десертів) від Спартака Велішаєва та Євгена Таллера. Наразі заклад працює в тестовому режимі.

Міністерство піци нагадує театр: червона штора, смарагдова барна стійка в центрі залу, приємні світлі відтінки.

Тут можна насолодитися мистецтвом створення піци в сучасному прояві. Меню розробив Ілля Сьомін (Spelta, Pie Spot).  Головним героєм міністерського арту стала піца на бізі. Біга – це тип попереднього бродіння. Італійці та іспанці використовують його на своїх кухнях. Він додає яскравості смаку та створює ту саму легку текстуру з дірочками.

Яскраві смаки піци – З прошуто, фенхелем і лимонним айолі (340 грн), З куркою, маринованим ананасом і халапеньйо (355 грн), З печеними гливами та трюфельною пастою (385 грн).

Окрім піци, пропонують основні страви та сніданки від шефа Дениса Діденко та коктейльну карту від Олександра Родіонова.

Нові заклади Києва: травень

Заклад вуличної їжі, бутербродна з вишуканими стравами, кафе з вином, кавою та закусками — Tomato.ua розповість про нові заклади Києва, які вам неодмінно варто відвідати. У добірці травня — Мева Спот, Бутербродна, Люди кафе.

Мева Спот

Мева Спот – заклад вуличної їжі, який розташувався на вулиці Олександра Олеся в ЖК Варшавський на Виноградарі. Це новий проєкт співвласників кількох закладів Escobar. Мева – український діалект слова «чайка»: прилетів, схопив, з’їв і полетів.

Мева мріє стати місцем вуличної їжі, де можна наминати хот-доги, сидячи на порогах, чи похрускувати цибулевими кільцями, запиваючи крафтовим напоєм, і вгамовувати спрагу, сидячи за столиком на терасі. Сюди можна і на роликах, і з собакою. Або на роликах з собакою. Тут можна все. Приходьте з будь-яким настроєм.

Кожен шматочок вуличної їжі здатний розкрити нові горизонти смаки. У Мева на вас чекає справжня кулінарна пригода. На першому місці в меню – бургери з найсоковитішим м’ясом. Ще один король – шаурма з соковитим м’ясом, загорнутим у лаваш, і приправленим соусом. Цю компанію ідеально доповнюють піца, закуски та напої. Рекомендуємо скуштувати бургер Біг тейсті на лад Меви (380 грн), Хот-дог Іспанський вуйко (260 грн), та Піцу Томлена Яловичина (250 грн).

Бутербродна

Бутербродна – новий заклад, який відкрився на вулиці Саксаганського. Його головна ідея – трансформувати бутерброди в щось більш корисне й вишукане.

Перша асоціація з бутербродом – ковбаса. Команда обрала італійську мортаделлу з фісташками, яку нарізають ідеальними скибочками – щоб бутерброд був трішечки фенсі. До ковбаски додають соус вітелло тонато, з яким вона чудово поєднується. Інші цікаві варіації бутербродів – Мексиканський сирний з куркою і чорізо, Цезар з анчоусом.

Основа бутеробродів – фокачча, яку кожного дня виготовляють на італійській живій заквасці, з цільнозернового й житнього борошна.

До 12:00 в закладі діє спеціальна пропозиція – фільтр + бутерброд = 160 грн.

Після бутерброду хочеться з’їсти солоденького. Наприклад, Кардамоново-абрикосовий кекс (115 грн), Київський торт (140 грн). або Цукерка з повітряним рисом і горішками (80 грн). з напоїв пропонують каву, матча, лимонад. У меню ви також знайдете боули.

Люди кафе

Люди кафе – стильний молодіжний заклад із вином, кавою та закусками у ЖК Gteat на Дніпровській набережній. Батьки кафе, Олеся та Ростік, описують нову локацію як «кафе про людей та для людей. Місце, де завжди вам раді».

Творець меню – київський шеф Микита Некіш, відомий власними проєктами «Ресторан, якого не існує» та пастрамі поп-апами.

Гостям пропонують мелти, салати, перші та основні страви й закуски. А також сніданки, які подають цілий день. З напоїв – каву, матча, холодні напої, лимонади, чай, какао, вино.

Яскраві сніданки – Бенедикт з ростбіфом (270 грн), Сніданок з дерунами (270 грн) та Млинці креп сюзет з цитрусовим маскарпоне (160 грн). Рекомендуємо також скуштувати Анчоуси з тапенадом і хлібом з маслом (250 грн), Особуко зі спельтою та сальсою (375 грн), Ліниві вареники з шпинатним бешамелем, дор-блю та в’яленими томатами (250 грн) та Помаранчеве вино Катавела (220 грн).

Нові заклади Києва: квітень

Винний бар із атмосферою, як удома в найкращого друга, сімейний ресторан грузинської кухні з автентичними стравами, заклад із комфортним стритфудом, елегантний ресторан, який поєднав паназійське й середземноморське меню, бар із коктейлями та традиційними стравами на сучасний лад, бістро китайської кухні – Київ продовжує вражати новими закладами. Цього місяця Tomato.ua розповідає про Ляля Wine Bar, Plus, La Maison, Легіт, Jacky China.

Ляля Wine Bar

Ляля Wine Bar – новий винний бар на Осокорках, де можна відчути себе, як удома в найкращої подруги або друга. Тут можна веселитися й сумувати, пліткувати, танцювати, пити та їсти.

Для створення меню запросили бренд-шефа, який створив корисні та ситні сніданки для позитивного початку дня. Окрім ранкового меню, подають салати, закуски та основні страви.

Яскраві страви – Омлет із ніжною, вершковою страчателою власного виробництва, в’яленим томатом і слабосолоним лососем (295 грн), Солодкі сирники з заварним кремом із білого шоколаду та ягодами (250 грн), Млинці креп сюзетт з пломбіром (155 грн), Тар-тар з яловичини та вершковою страчателою (325 грн), Татакі лосось з сальсою зі свіжих томатів (285 грн) і Яловичий стейк з картопляним пюре зі шпинатом і винним соусом (390 грн).

Чудова пропозиція для зустрічі з друзями або рідними від Ляля Wine Bar – ретельно підібрані тарілки під вино з улюбленими закусками. В меню є окрема тарілка до білого вина та окрема для червоного – з оригінальними підсмаженими оливками в маринаді власного приготування.

Plus

Plus – це ще одне класне місце на Подолі, на вулиці Ярославській, навпроти Житнього ринку й автостанції Поділ. Це заклад із комфортним стритфудом, який відкрив власник кав’ярні Bimbo. Тут на вас чекають шаурма, хот-доги, кава, десерти й багато іншого. А головне – безмежна любов до вас.

У меню – 3 види шаурми: Рвана яловичина, вега м’ясо та печені овочі, запечена курка (по 190 грн) та 3 види хот-догів: Тріпл чиз, База Сімпл Дімпл, Веджетеріан (150-220 грн).

Зранку подають сніданкові хотд-доги та сирники з грецьким йогуртом або ягідним соусом від Bibmo (180 грн).

У закладі можете скуштувати або замовити ферментовані продукти: кімчі, лимони та куртідо в баночках. Команда закладу впевнена, що вони круто доповнюють продукти. Ферментовані лимони чудово розкривають смак соусу. У Plus це грецький йогурт + м’ята + паста з лимонів + коріандр і сіль. Цей соус можна скуштувати в кожній шаурмі з меню. Куртідо робить яскравішим смак хот-дога Сімпл Дімпл і Шаурми з рваною яловичиною.

La Maison

La Maison – новий ресторан від мережі закладів La Famiglia. Заклад розташувався на місці ресторану Аляска.

La Maison – елегантний прояв шику мегаполісу. Великі панорамні вікна, неймовірна гра сонячних променів, комфорт і вишуканість – все це сучасне втілення французького неокласичногоо інтер’єру. У закладі поєднують вайб великого міста, сучасна гастрономія, настрій, стиль та елегантність у кожній деталі.

На вас чекає меню Середземномор’я – найяскравіші страви Іспанії, Італії, Греції, Марокоо, Ізраїлю, Лівану та Франції. А у меню Паназії – авторські роли, страви на робата грилі, морепродукти темпура, вонтони і гедза. Special від закладу – фірмові страви з качкою за гонконгським рецептом. Рекомендуємо скуштувати Салат з запеченою качкою, помело, селерою та огірком (560 грн), Вонтони з морепродуктами (360 грн) та Мароканську печеню – ніжне ягня з овочами та нутом (860 грн).

У закладі можна насолодитися міксом з сучасної електронної музики, Nu-disco і Balearic, які переносять гостей у той самий вайб легкості й безтурботності.

Легіт

Легіт – новий затишний заклад у серці Подолу. Це міське кафе, де заспівують оду коктейлям, розповідають про смаки кухні. Одна з цілей команди – створити місце, де кожна зустріч стає особливою. Гостей запрошують на неповторні вечори і мріють розділити разом вечір.

Назва Легіт (легкий приємний вітерець) з’явилася не просто так. Legit – це перезапуск коктейльного бару Berlin’89 у новому форматі. Вітерець змінює свій напрямок, а разом із ним змінюється і заклад.

Команда закладу, носії української культури, по-новому створили знайомі всім страви у сучасному відтворенні. Саме так з’явилися Голубці з креветками. Інші яскраві позиції меню – Подільський дерун (260 грн), Пампух з січеником (360 грн) та Форшмак з млинцями (240 грн).

На окрему увагу заслуговують фірмовий Legit на основі джину та інші оригінальні авторські коктейлі за фіксованою ціною 290 грн.

У закладі планують проводити різноманітні заходи. На стінах висять чудові картини, створені дітьми. Ці картини можна придбати.

Jacky China

Jacky China – бістро китайської кухні, яке розташувалося в зоні фуд-корту на 2 поверсі ТРЦ Respublika Park. Заклад відкрила Джекі – амбасадорка гастрокультури Китаю у Києві. Дівчина виросла в Америці, а за програмою обміну студентів мала можливість пожити в Києві. Зовсім інакша культура споживання, традиції приготування їжі та поєднання смаків надихнули Джекі поділитися скарбами з українцями.

Jacky China пропонує величезний вибір різноманітних страв. Головна особливість закладу – єдина ціна – 69 грн за 100 г. В асортименті Том Ям з морепродуктами, Курячі крильця в соусі чилі, Смажена локшина з морепродуктами, Гедза фрі, Спрінгроли з крабміксом, Яловичина кунг пао та багато іншого.

У меню ви також знайдете готові страви за фіксованою ціною: Фле качки по-пекінськи з овочами (285 грн), Філе тріски з кораловим грибом (325 грн), Неми з креветкою (235 грн), Курка в кисло-солодкому соусі з гарніром на вибір (175 грн).

Підкреслити смаки китайської їжі допоможуть лимонади та бабл чай.

Нові заклади Києва: березень

Двоповерховий заклад із крафтовим пивом, кафе від компанії друзів зі сніданками, піцерія на районі, ресторан із акцентом на м’ясі від харків’ян – Tomato.ua розповість про нові заклади Києва. У добірці Konteyner, Кафе Марія, Mosa, Думки на смак.

Konteyner

На вулиці Івасюка відкрився новий Konteyner – це вже 11-й заклад мережі, що постійно росте та розвивається. Вперше це окрема двоповерхова будівля неподалік станції метро Мінська та Оболонської набережної.

У концепції прослідковуються фірмові риси Konteyner: дизайн інтер’єру, барна стійка, виготовлена зі справжнього морського контейнера. Ще одна фішка – колдрум – холодна кімната, в якій зберігається кегове та пляшкове/баночне пиво, що дозволяє гостю отримати пиво саме таким, яким його задумав виробник.

Konteyner пропонує великий вибір пива, який включає як класичні сорти, так і унікальні крафтові варіанти, а також український крафтовий сидр. Бармени завжди готові допомогти обрати саме той напій, який задовольнить ваш смак. Ви також можете експериментувати і спробувати нові сорти з великої підбірки пляшкових і баночних зразків з усієї України та світу.

До пива подають снеки та різноманітні ситні страви. Яскраві позиції – Сир Чеддер з халапеньйо (110 грн /200 г), Цибулеві кільця (70 грн /100 г), Курячі Lolipops (65 грн/шт), Карівурст (175 грн/350 г).

Кафе Марія

Кафе Марія – це новий заклад від Сашка Боровського (Дилетант, Дублер), Лейли Тувавлієвої (Leila Bakery) та Павла Полторакіна (Мінус перший, Yellow Place). Над меню працювали Міралі Ділбазі та Антон Яцук (су-шеф Mirali).

Раніше Сашко Боровський готував сніданки для своєї нареченої Марії і збирав їх в окремому інстаграм-акаунті. А тепер їх можна скуштувати в кафе «у нижній частині Золотих воріт» (раніше на цьому місці був заклад Зоря Алекса Купера).

Кафе відкрила компанія друзів, які ніколи цього не планували. Їхня улюблена традиція (збиратися разом із друзями й готувати спільну вечерю) перетворилась на проєкт: сюди ви приходите поїсти й побути в колі друзів

«Їжа – наша мова турботи, любові та близькості».

У меню – проста для сприйняття їжа: сніданки, основне меню з закусками, супами, салатами й гарячими стравами, десерти, хліб і випічка від Leila Bakery, вино, коктейлі, сидр та інші напої. Рекомендації від команди – Сніданок Марії (245 грн): яйце, язик, буряк в’ялений, авокадо мус, мікс салату, мариновані огірки, хліб. А також Френч фрайс з майо «мадам жанетт» (180 грн), Круасан (75 грн), Борщ веган (195 грн).

Mosa

Mosa – це нова маленька піцерія на районі від творців Mimosa Brooklyn Pizza й Автостанція – Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна. Заклад розташувався на вулиці Саперне поле у ЖК Французький квартал біля м. Либідська. Це як Mimosa Pizza, але по сусідству.

Заклад pet friendly – заходьте на піцу або по піцу разом зі своїм домашнім улюбленцем. Страви також можна замовити з доставкою.

З 09:00 до 12:00 у закладі подають сніданки (з фільтр кавою за 1 грн). А їжу – з 12:00. Асортимент ранкових і денних страв доволі широкий: Мелт з тунцем (215 грн) або індичкою (245 грн), Скрамбл-тост з креветками (215 грн), Яйця бенедикт з лососем (335 грн), Ліниві вареники з кокосом (165 грн), Хумус зі шніцелем (225 грн), Томатний суп з креветками (140 грн) та інші.

Цікаві смаки піци – Мортадела-фісташки, Груша-горгонзола, Трюфельна, 4 м’яса, 5 сирів, фірмова Мімоза з вершковою основою, шинкою, кукурудзою, Моцарелою, часником, зеленою олією та пластівцями чилі та Карпатська з білими грибами, цибулею та трюфельною олією. Піцу подають з соусами до бортиків.

Думки на смак

Думки на смак – новий ресторан від однойменної харківської мережі. Заклад розташувався на вулиці Антоновича біля костелу Святого Миколая. Ресторан має кілька окремих залів, які чудово підходять для святкувань, майстер-класів, івентів, лекцій, cash-flow.

У меню – європейська кухня з акцентом на м’ясі. Саме м’ясо – невід’ємна частина закладу. Команда готова не лише ділитися стравами, але й розкривати секрети приготування кожної страви. Ресторан запрошує вас у захоплюючу подорож світом гастрономічного мистецтва.

Яскраві позиції меню – Оладки з кабачків, яйцем пашот і слабосолоним лососем (275 грн), Сібас на грилі (475 грн), Стейк Ковбой з овочами гриль (850 грн), Свинні реберця томлені в червоному вині з прянощами (475 грн).

М’ясо ідеально смакує з вином. Одна з рекомендацій – червоне сухе вино Anno Domini Le Argille Cabernet di Cabernet, яке виготовляють на винарні Адріатичного узбережжя неподалік від історичного центру Тревізо. Рекомендуємо також скуштувати авторські коктейлі. Один із фаворитів гостей в Харкові Cream Berries тепер можна скуштувати і в столиці.

Нові заклади Києва 2024: січень-лютий

Кафе-кондитерська від зірки телешоу, пивний ресторан, кафе, назване на честь роману, та заклад із французькою атмосферою у серці столиці – новий 2024 рік тішить новими яскравими закладами Києва. Tomato.ua розповість про Любов & кава, Жайворонки, Brugge, Rebecca Kitchen & Bar.

Любов & кава

Біля Палацу Спорту, на вулиці Шота Руставелі, відчинило свої двері нове кафе Любов & кава (L`amour et le Сafé). Це справжня атмосфера Франції у серці міста, яка надихає на романтичні побачення з собою чи коханою людиною. Заклад бут створений «для тотального кохання».

Інтер’єр кафе – класичний французький, із кришталевими люстрами, золотими акцентами, маленькими круглими столами, розписаними стінами та джазом.

Сніданки в закладі подають цілий день. В асортименті – Вівсянка сирна (210 грн), Бебі млинці з заварним кремом (210 грн), Сирники з полуницею (180 грн) та Сніданок-Конструктор (260 грн) – основа з двох яєць, до якої ви можете обрати додатки до смаку.

Яскраві страви – Салат Нісуаз (289 грн), Цибулевий суп (180 грн), Яловичина Бургіньйон (320 грн). цікаві десерти – Баськський чизкейк (150 грн), Крем-брюле (130 грн), Груша у вині (190 грн).

Жайворонки

26 січня почало роботу кафе-кондитерська Жайворонки, яке відкрила учасниця телешоу «Мастер Шеф» і власниця кондитерських Rafinaf Катерина Пєскова. Заклад розташувався у житловому комплексі Podil Plaza&Residence на вулиці Глибочицькій на Подолі.

Дизайн кафе розробило Design Buro Odintsova. Логотипом стало зображення людини-птаха, що втілює філософію Григорія Сковороди про пошук справжньої сутності та свободи духу. Катерина Пєскова розповідає, що ця концепція відображає філософію закладу: відмовитися від стереотипів та обмежень, знайти свій внутрішній голос і здійснити мрії.

У Жайворонках можна скуштувати сніданки, некласичні десерти власного виробництва, салати, пасту, каву, вина та закуски до них. Меню розробив Михайшло Маценко, шеф-кухар закладу Полтава Євгена Клопотенка.

Яскраві позиції – Спельтова каша Сирна (250 грн), Бріош тост з мортаделою (270 грн), Паста качо-е-пеппе (340 грн). На окрему увагу заслуговують реалістичні спешл десерти – Сир Брі, Банан, Попільничка, Яйце + бріош (від 205 грн).

Brugge

У центрі Києва, на розі вулиць Рогнідинська та Шота Руставелі відкрився другий заклад мережі Brugge (перший – на Теремках). Формат закладу – пивний ресторан зі ставкою на бельгійське пиво та концерти.

Одна з ключових особливостей Brugge – музичні вечори, які влаштовують з четверга по суботу. Гості можуть насолодитися живою музикою від кавер-гуртів, які виконують танцювальні українські та світові хіти.

У закладі можна скуштувати пиво від власної броварні, страви української та світової кухні, бургери, ковбаски, пивну класику, страви для компанії та різноманітні закуски. Чудова пропозиція для знайомства з бельгійським пивом Дегустаційний сет Brugge (99 грн) з 5 сортами пива: Light Lager Witbier Belgian IPA Honey Ale Royal. Рекомендуємо скуштувати Люля-кебаб з телятини з соусом «Джигіт» (265 грн), Ковбаски Пивні (325 грн), Хрустку соломку зі свинини з соусом Теріякі (245 грн) та Смажені пивні креветки в лимонному соусі (395 грн).

Rebecca Kitchen & Bar

У центрі міста, на Шота Руставелі відкрилося нове кафе Rebecca Kitchen & Bar. Раніше на цьому місці був «Хлібний».

«Це простір для спокійних сніданків, обідніх зустрічей і вечірнього коктейлю», — розповідають власники закладу. Кафе назвали на честь роману англійської письменниці Дафни дю Морʼє «Ребекка», який екранізував режисер Альфред Гічкок.

У меню Rebecca Kitchen & Bar – стартери, пінца, салати, перші страви, паста від Ребекки, гарячі страви та «солодке darling!». Яскраві позиції – Ньоки з яловичими щічками (275 грн), Особуко класичне з картопляним пюре (375 грн), My dear Павлівна (235 грн).

У закладі подають сніданки в будні з 9:00 до 13:00, у вихідні – до 14:00. Чудовий варіант сніданку – Хешбраун, лосось і яйце пашот.

Коктейльна карта місить класику та цікаві авторські напої: Hypnotic (315 грн) на основі Blue Curaccao з їстівним золотом, The Secret (325 грн) з лічі та ніжно-фіолетовою пінкою.

Нові заклади Києва 2023: лютий

Ніхто не зможе відібрати талант, наполегливість, винахідливість і прагнення створювати круті проєкти. Цього місяця в столиці відкрилися гастрономічна лавка, бістрономія і бар в одному просторі, чайна з фермерським чаєм із Юньнаню, корнер із італійським стритфудом, затишне кафе та мінібар із натуральним вином – Tomato.ua розповість про нові заклади Києва в лютому. У добірці O`Plich, One Tea Tree, Мінібар, PASTA&FOCACCIA, Promenade.

O`Plich

O`Plich – гастрономічна лавка, бар і міська бістрономія в одному просторі в центрі міста. Заклад об’єднує локальних виробників продуктів, митців, кухарів, барменів і місцян – все заради підтримки місцевих фермерів, малого бізнесу, надихаючого часу разом, а також розвитку української гастрономії та культури. Бути пліч-о-пліч із друзями та незнайомцями – наша сутність у будь-які часи.

На 1 поверсі простору розташувалась Гастрономічна Лавка крафтової продукції українських фермерів: хамон, сири, ферментований чорний часник, варення, вино тощо.

На 2 поверсі – міська бістрономія та коктейль-бар. Тут на вас чекає сучасна українська кухня, підкреслена авторським виконанням знайомих з дитинства страв. Яскраві позиції – Запечений перець з сирами (220 грн), Справжні одеські рибки з в’яленими томатами (140 грн), Гарячий холодець (205 грн) із птиці та кроля з додаванням моркви та фенхелю, окремо додається часниковий соус з зеленню та гречаною грінкою.

Коктейльна карта відображає ідеологію O`Plich. Має кілька напрямків: Пробудження, Вечорниці, Толока, Ватра та б/а from UA. Цікавим сюрпризом для гостей є можливість самостійно приготувати коктейлі, які вони обрали.

One Tea Tree

One Tea Tree – нова атмосферна чайна з фермерським чаєм із Юньнаню.

Засновники закладу – естети, дослідники, трохи неформали та головне – люди закохані в чай. Подорож чайним світом і шлях до відкриття закладу зайняв більше 15 років. Роблячи акцент на високоякісних матеріалах і чарівності повсякденних предметів, за одним столом хочуть об’єднати як досвідчених тіхедів, так і новачків у чайному світі, щоб разом вчитися, досліджувати та насолоджуватися.

One Tea Tree допоможе відчути унікальні риси справжнього чаю basic і advanced (від 110 грн). Обирайте чай за станом, настроєм і тим, що вам потрібно саме зараз: вогняна енергія червоного, глибокий філософський стан шену, безкомпромісна сила зеленого, м’яка сила шу пуеру чи довга потужна наповненість білим. У базі до кожного чаювання додають карамельний попкорн.

У меню кухні – хліб, закуски, салати, каші, мелти, додатки, десерти. Цікаві позиції – Мелт курочка-каррі (170 грн), Лосось фу-ме (250 грн), Солодка спельтова каша (165 грн) зі сливою та кокосом.

Мінібар

Мінібар – новий заклад від Ольги Помозової, власниці кафе Субота. Minibar відкрився на розі Заньковецької та Городецького. Це вайн шоп та вайн бар зі сніданку і до комендантської години, кафе та булочна на ранок і рюмочна біля Франка.

Одна з родзинок закладу – велика винна шафа аж до стелі з охолодженим натуральним вином (у колекції – майже 200 пляшок), полиці з класичними та міцними напоями.

Наразі заклад працює у тестовому режимі. У меню – кава, чай, фреш, лимонад, комбуча, випічка,  закуски до вина, цукерки й десерти. Яскраві позиції – Орандж капучино (140 грн), Круасан фісташка (185 грн) та з червоною ікрою (340 грн), Брускети з масляною рибою (220 грн).

Концепція Мінібару проста: тут можна придбати вино додому за полицею магазину. Якщо відкоркували вино на місці – нарахують корк фі сервіс або запропонують келих чогось під настрій.

Мінбар дружній до тварин – тут чекають на вас і ваших улюбленців.

PASTA&FOCACCIA

PASTA&FOCACCIA – новий заклад з італійським стріт-фудом від Milk Bar. Заклад відкрився у форматі корнеру на Kyiv Food Market. Одна з його особливостей – відкрита кухня, де ви можете спостерігати за магічними процесами приготування страв. Це окремий вид задоволення.

Концепція закладу відображена в його назві. Головні героїні меню – Паста та Фокача.

Тут кожного дня готують свіжу пасту за класичним рецептом міста Болонья. В асортименті – Папарделє з креветками (340 грн), Фацолетті з лісовими грибами (285 грн), Чотири сири (220 грн), Паста Болоньєзе (199 грн), Паста Карбонара (210 грн), Caccio & Peppe з прошутто (189 грн).

Фокача представлена на будь-який смак: З салямі, З грушою та горгонзолою, З мортаделою, З прошуто, Вітелло Тонато (від 130 грн).

Окрім фокачі й пасти, у меню представлені равіолі, антипасті, супи, десерти та напої. Цікава новинка меню – традиційні сицилійські кульки Аранчіні (179 грн). Це поєднання неймовірних складників: хрумка скоринка, сирне різотто та сир, що тягнеться.

Promenade

Promenade – нове кафе у ЖК «Французький квартал -2», створене для покращення настрою та насолоди їжею.

Promenade – ідеальне місце для відпочинку з рідними та наодинці з собою. У кафе також комфортно працювати за нотбуком – тут є швидкісний wi-fi. У разі відключення електроенергії використовують генератор, завдяки чому в закладі завжди світло, тепло й затишно, а також є безперебійний інтернет.

Почніть свій день зі сніданку та фільтр кави, яка йде в подарунок. Цікаві варіанти сніданків – Сирники (145 грн), Сніданок по-селянськи (205 грн), Скрембл з креветкою (235 грн), Сніданок Джона Маккейна (215 грн), фірмовий Сніданок Promenade (225 грн): яйця пашот, сир, шинка, мікс салату, тости, гірчиця, вершкове масло.

З основних страв рекомендуємо скуштувати Медальйони з телятини у винному соусі (380 грн), Спинку лосося з чорним рисом і овочевим фетучіні (420 грн) та Курча «Тандурі» з капустою Кім Чі (290 грн).

Нові заклади Києва 2023: січень

Київських рестораторів не зупинить ніщо. У столиці відкрилися заклад із крафтовим пивом і інтернаціональними стравами, справжнє Міністерство Чебуреків, затишне бістро, відомий корнер із десертами на Центральному вокзалі, кав’ярня з традиційною та альтернативною кавою. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва у січні 2023. Це Konteyner, Міністерство Чебуреків, Пташка, Espressoholic, Milk Bar.

Konteyner

Новий двоповерховий Konteyner відкрився в тестовому режимі на Великій Васильківській. Це вже восьмий заклад мережі.

В інтер’єрі присутні деталі від справжнього морського контейнера. Головний атрибут кожного закладу – холодна кімната для пива, в якій підтримується стабільно низька температура. Все задля того, аби пиво краще зберігалося в келиху та було саме таким, яким його задумав пивовар. На другому поверсі буде повноцінна кухня – наразі вона знаходиться на стадії ремонту.

На гостей чекають цікаві інтернаціональні страви з усього світу. Вони ретельно підібрані та розроблені, щоб найкраще смакувати з різними стилями пива й сидру.

На кранах Konteyner – 12 зразків пива (від 54 грн/0.3 л), які постійно змінюються. Коли якийсь сорт закінчується, його місце займає інший. У будь-який час у закладі представлені основні види пива – лагери, фруктові сауери, охмелене пиво та темні стаути.

У закладі також представлений міцний алкоголь від BrewDog. Наприклад, ром зі спеціями, горілка з ревенем і лимоном, персиково-маракуєвий джин.

Міністерство Чебуреків

Міністерство Чебуреків – новий заклад мережі Ministry (Міністерство Шаурми), який відкрили на Басейній. Заклад розвиває стрітфуд культуру країни. В інтер’єрі – великі панорамні вікна з краєвидом на центр міста, дерево, метал і великий рожевий смайл, схожий на чебурек.

Заклад пропонує 7 видів чебуреків на будь-який смак. Яловичина (155 грн), Баранина + томат + халапеньйо (145 грн), Курка + чеддер (120 грн), Грибний (105 грн), Бринза + песто + в’ялені томати – подаються з соусом на основі йогурту та томатної аджики. Картопля + трюфельний крем + пармезан (115 грн) – з трюфельним соусом. Чотири сири (145 грн) – супер сирний із моцарелою, чеддером, пармезаном, горгондзолою з інжирно-ягідним соусом.

До чебуреків пропонують діпи та дропи: Камамбер фрі (145 грн) з інжирно-ягідним соусом, Королівські креветки фрі (210 грн), Картоплю (95 грн) та Батат фрі (135 грн). З напоїв можна замовити томатний сік, каву, комбучу, пепсі, айран і пиво на кранах. А на десерт – пахлаву.

Пташка

Пташка – нове бістро, яке відкрилося в одному з подільських двориків, неподалік від Житнього ринку. Це атмосферний заклад із одним залом, відкритою кухнею та затишною терасою, що виходить на подвір’я.

Ідея команди Пташка – об’єднати киян і гостей міста за великим столом. Тут проводитимуть майстер-класи, дегустації та обговорення на різні теми: від їжі та вина до культури й мистецтва. Одна з родзинок інтер’єру – роботи художника Романа Михайлова.

У закладі готують сніданки до 17:00. Основа сніданку – омлет або скрембл з двох яєць, міксом зелені й томатами (130 грн). Додатки – слабосолоний лосось, гуакамоле, курка, фета-мус, сулугуні (від 45 грн). Пропонують і інші сніданки: Ліниві вареники з ягідним кюлі (170 грн) або з грибами (230 грн), Мексиканські оладки з кукурудзою, чилі та сиром (220 грн), Яйця пашот на подушці з карпатського йогурту з травами та печеним гарбузом (165 грн). До кожного сніданку – безкоштовний фільтр.

У меню також представлені основні страви й десерти, натуральне вино, кава, чай і коктейлі.

Espressoholic

Нова кав’ярня Espressoholic запрацювала на вулиці Шота Руставелі, неподалік від станції метро Льва Толстого. Заклад розташувався на місці кав’ярні Moloto Zeleno.

У меню – традиційна кава, альтернатива, кава на альтернативному (безлактозному та рослинному) молоці, чай. В асортименті – Еспресо (29 грн), Допіо (39 грн), Капучино (40 грн), Флет вайт (46 грн), Раф кава (55 грн), Кон Пана (30 грн), Пуровер (49 грн), Фільтр-кава (35 грн), Каскара (29 грн), Аеропрес (49 грн).

З їжі пропонують сендвічі, круасани, фірмові десерти, шоколад. Яскраві позиції – Круасани шинка-сир (48 грн), мигдаль-нутелла (50 грн), солона карамель (43 грн), Сендвіч СуШеф Біф з яловичиною та фірмовий сендвіч з куркою Espressoholic (по 95 грн).

На десерт рекомендуємо замовити Полуницю в шоколаді (33 грн), Цукерку золоту (46 грн), Три молока Espressoholic (64 грн), Вафельний з лимонним курдом (59 грн).

З собою можна замовити каву в зернах і пакетовану дріп-каву.

Milk Bar

У приміщенні Центрального залізничного вокзалу відкрили заклад мережі кав’ярні Milk Bar у форматі корнеру з десертами. Бренд почав співпрацювати з Укрзалізницею ще раніше – запустили продаж цукерок «Мій Київ» у «Залізній крамниці».

Команда Укрзалізниці на чолі з Олександром Камишіним вирішили оновити бренд ще до початку повномасштабного вторгнення. Наразі, коли потяги стали основним засобом пересування і для українців, і для іноземців, і для світових політиків, вирішили активно продовжувати. Це впливає і на якість обслуговування, і на імідж компанії, і на ставлення пасажирів. Буквально рік тому ніхто і уявити не міг, що на вокзалі або в потягу можна буде скуштувати улюблені десерти від Мілк Бар.

Заклад розташувався на першому поверсі вокзалу біля центрального вестибюля, праворуч від ескалатора. У Milk Bar можна купити найпопулярніші десерти мережі – Три молока (99 грн), Банановий пудинг (169 грн), а також Брауні, льодяники (65 грн) та імбирне печиво.

Нові заклади Києва: грудень 2022

Українці створюють круті заклади навіть у складних умовах. Не завадить ніщо: ні блекаут, ні масовані обстріли, ні психологічний терор. Цього місяця у Києві відкрилися естетична пекарня-бістро, локація з ізраїльським стритфудом, знакова кав’ярня на вокзалі та новий Мак. У добіріці від Tomato.uaСпельта, AVI, One Love, McDonald’s.

Спельта

Спельта – нова пекарня-бістро на Ярославській, яка відкрилася 19 грудня. Це новий проєкт Іллі Сьоміна та Ольги Гринчук, співзасновників Pie Spot. Мета закладу – зробити так, щоб киянам і гостям міста справжній хліб і випічка без упереджень були доступні кожного дня.

Простір пекарні поділено на кілька зон: «Хліб» із відкритою кухнею та піччю, «Пісня» з програвачем і вініловими платівками та підвал із виробничим цехом для інших проєктів Іллі Сьоміна.

Наразі Спельта працює у форматі хліб-сніданки-випічка-кава/вино. Згодом планують додати обіднє та вечірнє меню.

Яскраві позиції – пшеничний хліб «Славутич» (155 грн), Трюфельний скрембл-тост (188 грн), Мелт з тунцем (266 грн). Цікавий сніданок – Маст трай #1 (199 грн) – сет з хлібом, збитим вершковим маслом з мальдонською сіллю, вареним яйцем, мармеладом з айви та Аппенцеллером –  альпійським сиром з північного сходу Швейцарії.

На десерт замовте Жасминовий пончик (66 грн), Круасан (75 грн) і фірмовий брауні з пломбіром і шматочками того ж брауні.

Цікавий факт про Спельту – тут не буде банальних авокадо-тостів, але буде цікава альтернатива.

AVI

AVI – новий заклад від Алекса Купера, де на вас чекає ізраїльський street food. Заклад розташувався на Великій Васильківський у 2-поверховому приміщенні, де раніше був ресторан Follower.

Візитна картка та основний продукт закладу – соковита шварма, м’ясо для якої готують за власною технологією, а лаваш випікають прямо на місці одразу після замовлення. В асортименті – 6 видів шварми: Класична з курчам, Шніцель рол, Ієрусалимьска з фалафелем, Фірмова AVI, Дуже чізі та Тель-авівська з кебабом (119-149 грн).

Окрім шварми пропонують великі тарілки хумусу, хрумкий фалафель, цвітну капусту, картоплю фрі. Яскраві позиції – Чізі фалафель (59 грн), Тарілка хумуса Сабіх (149 грн) і з кебабом (159 грн). Скоро у меню – піти та бургери. У меню ви також знайдете мезе: хумус, форшмак, бабагануш, муамара (69 грн).

Особливість AVI – в тому, що тут немає офіціантів. Ви робите замовлення і сплачуєте його за столиком онлайн.

One Love

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрилася кав’ярня One Love від Володимира Задираки. Вона розташувалася ліворуч від ескалаторів, де раніше було електронне табло, та поруч із уже легендарною «Залізною крамницею». Це вже шостий заклад мережі кав’ярень зі спешелті кавою власної обсмажки.

Кав’ярню видно одразу з центрального входу. Тепер на вокзалі з’явилося місце, де можна випити якісної кави, коли чекаєш на свій поїзд або зустрічаєш кохану людину.

Біля віконця, де можна замовити каву, розташувався великий мармуровий комунальний стіл і столики, за якими цю каву можна одразу і випити. Стіл майже такий самий, як в One Love Coffee в ЦУМі.

Меню також майже ідентичне: Еспресо (60 грн), Матча Лате (100 грн), Капучино (70 грн), Брауні (150 грн).

До або після кави ви можете підсвітити ялинку за допомогою велосипеда?

McDonald’s

22 грудня на Оболоні відкрився новий McDonald’s. Заклад розташувався на проспекті Володимира Івасюка неподалік від Оболонської набережної та парку «Наталка». Локація була вже майже повністю готова до відкриття ще до початку повномасштабного вторгнення.

Це другий в Україні флагманський ресторан мережі зі спеціальної концепцією для сімей із дітьми. У закладі створили всі умови та зручності для комфортного перебування всією родиною. Всередині та ззовні ресторану облаштувати дитячі гірки та розсувні столики, які можна збільшувати для великих компаній. На стінах – унікальна графіка в стилі дитячих малюнків.

У меню – стандартні позиції: Біг Мак меню (167 грн), Чікен Макнагетс (78 грн), Чікен рол (105 грн), Дабл чізбургер (89 грн) та інші улюблені страви.

У двоповерховому закладі – 254 місця для гостей і ще 98 – на терасі. У залі працюють 12 екранів терміналів самообслуговування.

Згідно з оновленими правилами безпеки, McDonald’s закривається під час повітряної тривоги та відновлює роботу за годину після відбою.

Нові заклади Києва 2022. Листопад

Сучасна локація зі справжнім стрітфудом, грузинсько-італійський ресторан, улюблений Мак під Києвом і заклад з легендарними пончиками, шаурмою та біляшами – цього місяця відкрилося багато цікавих закладів. Tomato.ua розповість про Kyiv Meat Station, McDonald’s, БПШ, Mama Focaccia & Papa Chacha.

Kyiv Meat Station

У центрі міста в одному із затишних двориків на Хрещатику відкрився новий заклад Kyiv Meat Station. Тут готують справжню київську вуличну їжу – страви на основі фермерського локального м’яса зі смокера.

Головна мета закладу – вивести культуру вуличної їжі на новий європейський рівень якості та смаку. А також – спробувати еко-формат, де контрольований кожен етап процесу: від вирощування до готової страви.

Kyiv Meat Station пропонує страви з ароматом справжніх вишневих дров. Тут можна скуштувати Томлену качку по-київськи (210 грн), Свинні реберця, копчені в диму (245 грн), Farm burger з ніжною індичкою (250 грн) та Beef roll з рваною яловичиною (195 грн).

Спеціальна пропозиція від закладу – тільки до кінця місяця ви можете отримати купон на знижку за підписку в Instagram. Щоб його отримати, напишіть у дірект «хочу знижку».

У Kyiv Meat Station є альтернативні джерела живлення, завдяки яким є можливість працювати навіть під час відключення електроенергії. А на вуличній терасі є обігрівачі – ви можете насолодитися стравами у затишному дворику на свіжому повітрі й у теплі.

McDonald’s

7 листопада в селі Лісники в Київській області запрацював новий McDonald’s. Його відкриття було заплановане на березень 2022 року.

МакДональдз розрахований на 111 місць у залі та 136 на терасі. Має 5 двосторонніх терміналів самообслуговування для замовлення в залі. Заклад має зручне розташування для замовлень на McDrive дорогою за Київ.

У меню – легендарні улюблені страви. Бургери, курка, картопля, напої, десерти, соуси, кава, Мак Меню та Хеппі Міл для найменших гостей. Нарешті можна скуштувати Біг Мак Меню (167 грн), Біг Тейсті (169 грн), Дабл Чізбургер (89 грн), Картоплю Фрі (40 грн), Чікен МакНагетс (57 грн), Вишневий МакПиріг (38 грн) та інші смаколики.

Особливість цього McDonald’s – в тому, що поруч із ним збудували укриття. Працівники та відвідувачі зможуть тут перебувати під час повітряної тривоги – сам заклад зачиняється і відновлює роботу за годину після відбою. Після Перемоги компанія планує використовувати приміщення для організації подій.

БПШ

У сім’ї БПШ відбулося поповнення. 5 листопада біля метро Почайна відкрився новенький, гарненький, величенький заклад Біляш, пончик, шаурма. На честь відкриття пригощали сидром (або лимонадом) та пончиком з цукровою пудрою.

Новий заклад уже дивує – саме тут у меню вперше з’являться улюблені бургери та хот-доги. Це чудовий варіант для суботнього обіду або вечері після важкого робочого дня.

Звісно ж, у меню присутні і класичні позиції: біляші з м’ясом (45 грн), різноманітні пончики, шаурма, шава-боули, сидр, лимонади, сайди. Шаурма представлена у кількох варіантах на будь-який смак: Класична (79 грн), Only meat (89 грн) з куркою та кім-чі, Asian Style (129 грн) з тигровими креветками, куркою та гуакамоле зі стиглого авокадо, а також супер-сирна, XXL і вегетаріанська з бататом.

На десерт – легендарні, найгарніші та найсолодші Пончики зі згущеним молоком (35 грн) або Пончики, причепурені цукровою пудрою (25 грн). Як у дитинстві.

У БПШ можна підвісити шаурму для військового. Замовляйте смаколики для наших захисників!

Mama Focaccia & Papa Chacha

На вулиці Хорива відкрився новий заклад Mama Focaccia & Papa Chacha. Це справжній грузинський твіст на італійську кухню. Його планували відкрити у Гостомелі 8 березня 2022. На жаль, окупати зруйнували приміщення, але мрію знищити їм не вдалося.

Тому з часом ресторан грузинської та італійської кухні відчинив свої двері, але не в Гостомелі, а в центрі Подолу.

У Mama Focaccia & Papa Chacha можна почати свій день з кави або з хачапурі з дров’яної печі. А також весело провести час із друзями, насолоджуючись м’ясом з мангалу або справжньою італійською піцою. До речі, італійська мама радить куштувати піцу руками, а вона поганого не порадить!

Мама фокача & Папа чача пропонує цікаві страви: Карпачо з телятини (185 грн), Фокача з копченою макреллю (98 грн), Баклажани по-грузинськи з волоським горіхом (95 грн), Люля-кебаб з баранини (225 грн), Хачапурі по-аджарськи (175 грн), Піцу Чорізо (230 грн), Хінкалі (32 грн/шт) та багато іншого.

У барній карті представлена велика колекція італійських (ігристих і тихих) та грузинських вин, а також широкий асортимент чачі та бренді.

У закладі на вас чекає приємний сюрприз – кожен гість отримує чачу або лимончелло в подарунок!

Нові заклади жовтня 2022 в Києві

Цього місяця у Києві відкрилися магазин-бар із цікавим пивом, віконце зі стритфудом і напоями, маленька затишна кав’ярня з кавою та випічкою, оазис з рибою та морепродуктами та інші заклади, які варто відвідати. У добірці від Tomato.ua – Konteyner 7, Варцаб, Mala, ЇshFish.

Konteyner 7

У Французькому Кварталі 2 (біля м. Либідська) на вулиці Джона Маккейна відкрився новий магазин-бар Konteyner із цікавим пивом. Це вже сьомий заклад мережі в Києві.

Konteyner 7 продовжує філософію та стилістику закладів. В інтер’єрі присутні оригінальні деталі справжнього морського контейнера. Головний атрибут бару – колдрум для кегового пива. У ньому підтримується стабільна низька температура, щоб пиво краще зберігалося та було в келиху саме таким, як його задумав пивовар.

У новому закладі особливу увагу приділили кухні. Для розробки меню об’єдналися з «Димне м’ясо від Тараса». Кухня Konteyner 7 – інтернаціональна, тут зібрані страви з усього світу, які ідеально смакують до різних стилів пива та сидру.

Цікаві позиції – Loly Pops (160 грн), Гуа бао з качкою (260 грн), Сендвіч з оселедцем (95 грн), Бургер з ребром (195 грн), Пастрамі плеттер (295 грн).

На кранах – 12 сортів пива, здебільшого від українських крафтових виробників: лагери, охмелене пиво, фруктові сауери та темні стаути. У закладі представлена колекція пляшкових і баночних сортів з усієї України та світу, а також крафтові лимонади, безалкогольне пиво та міцний алкоголь.

Варцаб

Варцаб – історія про те, як Київ зустрів Харків на Львівській площі, і вони разом вирішили готувати вуличну їжу.

Варцаб – новий заклад від українського архітектора Слави Балбека та Сашка Боровсього, які разом відкрили Дилетант і Дублер, і  Олени й Олега Хромових, засновників харківського кафе Протагоніст. Це про простий формат, про хліб, м’ясо, хумус і фалафель з-під ножа, про вікно у стіні, про лавку у парку.

Заклад працює у форматі віконця зі стрітфудом на виніс – звідси й назва Варцаб (лутка, підвіконня, одвірок).

У меню – Лепіш і лаваш з куркою або фалафелем, а також тарілки. З 10:00 до 13:00 подають ранкові страви з яйцем.

Цікаві позиції – Лаваш з куркою та свіжими овочами/хумусом/йогуртом (150 грн), Лепіш з фалафелем і свіжими овочами/буряковим чатні/аджикою (100 грн), Ранковий лаваш з куркою, омлетом/рисом (150 грн), Тарілка зі смаженими картоплею і бататом з цибулею,  гострим йогуртом/тхіновим соусом  (150 грн). З напоїв пропонують каву, кисіль, комбучу, айран, колу.

Біля віконця щотижня розміщуватимуть вірші українських авторів.

Mala

Mala – маленька кав’ярня з великим серцем у самому центрі міста на Малій Житомирській, біля Майдану Незалежності. Це новий заклад від Олександра Прохоренка, власника 128 Cafe та співзасновника Milk Bar.

У Mala готують каву від українського обсмажника Mad Heads. В асортименті – класичний капучино, на вівсяному чи банановому (50 грн), фільтр (45 грн), лате (60 грн), матча (75 грн). У закладі також можна придбати дріпи Easy Drip, якщо хочете приготувати каву вдома.

До кави пропонують сендвічі. На вітрині – десерти та випічка від найкращих пекарень міста: паштейші, круасани порожні, з вишнею, персиком, солоною карамеллю (70 грн) та багато іншого. Один із найяскравіших представників – апельсиновий кекс (75 грн).

На думку Mala макарон (50 грн) було створено само до еспресо (40 грн). Його солодкість ідеально балансує з гіркотою кави.

Заклад працює у форматі to go, але гостям пропонують подушки та пледи для комфортного відпочинку біля кав’ярні.

ЇshFish

На Великій Васильківській неподалік від НСК «Олімпійській» відкрився новий рибний ресторан ЇshFish. Він став третім закладом мережі. Це райське місце з океаном риби та морепродуктів. Команда прагне розвіяти міф, що ці продукти дорогі та доступні не для всіх.

Особливість формату – «невисокі ціни на свіжу рибу авторського приготування». Рибу й морепродукти компанія завозить в Україну самостійно.

Цікаві страви – Суп авторський Том Ям (325 грн), Оселедець з картоплею та цибулею (195 грн), Тріо тартарів: гребінець, лосось, тунець, авокадо, манго та манговий соус (290 грн), Різотто з креветками (280 грн), Філе Дорадо 4 сири з руколою, чіпсами начос та кукурудзою (380 грн).

На вітрині – широкий асортимент: стейк лосося, дорадо, сібас, тунець, морський язик Доверсоль, каракатиця бебі, кальмар бебі, восьминіг, морський гребінець, креветка та багато іншого. Також пропонують суші, устриці та лобстери.

Київ: нові заклади вересень 2022

Цього року в місті відкрилося монокафе з легендарною стравою, затишний грузинський ресторан, нова гастро-локація, кав’ярня з чорнобильською кавою та заклад від переселенців зі стравами для веганів, без цукру лактози та глютену. Tomato.ua розповість про нові заклади Києва 2022. Це Котлета по-київськи, 3agoRaMi, Вхід 6, Чорнобильська кава, Salat Verde.

Котлета по-київськи

Котлета по-київськи – нове унікальне монокафе на Хрещатику, яке поєднало в собі класичну та сучасну гастрономічну історію Києва. Серед киян заклад став неймовірно популярним у перші ж дні після відкриття. На сьогодні, це перша монокотлета країни!

У закладі готують 4 види котлети по-київськи з різноманітними начинками. Класична (aka Легенда) потішить знайомим з дитинства хрускотом і зігріє вершковим маслом, коли на вулиці прохолодно.

Для створення котлети Філадельфія-шпинат використали слабкість моряка Попая: свіжий зелений шпинат, який є справжнім скарбом корисних речовин, в’ялені томати з Іспанії та м’який вершковий сир.

Котлета по-київськи з сиром чеддер – неймовірно ніжне поєднання. Вона містить багато кальцію, вітаміну D і корисного білку. Любителям гостренького варто скуштувати Котлету з сиром чеддер і халапеньйо. Вартість будь-якої котлети від 79 до 89 грн.

Заклад працює у форматі «take-away». Страви подають у крафтовій упаковці – вони одразу готові до споживання, що дуже зручно та мобільно.

Ще один хіт закладу – Київський торт у стаканчику (89 грн), який полонив серця українців.

3agoRaMi

3agoRaMi – новий ресторан сучасної грузинської кухні в Києві. Тут на вас чекають хінкалі, хачапурі, люля, грузинські вина, чача та навіть більше.

3agoRaMi – це особливий дизайн із вдалим поєднанням грузинських орнаментів із сучасними елементами декору.

Ви можете насолодитися стравами на закритій терасі з видом на одну з головних артерій нашого міста – вулицю Саксаганського. Або ж у великому залі, де кожен знайде для себе комфортний столик. 3agoRaMi та нові ресторани Києва допоможуть організувати незабутній захід – у закладі можна відсвяткувати день народження, корпоратив або іншу особливу подію.

Усі хачапурі та випічку випікають у власній грузинській печі. Аромат і смак таких страв нікого не залишить байдужим. Яскраві позиції меню – Хінкалі з бараниною та м’ятою (22 грн), Хачапурі по-аджарськи з беконом (115 грн) та Бургер з люля телятини, картопляними діпами і соусом сацебелі (185 грн).

Нові ресторани Києва 2022 тішать спеціальними пропозиціями. 3agoRaMi пропонує на БЗЛІМІТ на Prosecco за 379 грн з персони.

Вхід 6

Вхід 6 – нова затишна гастро-локація від Арт-завод Платформа та маркет-моллу Даринок. Нові ресторани Київ 2022 – це унікальна атмосфера та безліч різноманітних страв.

Вхід 6 – це 8 різних закладів і 8 різних кухонь світу в одному місці. Тут можна скуштувати ізраїльську піту від PitaKyiv (від 139 грн), традиційну римську пінцу від Pinzaza (від 179 грн) та бургери від справжніх китів The Wall Street Burger (від 215 грн).

А також – плов за рецептом Македонського від Центру Плову, борщ, бендерики, голубці та інші традиційні страви від Salo.ua, BBQ у найкращих його проявах від Papa Grey і запашну каву, приготовану за особливою формулою від Brewsell. Вишенька на торті – Чашка&Пляшка – бар із крафтовими настоянками та особливими коктейлями.

Нові кафе Києва 2022 – це не лише їжа та напої. У суботу з 16:00 у Вхід 6 можна послухати живу інструментальну музику. А щоп’ятниці та щосуботи з 18:00 до 20:00 на вас чекають лайтові DJ-сети від топових українських діджеїв. Класна драйвова атмосфера, сучасна соковита їжа та запалені вогнища – суцільна насолода.

Чорнобильська кава

Чорнобильська кава та деякі інші нові заклади Київ відкрилися під час війни. Чорнобильська кава – проєкт Волонтерського центру Чорнибиль, який з’явився під час гострої фази агресії задля підтримки команди волонтерів.

У меню ви знайдете класичну каву та коктейлі. Поціновувачам класики варто скуштувати Еспресо (25 грн), Капучино (35 грн), Американо (28 грн) Раф каву (50 грн). У холодному меню – Джміль (55 грн), Фрапе (60 грн), Банановий айс лате (70 грн), Коктейль Кокосовий бум (65 грн).

Родзинка закладу – напої з чорнобильником – лікарською рослиною, яку всі знають як полин. Саме на її честь було названо старовинне місто Чорнобиль. Яскраві позиції – Чорнобильське капучино (45 грн), Чорнобильське американо (35 грн), Лимонад Чорнобиль (65 грн).

Нещодавно Чорнобильська кава на Андріївському узвозі розширили осіннє меню. Тепер заклад пропонує «чорнобильську випічку» й нові зігріваючі напої: авторський зігріваючий ароматний збитень і безалкогольний грог з вишнею. До кави також пропонують пряники та солодощі.

Verde Salad

Нові заклади у Києві 2022 доводять: українці непереможні. Яскравий приклад – сім’я переселенців із Херсону, яка відкрила заклад Salat Verde у Києві. Тут на вас чекають салати, боули, сирнички, різноманітні сніданки, десерти та Raw & Vegan десерти. У меню є цікаві страви для веганів, без цукру, глютену та лактози.

Однією з родзинок у херсонському закладі був Київський торт (125 грн). Без лактози та глютену. Тепер ця родзинка в Києві, завжди на вітрині.

На думку Verde Salad ідеальний сніданок – це Французький сніданок (255 грн): круасан вершковий, скрембл, м’ясна сосиска, черрі, листя салату, мікрогрін, соус лимонно-медовий, гірчиця з медом, пармезан.

Чудовий варіант ланчу – салат Море: листя салату, креветки, мідії, огірок, руккола, болгарський перець гриль, соус маре. Ще один корисна позиція – Боул з чукою, лососем, авокадо, огірком, бобами Едамаме та горіховим соусом (195 грн).

Одна з візитних карток закладу – Космічні сирники з кокосом (135 грн) без глютену та білого цукру.

Нові місця у Києві тішать стравами й напоями, інтер’єром, локаціями, концепціями та любов’ю засновників і команд до своєї справи. Заклади активно відкриваються. А це говорить лише про одне: Перемога вже близько!💙💛

Нові заклади 2023

За традицією, Tomato.ua щомісяця розповідає про нові кафе та ресторани Києва. Нижче ви знайдете список закладів, які відкрилися в столиці в 2023 році.

Нові заклади Києва 2023: січень

Нові заклади Києва 2023: лютий

Нові заклади Києва 2023: березень

Нові заклади Києва 2023: квітень

Нові заклади Києва 2023: травень

Нові заклади Києва 2023: червень

Нові заклади Києва 2023: липень

Нові заклади Києва 2023: серпень

Нові заклади Києва 2023: вересень

Нові заклади Києва 2023: жовтень

Нові заклади Києва 2023: листопад

Нові заклади Києва 2023: грудень

FAQ

Центр міста стрімко оживає – з’являються нові круті місця: Котлета по-київськи на Хрещатику та на Великій Васильківській, Міністерство шаурми на Бесарабці, Міністерство Чебуреків на Басейній та Міністерство Десертів біля Оперного Театру, 044 Cafe на Олімпійській, кав’ярні Mala на Малій Житомирській біля Майдану Незалежності та Espressoholic біля Льва Толстого, ЇshFish на Олімпійській, Kyiv Meat Station у затишному дворику на Хрещатику, O`Plich на Великій Васильківській, Alcatraz на Михайлівській і Квадрат кави неподалік від Національного цирку, Kattegat на Шота Руставелі, O!Prosecco на Арсенальній, Пес Дюк між Золотими Воротами й Університетом, Bagman на Прорізній, Bruncho Cafe на Інститутській, Любов & кава, Brugge, Rebecca Kitchen & Bar на Шота Руставелі.

Перед відвідуванням нового ресторану у Києві рекомендуємо ознайомитися з інформацією про сам заклад. Ми пишемо про меню та кухню, вказуємо цікаві страви та напої, описуємо інтерєр, концепцію, мету та особливості того чи іншого закладу. Ми сподіваємося, завдяки нашій статті ви знайдете заклад, який вам сподобається.

На цій сторінці ви знайдете огляд нових ресторанів, барів, кафе та кав’ярень, які відкрились у Києві за останній час. Ви дізнаєтеся про їхню кухню, меню, атмосферу та місцезнаходження. А також знайдете відповіді на популярні запитання стосовно закладів.

Ми регулярно оновлюємо інформацію в цій статті, щоб наші читачі завжди мали свіжу та актуальну інформацію. Кожного місяця ми додаємо нові заклади Києва, які щойно відкрили. Найсвіжіша інформація міститься на початку статті.

У Києві є багато кав’ярень зі смачною кавою та приємною атмосферою. Рекомендуємо підтримати кав’ярні, які лише нещодавно почали свою роботу: Promenade, Espressoholic, Milk Bar, One Love, Mala, Brewsell, Чорнобильська кава, Квадрати кави, Younger, Hustle, Bagman, Пес Дюк.

У Києві відкриваються нові заклади, де можна скуштувати місцеву кухню й традиційні страви. Зокрема, рекомендуємо відвідати заклади O`Plich і Котлета по-київськи. На території простору КультМотив розташувалося бістро української кухні, де також можна скуштувати традиційні страви.

Котлета по-київськи – легендарна українська страва. Заклади Котлета по-київськи, Petrus-ь, Rebra&Kotlety, SHO, За двома зайцями тішать класичними та авторськими варіціями страви.

Переселенці з різних міст активно відкривають кафе та ресторани в Києві: Salat Verde, Ха, Незалежність. Варцаб — спільний проєкт рестораторів із Києва та Харкова. Засновники споту — Пес Дюк переїхали зі Сходу.

Під час війни відкрилася нова гастролокація Вхід 6 від Артзавод Платформа та маркет-моллу Даринок. Також працює гастролокація Kyiv Food Market на Арсенальній. Нова точка — бар O!Prosecco з устрицями, морськими закусками та просекко.

У монокафе Котлета по-київськи можна замовити котлету по-київськи від 79 до 89 грн, а у грузинському ресторані 3agoRaMi можна скуштувати Хінкалі з бараниною та м’ятою за 22 грн та Хачапурі по-аджарськи з беконом за 115 грн. Контейнер пропонує Сендвіч з оселедцем (95 грн), а Варцаб — Лаваш з куркою та хумусом за 150 грн. Mama Focaccia & Papa Chacha запрошує на страви італійської та грузинської кухні: Карпачо з телятини (185 грн), Люля-кебаб з баранини (225 грн), Хачапурі по-аджарськи (175 грн). tisto пропонує скуштувати унікальну страву — фірмовий новоспечений український пиріжок бунь (від 79 грн). NeRest запрошує на Бургер зі сніжним крабом (310 грн), Kattegat — на пікантну закуску Молот Тора (300 грн).

Київ нові заклади – сподобалося? Неодмінно відвідай і задонать на ЗСУ!💙💛

Головна фотографія: Франик.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал, щоб дізнаватися усі новини про допомогу під час війни вчасно!

Поділитися:

Наскільки публікація корисна?

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 4.8 / 5. Кількість оцінок: 19

Оцінок наразі немає. Поставте оцінку першим.

Показати все

Читати статті про Київ

Показати все Показати все

Читати статті про Куди піти у Києві

Показати все